Näyttää tulokset 1 - 28 / 28

Aihe: Lappiin, mutta minne?

 1. #1
  Liittynyt
  02/2002
  Paikkakunta
  Espoon erityistalousalue
  Viestit
  1.522

  Lappiin, mutta minne?

  Heti alkuun pahoitteluni, että menee foorumin keskeisen aiheen ohi sillä tarkoitus on suorittaa reissu ihan jalan. Retkuiluaiheiset foorumit on jotenkin kökköjä ja täällä on porukalla selvästi runsaasti tietoa Lapin kohteista niin rohkenen pistää kymysyksen tänne.

  Eli. Parina viime kesänä on käyty emännän kanssa Vätsärissa vaJeltelemassa ja siinä sivussa hieman kalastamassakin. Ihan komia paikka, mutta siellä alkaa olemaan jo vähän liikaa ihmisiä ja onhan se nyt jo muutenkin nähty, tähän hätään. Uus kohde pitäis siis keksiä. Kynnenaluset jo täynnä tikkuja mutten vieläkään tiedä minne sitä lähtis. Aikaa maastossa liikkumiseen lienee käytettävissä 7-9 päivää, ajankohta heinäkuun loppu ja elokuun alku.

  Käsivarsi jotenkin houkuttais, siellä oon käyny joskus.. huuh.. ööh.. ei hemmetti.. 15 vuotta sitten! Mutta jotenkin ahistaa kun siellä ei oo metsää missään. Pitäähän nyt leirinuotio olla! Halti ei jaksa kiinnostaa. Valtijoki sen sijaan kuumottais kovastikin, mutta sinne on jonkinmoiden matka kävellä. Osaako joku antaa valistuneen arvion tai peräti kokemusperäistä tietoa kauanko sinne pohjoispäähän kestää taaplata? Partion naisväkikin on jaksanut todistetusti painaa oikeasti vaikeakulkuisessa maastossa 13h päivää rinkka selässä, mutta jos nyt ei aivan verenmaku suussa tarttis kiitää. Olis oivaa jos jäis aikaa myös hieman lepposampiiin lyhempiin siirtymisiin tai päiväretki/kalastuspäiviinkin, edes yhteen tai kahteen.

  Jos jollain on ehdottaa jotain oivaa kohdetta niin kuulisin mielelläni. Toiveina lähinnä se ettei ole liikaa muita ihmisiä, kelvolliset maisemat ja leiripaikat (jotka on Vätsärissä ihan oikeasti harvassa ja kuten saimme viime kesänä huomata, myös miehitettyjä jos leiriytymisen jättää myöhempään iltaan). Jos vielä tämmösiin pötkylöihin ois potentiaalinen mahdollisuus niin påp:


 2. #2
  Liittynyt
  04/2006
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  371
  Meekonjärvelle normaalikuntoinen kulkija pääsee kevyesti 2 päivässä ja joko Somakselle tai Valtijoen suuhun kulkee sieltä päivässä.Väkeä siellä on mutta kaikki kulkevat polkua pitkin,muualla on vähän kulkijoita.Ei siellä puita tarvitakaan,maisemat näkyvät paremmin.Hieno joskin välillä vaativa ja kivinen reitti hieman kiertäen on Tuolljehuhputin jälkeen vasemmalle jokivartta Altojärvelle,Koddejärvelle missä on rautuja jos käy onkeen,Uuurtasvankkaan,Kovvdoskaisin takaa Pihtsusjärvelle ja siitä Somakselle,hienompaa reittiä käsivarresta ei taida löytyä eikä muita kulkijoita pahemmin näy,ehkä poromies.Kuvan mukaisia vonkaleita taitaa saada harvoin,yleensä tammukkaa,300-500g tai harria joita ole saanut joskus kiloisen,isommat kalat ovat hieman alempana
  retkupyöräilijä

 3. #3
  Liittynyt
  11/1999
  Paikkakunta
  maalla
  Viestit
  1.153
  Kalaa on. Guolasjärven kautta pääsee pelipaikoille säpäkästi, jos aikaa on niukasti. Minkälaiset kalavehkeet mukana?

 4. #4
  Liittynyt
  11/2009
  Paikkakunta
  Galois'n kunta
  Viestit
  149
  Eikös Käsivarsi ole vilkkaimpia erämaa-alueita, joten jos mielestäsi Vätsärissä on kulkijoita haitaksi asti niin kyllä niitä tuollakin piisaa. Olen pitänyt Vätsäriä rauhallisena paikkana, joten onko tilanne muuttunut radikaalisti viime vuosina?

 5. #5
  Liittynyt
  09/2007
  Paikkakunta
  Pori
  Viestit
  941
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Janu Katso viesti

  Jos jollain on ehdottaa jotain oivaa kohdetta niin kuulisin mielelläni. Toiveina lähinnä se ettei ole liikaa muita ihmisiä, kelvolliset maisemat ja leiripaikat
  Jos metsälapista haluaa jotain rauhallista ja tuntematonta paikkaa etsiä voi suositella Hammastuntureita. Rauhassa on tuolla saanut olla ja ihme jos viikon aikana törmää muihin ihmisiin. Kalasto lähinnä harjus, hauki ja tammukka. Polttopuita ja itikoita riitää.
  http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=1075
  26 ain't dead.

 6. #6
  Liittynyt
  02/2002
  Paikkakunta
  Espoon erityistalousalue
  Viestit
  1.522
  Kiitos Matille ja mnph:lle infosta. Kalavehkeinä ainakin UL-virveli ja onhan tuota broidilta lainattua 5-6 luokan perhosettiäkin tullu roudattua mukana, mutta sen käyttö on jäänyt lähes olemattomaksi. Perhoa tekis mieli uittaa joessa eikä näillä viimeisimmillä reissuilla oikein jokia ole ollut.

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Igor Pavlovits Katso viesti
  Eikös Käsivarsi ole vilkkaimpia erämaa-alueita, joten jos mielestäsi Vätsärissä on kulkijoita haitaksi asti niin kyllä niitä tuollakin piisaa. Olen pitänyt Vätsäriä rauhallisena paikkana, joten onko tilanne muuttunut radikaalisti viime vuosina?
  Onhan siellä käsivarressa toki porukkaa, mutta salaa toivo(i)n, että ne paahtaa suurin osa Haltille ja takaisin ja kaukaisempi Valtijoki olis vähemmän kansoitettu. Vaan kun ne lennättää ne kaliamahat sinne kaljoineen kaikkineen ni onhan niitä sit siellä. Ehkä.

  Vätsärissä kävin ekaa kertaa joskus.. hmm.. no lähemmäs 15 vuotta sitten. Ei nähty ku kaks ihmistä viikon reissulla ja nekin kaukaa. Nyt viime ja ei toissa, mutta sitä edellisenä kesänä kun siellä on käyty niin väkeä on ollut hetkittäin aivan liikaa. Johtuu ehkä siitä, että porukka tietää ne lätäköt mistä niitä kilon taimenia tulee ja suuntaavat sinne. Varsinainen "väylä" Vätsäriin kulkee paikoin melko kapeissa kohdissa ja siihen sit sumppuuntuu väkeä.

  Ei sitä väkeä nyt siis mitenkään mahdottomasti siellä ole, oisko viime kesänä n. 12 henkeä nähty sen viikon aikana. Olivat vaan kurjat eräänä iltana miehittäneet kaikki erään järven pohjoispään telttapaikat joita on tasan 3kpl. Länsireunan toiselle telttapaikalle oli natiivit roudannu jumalauta rahtikontin! Siellä ne sit asusti ja päristelivät perämoottorilla järvellä. Varsinaista luonnonrauhaa. Yks niistä isännistä kävi juttusillakin, melko niukkasananen kaveri oli, mutta kalavinkkejä jakoi auliisti kun kyselin. Edeltävällä kerralla konttia ei ollut, mutta järvelle tuli kaks lentokoneellista väkeä.

  Riippuu vähän missäpäin siellä on. On siellä hiljaisiakin nurkkia, mutta mökkejäkin on ilmestynyt mm. Vuontisjärven pohjoispäähän ja Tuulijärven rannoille. Tuulijärvi oli muutenkin melko liikennöity ja toissakerralla siellä oli lähinnä telttakyläksi kuvailtava keskittymä, mökin pihassa. Se varsinainen Vätsärin erämaa oli viime kesänä sangen rauhallinen. Routasenjoellakaan ei nähty ketään.

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti lai Katso viesti
  Jos metsälapista haluaa jotain rauhallista ja tuntematonta paikkaa etsiä voi suositella Hammastuntureita. Rauhassa on tuolla saanut olla ja ihme jos viikon aikana törmää muihin ihmisiin. Kalasto lähinnä harjus, hauki ja tammukka. Polttopuita ja itikoita riitää.
  http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=1075
  Hammastunturikin on käynyt mielessä. Jäänyt takaraivoon jostain vuosien takaa. Hmm hmm...

 7. #7
  Liittynyt
  03/2008
  Paikkakunta
  Kartanokoski-Pakkala
  Viestit
  365
  Oon käyny käsivarren maastoissa joskus 8-9 vuotta sitten. Mielestäni väkeä ei ollut läheskään niin paljon kuin esim. Ruotsin puolella paljon näyttävemmissä paikoissa (kebnekaise, Kungsleden ja muut). Tosin kyllä meidän ja naapurin maastoja on ihan turha edes vertailla.
  Mentiin aikoinaan Kilpisjärveltä autokyydillä Norjan puolelle, josta lähdettiin tienposkesta suoraan kohti länttä suuntana Lossujärveä ja Meekonjärveä. Sieltä reittiä pitkin kaartaen etelään kohti Saarijärveä, Saanaa ja Kilpisjärveä. Norjan puolella maasto oli haastavampaa ja Meekosta eteenpäin jo ihan leppoisaa tallaamista. Meekonjärvi ja matka siitä etiäpäin jäi erityisesti mieleen. Liekkö syynä 1, 1/2 viikon ainoa lämmin ja aurinkoinen sää Muuten oli nollakelit ja räntälunta (heinäkuu). Tosin muutama komea putous on sillä välillä ja Saivaaran päälle kannattaa pungertaa katsomaan maisemia!
  Enää ei suomen maastot kiehdo, mieli itsellä halajaa Alpeille, Pyreneille ja vähän komeampiin maisemiin.

 8. #8
  Liittynyt
  04/2006
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  371
  viimeksi kävin Käsivarressa toissavuonna ja varmaan 90% kulkijoista kulki reittiä pitkin edestakaisin,rohkeimmat taisivat poiketa Saivaaralla.Kun vältät reittiä,tupien ympäristöä ja paikkoja mihin kaljaturisteja lennätetään saat kulkea melko yksin,Valtijoelle asti en ole viitsinyt kävellä,Vuomakasjoesta saa ruokakalat ja joen itäpuolella saa olla aivan omassa rauhassa
  retkupyöräilijä

 9. #9
  Liittynyt
  04/2006
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  371
  vähän jatkoa... kyselit leiripaikoista,Koddejärvellä kivikon keskellä pari paikkaa viipymälunta vastapäätä,Pihtsusjärven rannalla joku satametriä länteen Kovdajohkan suusta yllättävän hieno hiekkaranta ja nurmikko,Nassajoen laaksossa tasaisia paikkoja vaikka sadalle teltalle eikä tule ahdasta,hyvä teltan ja kalapaikka on Skadjan pohjoisrannalla missä joki laskee järveen joen itäpuolella,vapaa maasto heitellä ja nappakin melko usein,kaloista vielä senverran että Vuomakasjoessa etupäässä harria,Vuomakasjärvessä myös rautua ja tammukkaa,ylöspäin Uurtasvankkaan päin etupäässä tammukkaa
  retkupyöräilijä

 10. #10
  Liittynyt
  02/2002
  Paikkakunta
  Espoon erityistalousalue
  Viestit
  1.522
  Joo, kiitän vinkeistä kaikkia tasapuolisesti. Somaksella käytiin emännän ja luppakorvan kanssa kääntymässä, siitä Valtijoen vartta takaisinpäin.

  Vaan voi jeesus sitä väen määrää! Ei sinänsä yllättäny ku ajan säästämiseks painettiin polkua sinne Somasjärvelle.. ja samaten paluumatkalla Meekolta etelään. Ja oli sitä väkeä Valtijoellaki, tietenki siinä keskivaiheilla missä huhun mukaan ois parhaat kalapaikat. Siinähä ne oli kaikki leirissä ja helikopterilla lähti ainaki yks sakki. Ku en sinne sekaan viittiny änkeä niin kalasteltua tuli lähinnä yläjuoksulla. Sieltä sit tulikin pientä rautua välillä niinku ois pakastimesta nostellu. Vähän alempaa tuli sit lisäks tammukkaa. Päästin kaikki poies paitsi sen rautu-rassukan joka oli nielly koukun niin syvälle, että kuoli. Se syötiin. Hitsin komia joki ja jokilaakso, kyllä. Sinne pitää lähtee joskus uudelleen, ihan vaan kalaan.

  Roskaa oli pitkin matkaa niin, että oikein ihmetytti miten se kaikki oli sinne päätynykki. Montako hart-sport -pakettiaki tuli kerättyä mukaan.. joku prkleen idiootti oli ripotellu niitä joka h*lvetin paikkaan! Lentokoneet ja helikopteritki pörräs pitkin tuntureita joka päivä. Että semmosta erämaan rauhaa siellä.

  No, maisemat oli kyllä komiat ja ei se nyt niin kauheeta ollu, iha oiva retki Emäntä tosin väitti, että oli liian rankkaa Koiraki laihtu entisestään, söi suorilta puolsäkkiä evästä ku kilpisjärvelle päästyä ostettiin sille lisää

  Se kyllä jo päätettiin, et ens kerralla mennään jonnekin missä EI ole kiviä. Ny o kolme edellistä reissua ollu kivikossa tarpomista ni josko kokeilis vaihteeks jotain muuta. Lemmenjoki kävi jo mielessä, mahdollisesti jopa kanootilla

 11. #11
  Liittynyt
  02/2002
  Paikkakunta
  Espoon erityistalousalue
  Viestit
  1.522
  Dodiin! Nyt on taas aika jatkaa aiheesta! Talouteen pullahti reilu 1kk takaperin yksi asuja lisää joten kulkuvälineenä kyseeseen tulee lähinnä kanootti.

  Eli. Mikäs olis mukavan rauhallinen, kaunismaisemainen ja kalaisa joki minne kannattaisi suunnata perheen ja (inkkari)kanootin kanssa?

 12. #12
  Liittynyt
  05/2003
  Paikkakunta
  Milliways, ravintola maailmankaikkeuden lopussa
  Viestit
  7.906
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Janu Katso viesti
  Mikäs olis mukavan rauhallinen, kaunismaisemainen ja kalaisa joki minne kannattaisi suunnata perheen ja (inkkari)kanootin kanssa?
  Se edellisessä viestissä mainitsemasi Lemmenjoki!
  Team yöhöpinät

  Lentämisen taidon tai oikeastaan niksin voi oppia.
  Kikka on siinä, että oppii paiskautumaan maata kohti osumatta siihen.

 13. #13
  Liittynyt
  02/2002
  Paikkakunta
  Espoon erityistalousalue
  Viestit
  1.522
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Zarni Katso viesti
  Se edellisessä viestissä mainitsemasi Lemmenjoki!
  No.. niin

  Lisätään nyt tarkennuksena, että mikä muu kuin Lemmenjoki olisi speksien mukainen?

 14. #14
  Liittynyt
  05/2009
  Paikkakunta
  Oülu
  Viestit
  536
  Käkkälöjoki. Nunnasten yläpuolla.
  Matkaan pääsette Kalmankaltiolta ja takaisin tien varteen suoraan kanootilla Peltovuoman ja Vuontisjärven puolivälistä.
  Ainakin puoliväliin asti rauhallista, sopusuhtaista jokea. Sen piedemmälle olen itsekin vain kuulopuheiden varassa. Kalaa kaikenlaista kyynärvarren mittaista.

  Palojoki. Hetan ylä-länsipuolella.
  Leppäjärven pohjoispuolelta matkaan, paikassa jossa joki kulkee Hetan tien ali. Ja perille tullaan Palojokisuuhun. Kolme-neljä päivää, riippuen tahdista. Matkalla on jokunen vuolaampi koski, mutta jos niissä on tarve (vesitilanteen mukaan) talutella, eivät ne ajallisesti kovin hommaa haavoita, lyhyitä rykäyksiä. Jaksaa sen perheen pienimmänkin kantaa maita pitkin. Avoimempaa maastoa kuin Käkkälöllä, jossa joen törmien ulkopuolella odottaa enemmän ja vähemmän kosteaa joutomaata. Palojokea ympäröi enemmänkin komeat hiekkakankaat.

  Kapsajoki. Pokantien varresta alas.
  Taas hiukan kapoisampi puro, mutta melottavissa hyvinkin.
  Rautuskylän tai Sirkan kohdalla maihin.

 15. #15
  Liittynyt
  02/2002
  Paikkakunta
  Espoon erityistalousalue
  Viestit
  1.522
  Ei sitten ehditty lappiin asti kun lomaa oli vain viisi viikkoa, mutta käytiin sentään tekemässä pieni kolmen päivän melontaretki Koloveden kansallispuistossa. Oli ihan påp, mutta yllättävän runsaasti oli muitakin liikkeellä ja merkityt leiripaikat oli sitten vähemmän yllättäen aika täynnä. Leiriydyimme sitten muualle ja leppoisaa oli eikä tarvinnut muiden telttakuntienkaan kuunnella Pötkylän(tm) parkumista

  Norppia ei nähty, mutta majava sentään kävi illalla leirin edustalla läiskimässä.

  Josko ens kesänä joutais taas pohjoiseen.

 16. #16
  Liittynyt
  01/2009
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  655
  Melontaretkistä en osaa sanoa, mutta Kaldoaivia voin suositella patikointiin, jos kivikot kyllästyttää. On paikoin soiden(vettä ja vettä...) vuoksi vähän haastavaa, mutta hienoa hiekkaharjumaastoa ja "metsiä" yöpymiseen löytyy. Aivan mahtavat fiilikset jäi tämän kesän reissusta. Kulkijoita ei paljoa näkynyt. Noin 100km:n reissun päätteeksi haistoin ensimmäisen ihmisen 10km ennen Sevettijärven cityä . Viime vuonna olin Vätsärissä, enkä nähnyt kyllä sielläkään ketään. Ruokatauolla kuulin kerran ihmisten puhetta(2. vaelluspäivä, tuskin vielä kuulin omiani). Mulla on tosin tapana kulkea alun ja lopun siirtymiä lukuunottamatta lähinnä porojen polkuja pitkin, mikä varmasti vaikuttaa reissun rauhallisuuteen. Tänä kesänä matkantekoa häiritsi vain sopulit, jotka ymmärtänevät yskän ja poistuvat joukolla Jäämereen.

 17. #17
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Laru, HKI
  Viestit
  18.408
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Hyötypolkija Katso viesti
  ...häiritsi vain sopulit, jotka ymmärtänevät yskän ja poistuvat joukolla Jäämereen.
  Sitä on luettu Akuankkaa lapsena selvästi Mutta tekeekö ne oikeasti niin?

  Niitä muuten tosiaan oli vähintäänkin kohtuullisesti. Parin viikon päästä kun menee niin taitaa olla tarjolla enimmäkseen raatoja.


 18. #18
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Kampi, Hellsinki / Bond, Esbo
  Viestit
  10.956
  Tosta sopulien vaelluksesta tuli joku dokkari joskus vuosi sitten tms, ihan totta se on.

 19. #19
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Kampi, Hellsinki / Bond, Esbo
  Viestit
  10.956
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Janu Katso viesti
  Ei sitten ehditty lappiin asti kun lomaa oli vain viisi viikkoa, mutta käytiin sentään tekemässä pieni kolmen päivän melontaretki Koloveden kansallispuistossa. Oli ihan påp, mutta yllättävän runsaasti oli muitakin liikkeellä ja merkityt leiripaikat oli sitten vähemmän yllättäen aika täynnä. Leiriydyimme sitten muualle ja leppoisaa oli eikä tarvinnut muiden telttakuntienkaan kuunnella Pötkylän(tm) parkumista

  Norppia ei nähty, mutta majava sentään kävi illalla leirin edustalla läiskimässä.

  Josko ens kesänä joutais taas pohjoiseen.
  Ryysistä oli Kolovedellä heinäkuun lopussakin.. aika paljon saksalaisia ym. Siellähän ei saa yöpyä merkittyjen leilipaikkojen ulkopuolella.

 20. #20
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Kampi, Hellsinki / Bond, Esbo
  Viestit
  10.956
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Janu Katso viesti
  Ei sitten ehditty lappiin asti kun lomaa oli vain viisi viikkoa, mutta käytiin sentään tekemässä pieni kolmen päivän melontaretki Koloveden kansallispuistossa. Oli ihan påp, mutta yllättävän runsaasti oli muitakin liikkeellä ja merkityt leiripaikat oli sitten vähemmän yllättäen aika täynnä. Leiriydyimme sitten muualle ja leppoisaa oli eikä tarvinnut muiden telttakuntienkaan kuunnella Pötkylän(tm) parkumista

  Norppia ei nähty, mutta majava sentään kävi illalla leirin edustalla läiskimässä.

  Josko ens kesänä joutais taas pohjoiseen.
  Ryysistä oli Kolovedellä heinäkuun lopussakin.. aika paljon saksalaisia ym. Siellähän ei saa yöpyä merkittyjen leiripaikkojen ulkopuolella. Pari vuotta sitten oltiin kanootilla vähän myöhemmin muistaakseni, olisko ollut elokuun loppupuolta ja oli huomattavasti rauhallisempaa.

 21. #21
  Liittynyt
  02/2002
  Paikkakunta
  Espoon erityistalousalue
  Viestit
  1.522
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Smo Katso viesti
  Siellähän ei saa yöpyä merkittyjen leiripaikkojen ulkopuolella.
  Juuei, kansallispuiston alueella. Siellä on kuitenkin pieniä plänttejä yksityistäkin maata siellä sun täällä. Niistä ne parhaat leiripaikatkin löytyy

 22. #22
  Liittynyt
  12/2008
  Viestit
  429
  Paistuntureilla on tasaisen mukavaa tunturinummea käveltäväksi, jos haluaa vältellä kivikoita. Jos lähtee matkaan Utsjoen kirkolta, pääsee esim. Kuohpelasjärvelle kalaankin melko vähällä kävelyllä. Rauhallista seutua.

  Treriksrösetin seutu on omilla käyntikerroilla ollut huomattavasti rauhallisempi kuin Kalottireitin Suomen puoli. Ruotsissa Kebnekaisen alueella riittää väkeä, niin kuin tässä aikaisemmin on todettu, mutta löytää sieltäkin rauhallisia paikkoja. Molemmissa em. paikoissa olen nähnyt myös maastopyörän nappulakumien jälkiä.

 23. #23
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Laru, HKI
  Viestit
  18.408
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Smo Katso viesti
  ...ihan totta se on.
  Joopa joo, sää olet nähnyt Disneyn vale-dokkarin (lähde).

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Karl S. Kruszelnicki
  The myth of mass lemming suicide began when the Walt Disney movie, Wild Wilderness was released in 1958. It was filmed in Alberta, Canada, far from the sea and not a native home to lemmings. So the filmmakers imported lemmings, by buying them from Inuit children. The migration sequence was filmed by placing the lemmings on a spinning turntable that was covered with snow, and then shooting it from many different angles. The cliff-death-plunge sequence was done by herding the lemmings over a small cliff into a river....
  .

  edit: tietty sekin on sinäputkessa

  edit2: Olikosse itsensä Carl Barksin piirtämä juttu sarjiksena, missä Aku & pojat tuon ilmiön kohtasivat. Murheelliseksi teki lapsen


 24. #24
  Liittynyt
  09/2008
  Paikkakunta
  Lappeenranta
  Viestit
  647
  Putkesta löytyi myös vihainen sopuli. Pari viikkoa sitten vätsärissä n. 437,5 vastaan tulleesta sopulista muutama oli tälläisiä kunnon rähjääjiä, eikä niitä tarvinnut edes filmin tapaan ahdistaa sen kummemmin. Eräskin yksilö kävi siinä määrin kierroksilla, että luulin sen räjähtävän omaan mahdottomuuteensa.

 25. #25
  Liittynyt
  01/2009
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  655
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti JackOja Katso viesti
  Sitä on luettu Akuankkaa lapsena selvästi Mutta tekeekö ne oikeasti niin?
  No hö, tottakai! Mikä on Aku Ankassa, on varmasti totta. Ja joskus tuli pelattua Lemmingsiä, yhtä höhliä ne oli siinäkin...

  No joo, mutta kyllä niitä nyt oli siihen malliin, että ei ihme, jos legendoja syntyy. Olikohan Opukasjärven rannalla jonkun pienemmän joen alajuoksun lähellä, kun olin ottamassa juomavettä ja rantavedessä makoili sopulin raatoja. Meinasin, että siirryn vähän matkaa, etten ihan sopulilientä halua juoda, mutta ei ne raadot ainakaan sadan metrin matkalla loppunu. Otin sitten maustettua vettä(keitettäväksi).

  Olen tainnut noin 20 kesänä Lapissa käydä ja koskaan en ole noin paljon niitä nähnyt. Tuli aika varovasti nosteltua tavaroita maasta, ettei niiden takana vaan kyttää äkäinen sopuli taltat valmiina. Pelottavia otuksia.

  Pedoista ei kyllä taida olla tuon kannan taittajaksi. Näin pari kotkaa(aivan mahtavassa maisemassa) liitelemässä ja ne ei saanu mitään aikaan siihen noin 10 minsaan, kun niitä katselin. "Chillailivat" vissiin vaan. Itse meinasin vähän väliä kävellä niiden meluavan ruoan päälle.

 26. #26
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Kampi, Hellsinki / Bond, Esbo
  Viestit
  10.956
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Janu Katso viesti
  Juuei, kansallispuiston alueella. Siellä on kuitenkin pieniä plänttejä yksityistäkin maata siellä sun täällä. Niistä ne parhaat leiripaikatkin löytyy
  Mahtoko siellä olla myös epävirallisia tulipaikkoja? Mökiltä just meloin yhden reitin ja siellä oli matkan varrella melko paljonkin selvästi pitkään olleita leiripaikkoja joihin oli tulisija viritetty ja sammutussanko.

 27. #27
  Liittynyt
  02/2002
  Paikkakunta
  Espoon erityistalousalue
  Viestit
  1.522
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Smo Katso viesti
  Mahtoko siellä olla myös epävirallisia tulipaikkoja? Mökiltä just meloin yhden reitin ja siellä oli matkan varrella melko paljonkin selvästi pitkään olleita leiripaikkoja joihin oli tulisija viritetty ja sammutussanko.
  Niistä en osaa sanoa, ei tullu niitä kateltua, mutta ainakin toisessa meidän leiripaikoista oli pidetty nuotiota ihan vaan paljaalla kalliolla.

  Mökiltä mekin sinne kansallispuistoon melottiin.

 28. #28
  Pitääpi tarkastella noita ehdottamianne kohteita, itseäkin kinnostais lapinmatka

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •