Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 59

Aihe: Maastopyöräilykisojen kehittäminen

 1. #1
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  5.816

  Maastopyöräilykisojen kehittäminen

  Eli perustetaanpa oma topikki aiheelle, kun innostuin kirjoittelemaan tuonne enskatopikkiin reilummalti asiasta. Topikki ja jutut tuolla-->http://fillarifoorumi.fi/forum/showt...54#post1348654


  Perusideana olisi siis keskittää mahdollisuuksien mukaan eri alalajien maastopyöräilykisoja samoille viikonlopuille, tästä nimitys "super weekend". Alalajit joista on kyse, ovat esimerkiksi: XC/Maraton, Enduro, DH ja miksei myös Trial?

  Alla hieman pikaisesti heränneitä ajatuksia aiheesta, ei kuitenkaan tärkeysjärjestyksessä:

  --> Tarkoituksena kaikkien alalajien saaminen samaan paikkaan ja samaan aikaan.

  --> "Super weekendillä" saataisiin sitä mielestäni paljon kaivattua suuremman tapahtuman tuntua mukaan kisoihin, mitä tällä hetkellä ei oikein ole tarjolla. DH-väki on tähän kiinnittänytkin huomiota hienosti. Tätä oppia/mallia saataisiin varmasti hyödynnettyä myös kestävyyslajipuolella.

  --> Yhteistyökumppanit kiinnostuisivat näistä "super weekendeistä" nykykisoja enemmän. Esimerkiksi maahantuojat esittelemässä pyöriä ja varusteita, pyörien testimahdollisuuksia, kisatarjouksia ja ylipäätään kaikkea mikä kiinnostaa kisailijoita ja yleisöäkin. Pitää huomioida että monella maahantuojalla on pyöriä/varusteita mallistossa kautta linjan, ei pelkästään jollekin alalajille. Olisi aivan eri asia esitellä/myydä tavaroita kaikille maastopyöräilyn harrastajille verrattuna vain yhteen alalajiin.

  --> Kisoja järjestävien seurojen ja organisaatioiden resursseja ja ennenkaikkea osaamista eri osa-alueilla voitaisiin hyödyntää nykyistä paremmin yhdistelemällä niitä. Tämä on tosin varmasti vaikeaa kun perinteisesti seurat ovat olleet aika jäykkiä organisaatioita. Toisaalta, muutoksien tuulet taitavat puhaltaa monellakin paikkakunnalla, eli tämä tuskin muodostuisi ongelmaksi.

  --> Aloittelijoiden olisi todennäköisesti helpompi tulla mukaan ajamaan jokamiesluokassa tälläiseen "suurtapahtumaan" , kuin pienempään tapahtumaan, jossa osallistumiskynnys voi olla melkoisen korkea, kun mielessä on vain ajatus: " oon varmaan viimeinen, eikä siellä ole kuin huippuja ajamassa 15 tyyppiä yms".

  --> Kestävyyslajien harrastajille olisi hienoa nähdä samalla myös vauhtilajien menoa, ehkäpä mahdollisen perheenkin ottaminen mukaan reissuun mukaan helpottuisi kun paikalla olisi monipuolisesti nähtävää ja kenties edullinen majoitus (laskettelukeskusten off-season).

  --> Enemmän katsojia jokaiselle lajille. Vauhtilajeista saattaisi jokunen kuski/huoltaja/reissukaveri käydä tsekkaamassa kestävyyslajejakin, vaikka vain naureskelemassa ylämäissä hikoilulle/jalkojen kramppailulle ja vastaavasti kestävyyspuolelta löytyy kyllä katsojia vauhtilajeille vähän reilumminkin, erityisesti DH kun on yleisölaji parhaimmillaan.

  --> Junioreille olisi hienoa nähdä eri lajeja ihan omin silmin, harva junnari joka harrastaa kestävyyslajeja, pääsee katsomaan dh-kisoja ihan livenä. Tämä voi hieman avata silmiä eri lajien suhteen ja helpottaa mahdollista lajivalintaa sitten joskus myöhemmin. Tämä pätee tietenkin myös toisinpäin.

  --> Lähentäisi eri alalajien harrastajia keskenään. DH-kisojen varikoilla olisi enemmän vipinää, porukka voisi kysellä vinkkejä fillariasioissa, ajotekniikassa yms. yli lajirajojen helposti. Tahkollahan tämä mahdollisuus oli tarjolla, valitettavan harva oli kuitenkaan eksynyt dh-leiriin....asiantuntemusta olisi ihan varmasti ollut alamäkien laskuun tarjolla kestävyyslajienkin porukalle. Ei siellä kukaan olisi varmaan purematta niellyt..

  --> Mahdollisuus pitää ajotekniikkatunteja. Lyhyet ja kenties nimellisen maksun omaavat kurssit kaikille halukkaille, esimerkiksi kestävyyslajien perustason treenijutut, ajotekniikka alamäissä yms.


  Nyt vaan ideointi vauhtiin ja lisää ehdotuksia, ehkä tätä joku lähtee kehittämään eteenpäinkin! Esim. Tahkosta maratoncupin kisa, Vuokattiin XC-cup tavallisen mtb-kisan(?) sijasta, Salon xc-cupin yhteyteen DH...? Calpikseen jotain...? Hyvinkäälle XC & DH ?
  Antti Kuitto muokkasi tätä : 25.02.2010 at 18.45 Syy: Pieniä lisäyksiä..
  https://www.instagram.com/xtranza/

 2. #2
  Liittynyt
  08/2006
  Paikkakunta
  Lahti
  Viestit
  706
  Iso Käsi Antille! Tosi hyvä ehdotus!

 3. #3
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  helsinki
  Viestit
  388
  Meikäläinen on tainnut F-lehden paperiversiossa ja myös netissä kirjoittaa aiheesta useampaankin otteeseen. Kalpiksen alämäkitouhun alkuaikoina ehdottelin vastaavaa tapahtumaa ensimmäisiä kertoja ja kyllähän tuo jollain tasolla toteutuikin. RideFree järjesti muutama vuosi sitten samana viikonloppuna DH-kisat, four crossia ja maratoonicupin.
  Lopputulos ei ainakaan silloin ollut kovinkaan innostava kenenkään kannalta. Maratoonissa hiukan tökki tuloslaskenta ja muutaman yhteensattuman takia reitti piti ajaa lyhennetyssä muodossa ja muistaakseni kolmena kierroksena. Osa kisassa olleista haukkui tällä saitilla koko homman aivan pystyyn, järjestäjät vetivät herneen nokkaan ja päättivät että maraporukka pitäköön tunkkinsa.
  Vaikka paikalla oli paljon fillariporukkaa ei kukaan ollut kiinnostunut ainakaan four crossin katsomisesta. DH-kisan katsomossa kuuntelin kun muutama kovakuntoisen näköinen kaveri seurasi ajamista ja yksi totesi että toi on ihan tyhmää touhua ja sillä ei ole mitään tekemistä pyöräilyn kanssa.
  Että näin näyttävät eri pyörälajit tukevan toisiaan. Tälläkin palstalla purnataan usein pyöräilyn arvostuksen puutteesta, mutta pitäisiköhän koko porukan katsoa ensi peiliin ja alkaa arvostaa ensin toisiaan yli lajikirjon.
  Meni vähän ohi aiheesta, mutta tällainen vuodatus tällä kertaa.
  toimitus/jh

 4. #4
  Liittynyt
  07/2008
  Paikkakunta
  Manse
  Viestit
  1.204
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Moppe Katso viesti
  Iso Käsi Antille! Tosi hyvä ehdotus!
  Samaa mieltä!! Monia loistavia ideoita jokka koskettaa itseänikin. Koskaan en oo DH kisaa nähnyt muutakun youtubesta
  Kisat kun olis eripäivinä esim XC lauantaina ja DH sunnuntaina vois kovimmat ajaa molemmat. Sitten molempien kisojen jälkeen vaikka sitä mainittua ajokoulua. Ennen kisoja esittelyä sun muuta ja viikonloppu on Bueno.
  www.perttuparssinen.com│www.facebook.com/parssinenperttu/ │www.twitter.com/PerttuParssinen

 5. #5
  Liittynyt
  05/2007
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  520
  Aivan loistava idea Antilta. Onhan tuossa Helmisen Jukallakin pointtia. Ei voi odottaa että kaikki innostuisi muista lajeista, mutta tuollaiseen saisi ihan eritavalla tapahtumameininkiä. Noithan voisi olla esim 1 keväällä ja yksi syksyllä aluksi ja jos homma on hyvin suosittua niin pari lisää varmaan olisi mahdollista järjestää.

  Olisiko oikea kysymys että keiden pitäisi keskustella jotta tuollainen voisi toteutua 2011 kaudelle? EBAn porukka tulee mielellään suunnittelemaan, ketkäs XCO, XCM, DH ja trial sarjoja suunnitelee? Tuosta olisi varmaan hyvä pitää palaveria loppukesällä ekan kerran.
  "Hän jarruttaakin nenällään"

  -Muumipeikko ja pyrstötähti-


 6. #6
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  5.816
  Jukalla on kyllä tärkeä pointti omassa postauksessaan. Itselläni on ehkä hieman vääristynyt käsitys asioista, kun taustalla on kilpailuja maantiellä, aika-ajossa maantiellä, xc:ssä, maratonissa, 4x:ssä, dualissa, dh:ssä, endurossa ja myös näissä euroopan pitkän matkan dh-kisoissa, eli megavalanchessa. Osaan siis suhtautua kuhunkin lajiin oikealla tavalla, enkä pidä mitään lajia toista tärkeämpänä, ihan yhtä lailla jokaisessa lajissa vaaditaan sitä osaamista & lahjakkuutta & työntekoa menestymiseen.

  Toisaalta vastaavanlainen suhtautuminen eri alalajeihin on tietääkseni monilla omien alalajiensa huipuillakin. He tietävät että menestymiseen vaaditaan ajotekniikan TAI kunnon sijasta niitä molempia sopivissa suhteissa. Ehkäpä Lehikoisen Mattikin on omalta osaltaan vaikuttanut tähän, hänhän on käynyt ajamassa myös maantiekisoja ja normaaleja maastokisoja Suomessa ja uusimmassa Fillarissa treenaakin maantiepyörällä ja taustaltaanhan Mattikin on kestävyyspuolen kavereita. Tälläiset esimerkit ovat hienoja erityisesti nuorille harrastajille ja oma käsitykseni onkin että nykyään maastopuolella on hyvin vähän näitä "juntteja" jotka pitävät sitä omaa lajiaan ainoana oikeana.

  Kuten aiemmin totesinkin, niin nuorille nämä "super weekend" -tyyppiset tapahtumat voisivat olla siinäkin mielesssä hienoja, että siellä saattaisi helpottua sen oman "oikean" alalajin/lajien löytyminen, ainahan se ei kuitenkaan ole se millä pyöräilyn on aloittanut.
  https://www.instagram.com/xtranza/

 7. #7
  Liittynyt
  07/2000
  Viestit
  3.136
  Paperilla tollanen "super weekend" kuulostaa hyvältä, mutta käytännössä kuskit tulee kuitenkin tunnin tai pari ennen omaa kisaa ja lähtee sen jälkeen heti menee, kun kotimatkassakin menee oma aikansa. Muiden lajien kisoja ei siis välttämättä hirveesti ehdi seurailla. Viime kesänä tais olla Laajavuoressa, jos oikein muistan, samaan aikaan marathon- ja trial-kisat, ja kutakuinkin edellä mainittuun tyyliin se homma tais mennä. Toisaalta ei kai kisojen yhdistämisestä mitään haittakaan ole ja kai se aina enemmän katsojia houkuttaa?

  Mutta ehkä avain olis enempi tollasessa festarihenkisyydessä, että olis kaikkea oheisohjelmaa, jonka takia olis syy viettää paikalla vaikka kaks päivää.

 8. #8
  Liittynyt
  02/2006
  Paikkakunta
  Borgå
  Viestit
  476
  No ainakinnse toimu viime vuonna Tahkolla kun sielä oli DH kisat samaan aikaan,vaikkakin ne ajat meni jotenkin ristiin koska joku DH kuski jutteli mulle että harmi kun ei kerkee maraa ajaa.
  Itse kävin ainakin tutustumassa (ekan kerran livenä) DH systeemiin.
  Eli minun mielestä pari "super Weekendiä" kesässä toimisi varmaan hyvin,enempää kun pari ei ehkä toimisi kun Suomi on niin iso maa että harva jaksaa ja pääsee ajaa edestakaisin satoja kilometrejä viikottain.

 9. #9
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  5.816
  Tahkolla tossa DH-kisan tiedottamisessa olisi kyllä paljon kehittämisen varaa. Tosi monelle tuo DH-kisa tuntui olevan täysin tuntematon ja siksipä sinne ei kovinkaan moni katsojaksi eksynyt. Jos tiedotus olisi hoidettu paremmin niin siellähän olisi voinut olla radanvierusta täynnä sakkia, siihen sitten grilliä ja virvoketelttaa vielä niin aijai...
  https://www.instagram.com/xtranza/

 10. #10
  Liittynyt
  04/2008
  Viestit
  245
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Antti Kuitto Katso viesti
  Tahkolla tossa DH-kisan tiedottamisessa olisi kyllä paljon kehittämisen varaa. Tosi monelle tuo DH-kisa tuntui olevan täysin tuntematon ja siksipä sinne ei kovinkaan moni katsojaksi eksynyt. Jos tiedotus olisi hoidettu paremmin niin siellähän olisi voinut olla radanvierusta täynnä sakkia, siihen sitten grilliä ja virvoketelttaa vielä niin aijai...
  Itse olisin halunnut mennä katsomaan kun kerran oli lähellä mutta en oikein ollut perillä siitä että missä se tarkalleen ottaen ajettiin (jossain siellä rinteessä varmaankin) joten en lähtenyt sompailemaan. Kellonajan tiesin suunnilleen. Varmasti luki jossain esitteessä enemmän mutta kun tuli omalta kierrokselta maaliin niin ensimmäisenä mielessä oli ruoka, peseytyminen ja lihashuolto eikä niinkään infon hakeminen. Tänä vuonna täytyy yrittää kovemmin mennä katsomaan.

  Samaa mieltä ku Mika että ei näihin superviikonloppuihin sellasta tungosta ole että montaa kannattais järjestää.


 11. #11
  Liittynyt
  06/2007
  Paikkakunta
  Vaasa
  Viestit
  660
  Oli siellä mun mielestä jonkin verran porukkaa metsässä. Tiedä sitten kuinka paljon DH-kisoissa yleensä on katsojia, mutta oli siellä sentään enemmän kun enskassa

  Tuo oli mulle kyllä kesän hauskin viikonloppu maastopyöräilyn merkeissä. Ensin kramppailla metsässä muutama tunti ja sen jälkeen kuvailemaan alamäkitouhua ja palauttamaan nestetasapainoa.
  Att inte cykla är att gå för långt

 12. #12
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  helsinki
  Viestit
  388
  En halunnut torpata ideaa ja hommaa kannattaa tietysti kokeilla uudestaan. Heitin kuitenkin ne faktat pöytään jotka tuossa edellisessä superviikonlopussa tulivat esiin.
  F-lehti on mukana hengessä, ideoinnissa ja markkinoinnissa. Niin olimme tuossa Kalpiksen kokeilussakin.
  toimitus/jh

 13. #13
  Liittynyt
  05/2005
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  6.226
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Antti Kuitto Katso viesti
  Perusideana olisi siis keskittää mahdollisuuksien mukaan eri alalajien maastopyöräilykisoja samoille viikonlopuille, tästä nimitys "super weekend". Alalajit joista on kyse, ovat esimerkiksi: XC/Maraton, Enduro, DH ja miksei myös Trial?
  Kuinkahan täällä Suomessa järjestävien tahojen resurssit riittäisi moiseen? Tuo vaatisi kuitenkin osaamista joka ala-lajin tiimoilta, että homma toimisi. Mites sitten kisapaikat, onko täällä hyviä paikkoja, jossa nuo kaikki voisi järkätä?

  Hieno idea kuitenkin, itse tykkäisin osallistua tuollaiseen. Sen oman mara-kisan jälkeen olisi kiva mennä katsomaan vaikkapa DH-kisaa.

  Ps. Jos kaikki lähteekin kisapaikalta nopeasti pois juuri siitä syystä, kun siellä ei ole mitään. Miksi jäädä sinne tyhjälle parkkipaikalle...
  Ohiampuja muokkasi tätä : 26.02.2010 at 20.49 Syy: Pahoja mokia, jotka huomaa kun tekstiä lainataan...
  Tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä
  Ajetaan hiljempaa
  Toivon, että matka jatkuu, jatkuu vaan


  -PMMP -


 14. #14
  Liittynyt
  12/2006
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  418
  On kyllä hieno idea toi Super Weekend. Mielestäni sitä ei ehkä kannata kuitenkaan Tahkon yhteyteen järkätä kun se on jo muutenkin iso tapahtuma ja kyllä ainakin omasta mielestä olisi kiva jos olisi toinenkin yhtä hieno tapahtuma.

  Suomen lyhyt kesä kuitenkin rajoittaa aika paljon ajankohtaa. Ennen Tahkoa ei varmaan kannata järjestää (vrt. viime vuoden SappeeMTB joka siirrettiin elokuulle) ja heinäkuussa porukka on lomilla. Elokuun puolivälin jälkeen alkaa ilmat olemaan jo epävakaita joka voi verottaa kävijämääriä.

  Toinen ongelma taitaa olla että mistä löytyy sellaiset maastot jossa porukka viihtyy. Tahkon suosiohan ilmeisesti perustuu reittiin jollaisista perus Mara-Cupin kisoissa voidaan vaan uneksia. Samasta paikasta pitäs löytyä sitten hyvä DH-rata, majoitus kapasiteettia ja muuta aktiviteettia. Varmaan lapista löytyy hiihtokeskuksia jotka täyttäisivät nämä kriteerit, mutta suurin osa potentiaalisista osallistujista taitaa asua 1000 kilometria etelämpänä ja epäilempä että harva harrastaja on valmis matkustamaan lappiin asti.

  Toivotaan että joku taho jaksaisi tälläistä alkaa järjestämään ja saa puitteet kuntoon. Sitä odotellessa.
  ÄäriTeam

 15. #15
  Liittynyt
  11/1999
  Paikkakunta
  Hollola
  Viestit
  321
  Tuo oli viime vuonna ihan harkittu veto, että Tahkolla järjestettiin DH-cupin kisa samaan aikaan kuin TahkoMTB - ja sama toistuu tänä vuonna. DH-puolen järjestelyporukka myönsi viime kesän kisan jälkeen, ettei DH:n puffaaminen TahkoMTB:n osallistujille tai yleisölle onnistunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tänä vuonna asia korjaantuu. Tahkon DH-kisa oli kuitenkin muuten ehkä 2009 kauden hienoin, josta iso hatunnosto ensimmäistä vuottaan silloin toimineelle SavoMTB:n porukalle.

  Toinen tällainen yhteistapahtuma oli Messilässä järjestetty viikonloppu, jossa lauantaina ajettiin DH, jonka lisäksi oli vielä BMX-puolen hyppy- ja ramppikisa ja sunnuntaina sitten Finlandia MTB. Sama homma on luvassa tänä vuonna, ja tässäkin yhteydessä eri järjestävien tahojen (DH+BMX = RMR, Finlandia = TWD) pyritään yhteistyötä tehostamaan erityisesti tapahtuman markkinoinnissa.

  Varsinkin DH on vielä niin marginaalilaji, että sellaisen kilpailun järjestäminen muiden tapahtumien yhteydessä on erittäin toimivaa. Pelkkään DH-kisaan yleisön houkutteleminen on vähintäänkin vaikeaa, mutta kun palettiin yhdistetään valmiiksi paikalla oleva isomman mtb-tapahtuman yleisö ja soppaan heitetään vielä vaikka BMX-tohinaa, niin hyvä tulee. Finlandiaan kannattaa ainakin tänä vuonna tulla paikalle jo lauantaiksi...

 16. #16
  Liittynyt
  01/2008
  Viestit
  1.860
  Suomessa ei taideta harrastaa ns. pastapartya ennen kisoja? Mitä olen muiden lajien parissa tutustunut erilaisiin "superviikonloppuihin" Keski-Euroopassa, siellä on tapana järkätä pastaparty ja muuta pikku ohjelmaa ns. tulopäiväksi ja kisojen jälkeiseen iltaan. Tahkollahan tätä jälkimmäistä on yritetty kovasti. Vaatisi varmaan muutakin kuin pelkän Piazzan?

  Itse kaipaan näihin tapahtumiin tällä hetkellä "nuorisoryhmän ohjaajaa" joka ajaisi lyhyen XC-reitin junnujen kanssa. Tästä lisäpalvelusta voisin maksaa kohtuullisen ns. turvallisuuslisän pikkukuskeille, jos vain ko. palvelua olis saatavana.
  - pyörä kulkee, kun sitä polkee -

 17. #17
  Liittynyt
  05/2006
  Paikkakunta
  Birkala
  Viestit
  237
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Ohiampuja Katso viesti
  Mites sitten kisapaikat, onkä täällä hyviä paikkoja, jossa nuo kaikki voisi järkätä?
  Millaiset maastot tuolla Sappeella on? Ainakin löytyy alamäkitouhua, ravintolaa, vuokramökkejä, -fillareita yms.

  http://bikepark.sappee.fi/index.php?...epark&sivu=292
  ...

 18. #18
  Liittynyt
  05/2001
  Paikkakunta
  Menetetty Sipoo
  Viestit
  773
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti au Katso viesti

  Toinen tällainen yhteistapahtuma oli Messilässä järjestetty viikonloppu, jossa lauantaina ajettiin DH, jonka lisäksi oli vielä BMX-puolen hyppy- ja ramppikisa ja sunnuntaina sitten Finlandia MTB.... Finlandiaan kannattaa ainakin tänä vuonna tulla paikalle jo lauantaiksi...
  Superviikonloppu on hyvä idea, mutta kuten edellä mainittiin on vaikea saada jengiä pysymään kisapaikalla edes palkintojenjakoon. Sama pätee toisinpäin: kun arviolta 90% Finlandiaan osallistuvista tulee alle 2 tunnin ajomatkan päästä on utopiaa kuvitella, että oikeasti ihmisiä tulee paikalle jo lauantaina. Huomattavasti parempi rytmitys olisi kisojen limittäminen yhdelle päivälle.
  En usko Tahkon suosion taustalla olevan hyvä reitti - ainakin omasta mielestä se on kaksijakoinen ja tylsä. Tahkosta tekee Tahkon osallistujien suuri määrä, kisan ajankohta ja tapahtuma itsessään. Lisäksi tuskin kukaan asuu Nilsiässä (ei millään pahalla) joten jengi tulee paikalle hyvissä ajoin ja myös jää hengailemaan.
  Finlandialla on sijaintinsa (ja reittinsä) puolesta kaikki mahdollisuudet nousta jopa suuremmaksi kuin Tahko jos siinä panostetaan enemmän nimenomaan tapahtumaan. Dh & bmx ym kombinoiminen kisapäivään on ERITTÄIN hyvä idea.
  Lisäksi ihmettelen ettei edes Fillari-lehdessa markkinoida Tahkoa, Finlandiaa yms juttujen muodossa enempää. Juoksija ja hiihto lehdet ovat täynnä treeniohjelmia juuri tiettyyn kisaan ja muuta hypetystä. En ainakaan viime vuosilta muista yhtään kunnon artikkelia mitä kisoissa (=tapahtumassa) tapahtui. Loppulehden kisasilppua-osio kun ei ketään motivoi osallistumaan mihinkään. Lobbausta, markkinointia, ideaali pyörä spekulaatiota, huippujen henkilökuvia ja valmistautumista, tavisten reittikuvauksia... Ja saadaan lehteenkin täytettä.

 19. #19
  Liittynyt
  04/2008
  Viestit
  245
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti ahma Katso viesti
  ...
  off-topic
  Kyllä siinä on menetetty hyvä sipoolainen helsingille kun puhuu noin paljon asiaa. Harmillista. Kuntaliitoksen syynä ei tainnut sittenkään olla helsinkiläispamppujen ahneus vaan lisä-älyn hankkiminen helsingin puolelle.


 20. #20
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti au Katso viesti
  Tuo oli viime vuonna ihan harkittu veto, että Tahkolla järjestettiin DH-cupin kisa samaan aikaan kuin TahkoMTB - ja sama toistuu tänä vuonna. DH-puolen järjestelyporukka myönsi viime kesän kisan jälkeen, ettei DH:n puffaaminen TahkoMTB:n osallistujille tai yleisölle onnistunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tänä vuonna asia korjaantuu. Tahkon DH-kisa oli kuitenkin muuten ehkä 2009 kauden hienoin, josta iso hatunnosto ensimmäistä vuottaan silloin toimineelle SavoMTB:n porukalle.
  Pitää vähän tarkentaa kommentointia koskien tahkon DH-kisan markkinointia. Au:n muistikortti on näemmä pyyhkiytynyt jossain vaiheessa syksyä

  Eli alamäkikisat oli ihan tarkoituksella matalammalla profiililla ja heikolla tiedottamisella liikkeellä 120 suuntaan. Tahko:lla on vahva brändi ja siihen ei haluttu tuoda suoraan uutta osasta, jonka toimivuudesta/järjestelyistä jne ei ole takeita. Kuten au totesikin SavoMTB hoiti homman vähintään hienosti ja odotettavissa on, että ensikesänä DH on paremmin mukana/näkyvissä 120 markkinoinnnissa, tiedotuksessa jne.

 21. #21

  "Super duper viikonloput"

  Lajien yhdistäminen samalla viikonlopulle on ehdottoman kannatettavaa. Tuon asiaan vain oman näkemykseni, miksi näitä ei ole ollut aikaisemmin.

  Yksittäinen osakilpailu ei osallistujamäärinä hyödy super weekendistä. Hyöty, joka saadaan on lähinnä tapahtuman näkyvyydessä, katsojamäärissä jne. Samaan aikaan useimpien lajien "tuotteistaminen" ja markkinointiarvon hyödyntäminen on siinä pisteessä, että yksi lisäosallistuja tuo järjestävälle seuralle enemmän hyötyä kuin sata katsojaa.

  Eihän ne sata lisäkatsojaa tietenkään ketään haittaa, mutta siitä päästäänkin seuraavaan pointtiin. Yhdellä alueella on keskimäärin enintään yksi aktiivinen seura, jolla on resurssit kunnollisen tapahtuman järjestämiseen. Tästä seuraa se, että joku joutuu tekemään kompromissejä kilpailupaikan, järjestelyiden ja talkoolaisten hommaamisen suhteen.

  Tarkoituksen ei missään nimessä ole ampua alas hyvää ajatusta. Tarkoituksena oli lähinnä mutuilla tarvittavia toimenpiteitä ja kehityksen suuntaa, jos asiaa haluaisi saada kunnolla eteenpäin.

  Vauhtijaosto aka. DH puoli vahvasti tukee tälläistä kehityssuuntaa ja kuten au jo mainitsikin niin Tahkon ja finlandian kylkeen on meidän puolesta täysi pyrkimys saada aikaiseksi täällä kaavaillun suuntaista toimintaa. Tavoitteena on saada kalenteriin vielä kolmas yhteinen viikonloppu tai paremminkin päivä, jossa asiat olisi hyvin pitkälti tehty niin kuin täällä kaavailtu. Toteutuminen selviää myöhemmin.

 22. #22
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Ohiampuja Katso viesti
  Kuinkahan täällä Suomessa järjestävien tahojen resurssit riittäisi moiseen?
  Ensimmäiset MM-tason Suurajot Jyväskylässä järjesti organisaatio, jossa oli 4 varsinaista henkilöä ja 500 vapaaehtoista radan varrella.

  Ja sitten kun tuo ajatus on mennyt läpi niin jatketaan.

  Tällaisen tapahtuman järjestely on aivan erilaista kuin yhden ainoan pyöräkisan. Optimitilanne on, että jokaista alalajia kohti on yksi seura, joka vastaa sen tapahtuman järjestelyistä. Eikös eri lajeille löydy esim. pk-seudulta seuroja tarpeeksi? Jo Jyväskylässäkin on äkkiä laskettuna 3-4 seuraa.
  Oleellista koko hommassa on se, että jokaisesta seurasta valitaan 1-2 henkilöä, jotka kuuluvat ydinryhmään jotka vastaavat koko tapahtumasta kokonaisuudessaan. Ydinryhmän koostumuksen on oltava sellainen, että sen jäsenien yhteistyö toimii saumattomasti ja pyritään yhteiseen hyvään eikä siihen perinteiseen oman hyödyn hakemiseen. Kunnia tapahtumasta pistetään reilusti tasan järjestäjien kesken. Raha-asiat ovat jälkikäteen kipeitä, siksi niistäkin on sovittava hyvissä ajoin etukäteen.

  Eli normaalikisojen organisaation "yläpuolelle" tarvitaan valvova / ohjaava elin, jolla on kirkas visio siitä mitä ollaan tekemässä. Kokonaiskuva ja ydinjoukko on muodostettava jo vuotta ennen järjestämistä. Ydinjoukko valitsee keskuudestaan itselleen johtajan, joka taas valvoo ydinryhmää että kaikki tulee tehdyksi.

  Näillä eväillä tapahtuma voisi ehkä onnistua. Ja laitetaan vielä tuo järvisen kirjoitus tähän loppuun.
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti jarvinen Katso viesti
  Tarkoituksen ei missään nimessä ole ampua alas hyvää ajatusta. Tarkoituksena oli lähinnä mutuilla tarvittavia toimenpiteitä ja kehityksen suuntaa, jos asiaa haluaisi saada kunnolla eteenpäin.
  Hyvin suunniteltu on puoliksi toteutettu, ja sudenkuoppien löytäminen etukäteen vähentää tuskaa toteutusvaiheessa.

 23. #23
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Autostania
  Viestit
  6.949
  Joskus hamassa menneisyydessä tuli ajettua rataa, maantietä, äkseetä ja deehoota, kuten muutkin kaverit. DH ja myöhemmin XC siitä sitten putosi pois lähinnä taloudellisista syistä johtuen, mutta nyt on tullu kuitenkin kikkailtua maastossa aina silloin tällöin.

  Toihan voisi toimia niin, että lauantaina olisi Maraton aamupäivällä klo 10-14 ja DH karsinta iltapäivällä klo 15-19. Sitten 19-23 jotain hengailua, pientä messu-/markkinatoimintaa, bändi soittamaan yms. Sunnuntaina sitten XC aamupäivällä 9-11 ja DH finaali top-20 kuskia (?) klo 11-13 ja palkintojenjako 13:30-14 ja kotiinpäin ennen klo 15. Hyviä arvontapalkintoja normaaleiden palkintojen lisäksi, niin porukka ei häviä kuin pissi lumeen ennen palkintojenjakoa.

  Noniin...järjestäkää
  6.7 WTF/kg

 24. #24
  Liittynyt
  12/2007
  Paikkakunta
  Pirkkala
  Viestit
  933
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti OJ Katso viesti
  Joskus hamassa menneisyydessä tuli ajettua rataa, maantietä, äkseetä ja deehoota, kuten muutkin kaverit. DH ja myöhemmin XC siitä sitten putosi pois lähinnä taloudellisista syistä johtuen, mutta nyt on tullu kuitenkin kikkailtua maastossa aina silloin tällöin.

  Toihan voisi toimia niin, että lauantaina olisi Maraton aamupäivällä klo 10-14 ja DH karsinta iltapäivällä klo 15-19. Sitten 19-23 jotain hengailua, pientä messu-/markkinatoimintaa, bändi soittamaan yms. Sunnuntaina sitten XC aamupäivällä 9-11 ja DH finaali top-20 kuskia (?) klo 11-13 ja palkintojenjako 13:30-14 ja kotiinpäin ennen klo 15. Hyviä arvontapalkintoja normaaleiden palkintojen lisäksi, niin porukka ei häviä kuin pissi lumeen ennen palkintojenjakoa.

  Noniin...järjestäkää
  Mihinkäs se enska unohtui?

 25. #25
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Autostania
  Viestit
  6.949
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti zeizei Katso viesti
  Mihinkäs se enska unohtui?
  Kun toi ei ole ihan ensimmäisenä mielessä, niin unohtuu helposti. Paras tietty olisi, että kaikki ajaisivat eri aikaan, niin "vapaita" kuskeja olisi jatkuvasti paljon liikkeellä ja mahdollisesti jopa katsomon puolella.
  6.7 WTF/kg

 26. #26
  Noniin, nyt on tornikeskuksessa sunnuntaina sitten samana päivänä DH ja Enska kisat. Pyritty saamaan tapahtumat mahdollisimman tiivistiin yhteen. Katsotaan millainen viikonloppu tulee ja jatketaan täällä sitten spekulointia

  Aikataulut on onnistuneesti limittäin mahdollistaen molempien kisojen huippuhetkien seuraamisen ja tapahtuma on saatu tosi pienelle alueelle. Klaukkalassa on perinteisesti säiden salliessa ollut tosi kivasti katsojaa liikenteessä, joten sekin puoli pitäisi olla kunnossa. Eli tää nyt on toivottavasti sitä mitä peräänkuulutettiin

 27. #27
  Liittynyt
  05/2001
  Paikkakunta
  Menetetty Sipoo
  Viestit
  773
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti jarvinen Katso viesti
  Eli tää nyt on toivottavasti sitä mitä peräänkuulutettiin
  Yritys hyvä, toteutus huono - samaan aikaan kun on Korson mara, joka perinteisesti vetää parisataa maastopyöräilijää Etelä-Suomesta. Mutta yritys hyvä.
  Ymmärrän, että päällekkäisyyksiä on mahdoton välttää, mutta tästä kisajärjestelystä tulee mieleen, että halutaan tarkoituksella ottaa hajurakoa mara-XC vs. enduro-DH välille. Tai ainakaan sitä ei ole yritetty välttää.
  Syvän Idän Fat Biker - vikise, sika, vikise

 28. #28
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti ahma Katso viesti
  Yritys hyvä, toteutus huono - samaan aikaan kun on Korson mara, joka perinteisesti vetää parisataa maastopyöräilijää Etelä-Suomesta. Mutta yritys hyvä.
  Ymmärrän, että päällekkäisyyksiä on mahdoton välttää, mutta tästä kisajärjestelystä tulee mieleen, että halutaan tarkoituksella ottaa hajurakoa mara-XC vs. enduro-DH välille. Tai ainakaan sitä ei ole yritetty välttää.
  Hyvään salaliittoteoriaan kuuluu se, että joku hyötyy siitä. En keksi tahallaan päällekkäin aikatauluttamisessa ja hajuraon ottamisessa mitään järkeä kenenkään kannalta, joten jätän foliohatun kotiin.

  Kirjoittajalle vaihtoehdot onnistumisen suhteen ovat ilmeisesti täydellinen ja huono. Allekirjoittanut on onneksi pitkän aikaa sitten luopunut yhdistystoiminnassa täydellisyyden tavoittelusta ja on tyytyväinen kun asiat menee oikeaan suuntaan ja eteenpäin.

  Kuinka voi samassa viestissä kertoa "uutena tietona", että korson mara on samaan aikaan ja toteutus täten huono ja kaksi lausetta myöhemmin epäillä tahallista päällekkäin aikatauluttamista? Vain www:ssä

 29. #29
  Liittynyt
  05/2001
  Paikkakunta
  Menetetty Sipoo
  Viestit
  773
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti jarvinen Katso viesti
  Kirjoittajalle vaihtoehdot onnistumisen suhteen ovat ilmeisesti täydellinen ja huono.
  Kuinka voi samassa viestissä kertoa "uutena tietona", että korson mara on samaan aikaan ja toteutus täten huono
  Arvasinkin että nenään uppoaa.
  1) Kirjoitin hyvä yritys ihan tosissani. Mielestäni on hienoa että yhteistapahtumia yritetään järjestää, kuten aiemmistakin kommenteistani voi lukea.
  2) Olin myös tosissani huono toteutus kommentissa: mielestäni on huonoa toteutusta jos edes Etelä-Suomen "suurimpia" mtb-kisoja ei voida sijoittaa edes eri päiville, saati eri viikonlopuille. Itseäni asia ei edes koske, koska taidot ei riitä enduroon/DH:n, mutta useampikin kaveri osallistuisi mielellään niin maraan kuin enduroon.
  3) Uusi tieto? WTF?
  4) Järjestötoiminta on aina hatunnoston arvoista, ihmiset väsäävät palkatta kisoja epäkiitollisille paskiaisille kuten minä. Arvostan sitä oikeasti.
  5) Hyvä yritys, huono toteutus. Sori, mutta minun mielestäni näin on.
  Toki www maailmassa saa vetää herneen nenäänsä mielipiteestäni.
  Syvän Idän Fat Biker - vikise, sika, vikise

 30. #30
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  5.816
  Joo enskathan on aika pitkälti kaikki päällekkäin XC- tai Maratonkisojen kanssa tällä kaudella, Turun kisa syksyllä on ainoa poikkeus. DH-kisojen kanssa enskat eivät taida pahasti olla päällekkäin, eli enskojen aikataulut lienee linjattu DH:n kanssa paremmin yhteensopiviksi, mikä lienee nykyformaatin kanssa ihan fiksukin idea, vauhtilajeja kuitenkin molemmat. Mutta melko varmasti Korson reilu 300 osallistujaa karsii muutaman kaverin sieltä Klaukkalan kekkereistäkin, harmi sinänsä
  https://www.instagram.com/xtranza/

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •