Sivu 3 / 13 EnsimmäinenEnsimmäinen 12345 ... ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 61 - 90 / 367

Aihe: Ylikunto

 1. #61
  Liittynyt
  11/2008
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  0
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti mutanaama Katso viesti
  Mulla saattaa aamulla herätessä olla 60-65 välillä, mutta päivällä 50 korvilla. Itse epäilen, että herääminen aiheuttaa mulle stressiä
  Toihan on normaalia,ihan jos totta puhutaan.Itse asiassa leposyke on heti herättyä korkeampi kun hetkenpäästä heräämisestä mitattu.
  Itte oon huomannu kyllä ton leposykkeen määrittämisen ja sen tarkkailun hyvinkin luotettavaksi mittariksi kun esim.flunssan jälkeen lähtee liikkeelle.
  Ja ittellä ainakaan"buranaa"vahvempaa tartte otaa kun jo arvot nousee..
  Pidetään ketju kireällä,ei pinna

 2. #62
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Wrocław, Puola
  Viestit
  1.525
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Hoobee Katso viesti
  Toihan on normaalia,ihan jos totta puhutaan.Itse asiassa leposyke on heti herättyä korkeampi kun hetkenpäästä heräämisestä mitattu.
  Itse, kun aion mitata leposykkeen, käyn ensin kylppärissä, juon vähän vettä ja palaan sänkyyn, jossa lepään pari minuuttia ennen sykeen ottoa. Sitten mittaan leposykkeen n. minuutin verran (keskisyke), ja vielä ortostaattinen syke päälle (eli rauhallisesti nousen seisomaan ja otan maksimisykkeen ylös).

  Ja sitten en ehdi syödä aamiaista kun yllä olevaan kului niin paljon aikaa.
  Kehittämässä Keski-Euroopan pyöräilykulttuuria

 3. #63
  Kaipa se on aivan sama milloin sen leposykkeen mittaa. Siitä unisena kun mittaa niin voi olla aika paljon yksilöllisiä eroja miten sykkeet reagoi. Kaipa se on sama mittaako sen heti aamulla vai sitten töitten jälkeen kun tulee kotiin vai ennen nukkumaan menoa. Arvaisin, että ehkä olisi järkevää mitata illalla koska silloin jos on ollut vähän rasitusta (siis ei treenipäivänä) niin näkee miten se kroppa jaksaa verrattuan siihen, että pitäisi ne sykkeen nostot mitata kun on periaatteessa aivan freesi.

  Eilen lääkäri vähän puristeli verenpaineita ja katteli leposykkeitä. Leposyke oli melko matala mutta sitten verenpaineet oli vissis vähän alakanttiin. "Ei voi olla, ei voi olla...vai harrastatko sä jotain kestävyysurheilua. Se kyllä nämä selittäisi..."
  Mikkelin Miguel Indurain

 4. #64
  Liittynyt
  11/2008
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  0
  Joo...tärkeintä lienee se että se on sitten just vakio se tilanne missä ottaa sen sykkeen.
  Jostain ohjeista vaan muistan lukeneeni että suositus ois n.15min.heräämisen jälkeen.
  Ortostaattinenkoe(5min.makuulla/5min.seisten) ois vielä tarkempi kropan stressitilan arviointiin.Täytyy tosiaan muistaa että tollanen stressihormonien nousu(ylirasitus)voi tulla henkisen ja/tai fyysisen ylikuormituksen tuloksena.
  Pidetään ketju kireällä,ei pinna

 5. #65
  Hanssi on tarkkaillut aamusykettä kohta jo 3kymmentä vuotta.
  Tärkeintä on tosiaan tuo mittaustilanteen vakiointi jolloin saadaan vertailukelpoista "dataa". Mittaukseni tapahtuu noin 15min heräämisen jälkeen makuulta, kuselle ei saa trampata eikä duunata muutakaan joka vaikuttaa sykkeeseen... tosin kusihätäkin vaikuttaa mutta ei paljoa jos kusettaa aina yhtä kovasti.
  Ortostaattistakin mittaustapaa olen opetellut mutta se jäi, en saanut siitä juurikaan lisäarvoa koska sykkeet tuntuivat heittävän paljon enkä tavoittanut millään luotettavaa "nollatasoa".

  Polvi prakasi ja jouduin lopettamaan kaiken liikunan viime keväänä, tarkkailin sykettä vanhasta tottumuksesta ja tutkiakseni myös sitä että miten sykkeet reagoi total-stoppiin. Lähtötilanne oli se että sykkeet olivat olleet hiukka korkealla jo pidempään kovahkon rasituksen vuoksi, lähtötaso oli 45-48 ja ylikuntoon oikeuttava lukema on 50.
  3kuukautta olivat sykkeet korkealla pelkästä vitutuksesta ja vasta puolen vuoden breikin jälkeen ne asettuivat asteittain tasolle jossa niiden pitää olla eli 4kypän pintaan. Tein myös Polarilla own-index (vai'mikä'se'nyt'on) mittauksen ja se tuki aamusykemittauksesta saatua tietoa (lähtölukema oli 46-48 ja nyt se on >50) eli kunto senkun koveni kun ei tehnyt mitään. Lopputulema on että vähän "liikaa taisi tulla kiusattua tuttua miestä" ja jonkin asteinen rasitustila oli päällänsä.

  Väitän että pelkällä lepopulssin mittaamisella voi hyvin yksinkertaisella ja melko luotettavalla tavalla tarkkailla kropan rasitustilaa, varmasti on pätevämpiäkin tapoja mutta ne eivät ole näin helppoja toteuttaa.
  Hannes polkee - kunnes halkee.

 6. #66
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Kuusamo
  Viestit
  4.123
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Hans Opinion Katso viesti
  Mittaukseni tapahtuu noin 15min heräämisen jälkeen makuulta, kuselle ei saa trampata eikä duunata muutakaan joka vaikuttaa sykkeeseen... tosin kusihätäkin vaikuttaa mutta ei paljoa jos kusettaa aina yhtä kovasti.
  Ja sittenhän tuostakaan ei ole mitään haittaa jos kusi tulee kuudelta ja herää seittelmältä...?

  Jos jotain seurantaa meinaa tehdä niin tosiaan mittaukset sitten samoihin aikoihin ja ns. vertailukelpoisin menetelmin. Sama se mitä mittaat
  *Ketjut ovat sotkemista varten*

 7. #67
  Ylikuntoa?

  Olen nuorehko mies (18v).

  -Treenihaluttomuutta.. (vitutus on kova, kun pitää valua harjoituksiin)
  -Tummat silmänaluset
  - Huonot yöunet
  - Yleinen väsymys, ns. vitutustila päällä
  - Seksuaalittomuus nollassa..
  -Treenaaminen on yhtä taapertamista, pakkopullaa
  - Tuntuu, et palautuminenkin on heikkoa

  Futisharkoissakin, reidet menevät todella pienestä ihan hapoille ja tuntuu, et ne on ihan puutuneet/kiven kovat... juokseminen on todella hidasta (tuntuu, että jäisi kuin tikku paskaan jokaisessa tilanteessa), taapertamista ja kankeeta. Olin nopea ennen ja nyt olen pirun hidas...

  Kuntopyörällä pyöräillessä esimerkiksi, en pysty polkemaan yhtään kovalla vastuksella, koska reiteni menevät tosi junturaan siitä/hapoille ja polkemisesta ei tule yhtään mitään. Jos leikitään, että pyörässä on 1-8 vastustasot, niin enne pystyin vetämään 5-vastuksella n. 31km/h ja nykyään en voisi kuvitella noin nopealla vauhdilla polkemisella tolla vastuksella.

  Salillakin kävin pitkään futiksen ohella (kolme kertaa viikossa, semmoisella 1-jakoisella ohjelmalla), mutta nyt olen jättänyt salikerrat väliin. Salista vähäsen, että varsinkin kyykky-treeneissä, tuntui, että suoritustaso laski koko ajan ja edistystä ei tapahtunut juuri yhtään. Pikemminkin alaspäinmenoa vain.

  Kävin mittauttamassa veriarvot ja siinä oli jotain, että ''punasolujen määrä on yli suuri'' (en tarkalleen tiedä what that means) ja mahdollisesti rauta-arvotkin ovat päin peetä. Minun pitää mennä vielä uudestaan antamassa verinäyte ja silloin selviää paremmin, onko rauta-arvot yms. missä kunnossa. Jos seksuaalittomuus on todella nollassa, niin onko kyseessä silloin, että testosteroniarvot ovat myös ihan perseellään?

  Turhauttavaa.. Pelottaa, että minua ei tule kiinnostamaan enään jalkapallon harrastaminen ton treenihaluttomuuden takia. Pitäisiköhän tässä jo varata jollekin fysiöterapeutille aika? Ensimmäiseksi käyn kyllä mittauttamassa noi testosteroniarvot yms. ennen kuin varaan ajan.

  Tämmöistä tällä kertaa. Loppuun vielä tämmöinen. Kiira Korvella, taitoluistelijalla oli aikanaan jonkinsortin ylirasitustila jaloissa, voisiko minullakin olla sama ongelma, ylitreenaamisen takia?

  Avautukaapa muut foorumistit!
  Betuzki muokkasi tätä : 03.03.2010 at 11.20

 8. #68
  Yöunien puute on hälyttävää. Periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. Ylirasitus on yksi vaihtoehto ja jonkinlainen masennus on toinen. Toisaalta toinen voi liittyä toiseen ja toisinpäin. Muutenkin unettomuus selittää aivan kaiken: ei jaksa henkisesti eikä fyysisesti tehdä mitään koska nuori kaveri kuitenkin tarttee unta, varsinkin jos treenaa. Ja sitten kun treenaa, se vaan pahentaa sitä unettomuutta jos pakolla vetää ittensä hapoille ja vitutustilaan.

  Väittäisin että olet ylirasittunut. Lepää viikko tai pari ja katso paraneeko olo.

  Tuskin olet ammattilainen joten jos ei tee mieli treenata, älä treenaa. Pakkotreenaamisella kaivat vain itsellesi hautaa jos haluat jatkossa treenata pitempäänkin. Pari viikkoa sinne tänne. Jos treenaa tehottomasti, on aivan sama jos istut sohvalla ja pelaat pleikkaa.
  Mikkelin Miguel Indurain

 9. #69
  Liittynyt
  11/2008
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  0
  Kun käyt uudelleen siellä verikokeissa,ni ehottomasti varaa aika lekurille(kuulemaan vastaukset)jutteleppa sille sitten noi samat stoorit.Jonkin sorttiselta ylirasitustilalta kuullostaa,mutt taustalla voi olla muutakin.Nuori mies olet vielä,niin kannattaa kyllä tutkia tuo tilanne.Ensimmäiseks tietty lepoa,ainakin muutama päivä.Ittellä 2-4 lepopäivää,tai harjoituksellisesti hyvin kevyttä päivää yleensä palauttanu kropan ennalleen,jos tullu vedettyä ns."yli".
  Pidetään ketju kireällä,ei pinna

 10. #70
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Kuusamo
  Viestit
  4.123
  Saman suuntaisia ajatuksia eli ylirasitustilassa mennään. Lepoa reilusti, sapuskaa riittävästi ja laadukkaasti (kiinnitä oikeasti tähän huomiota) + unta palloon. Kyllä se nuorikin roppa tarttee jaksotusta siihen tekemiseen, aina ei kannata puhaltaa kaasu pohjassa..
  *Ketjut ovat sotkemista varten*

 11. #71
  Liittynyt
  06/2007
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  199
  OP:n kanssa (kerrankin ) samoilla linjoilla. Verikokeiden tulokset kannattaa katsoa (anemia? toisaalta jos punasolujen määrä on korkea, niin kertoo korkeasta hb:stä..). Itellä joskus ollut unettomia kausia ja silloin olen tiputtanut kaikki tehotreenit kokonaan pois ja treenannu fiiliksen mukaan ihan kevyttä: todella kevyitä lenkkejä jos siltä tuntuu ja jos ei niin sitten ei. Mulla ainakin unirytmiin pääsemistä edes jonkinlainen ulkoilu auttaa.

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Olli-Pekka Manninen Katso viesti
  Yöunien puute on hälyttävää. Periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. Ylirasitus on yksi vaihtoehto ja jonkinlainen masennus on toinen. Toisaalta toinen voi liittyä toiseen ja toisinpäin. Muutenkin unettomuus selittää aivan kaiken: ei jaksa henkisesti eikä fyysisesti tehdä mitään koska nuori kaveri kuitenkin tarttee unta, varsinkin jos treenaa. Ja sitten kun treenaa, se vaan pahentaa sitä unettomuutta jos pakolla vetää ittensä hapoille ja vitutustilaan.

  Väittäisin että olet ylirasittunut. Lepää viikko tai pari ja katso paraneeko olo.

  Tuskin olet ammattilainen joten jos ei tee mieli treenata, älä treenaa. Pakkotreenaamisella kaivat vain itsellesi hautaa jos haluat jatkossa treenata pitempäänkin. Pari viikkoa sinne tänne. Jos treenaa tehottomasti, on aivan sama jos istut sohvalla ja pelaat pleikkaa.

 12. #72
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Betuzki Katso viesti
  Tämmöistä tällä kertaa. Loppuun vielä tämmöinen. Kiira Korvella, taitoluistelijalla oli aikanaan jonkinsortin ylirasitustila jaloissa, voisiko minullakin olla sama ongelma, ylitreenaamisen takia?
  Ylirasituksella saa helposti urheiluvamman, lihastason tulehduksia jne. Ilmenee ongelmakohdassa. Sulla on koko kroppa väsynyt ja oireet kuulostaa siltä että ottaisin vähintään kaksi viikkoa lepoa ja sen jälkeen hissun kissun treenaamista kunnes homma alkaa maistumaan ja fiilikset lähempänä normaalia. Levon jälkeen kroppa tulee reagoimaan treeniin hieman eri tavalla kuin normaalilla harjoitusrytmillä, joten ihan normaaleihin fiiliksiin et tule pääsemään. Superkevyellä treenillä kuitenkin hyvin lähelle, jolloin tiedät että voi taas alkaa kaasuttamaan. Jos oireet jatkuu niin enemmän lepoa ja tarkempaa diagnoosia.

  Kolme kertaa viikkoon salia ja muutenkin reippaampi harjoitusohjelma on hyvin helppo tapa päästä ylirasitustilaan. Salitreenaus on raskasta ja vaatii palautumisen jotta homma pysyy anabolisena. Väsyneenä salille ei kannata mennä.

  Nyt kun tulee aikaa lepäillä niin keksi jotain mielekästä tekemistä johon ei ole aiemmin ollut niin hiveesti aikaa. Henkinen hymyily auttaa tuossa touhussa kummasti. Ja ei sitten mitään nykäsiä.

 13. #73
  Kiitos nopeista vastauksista!

  Joo, lepo on varmaan oikea ratkaisu tähän tilanteeseen. Ehkäpä on syytä unohtaa kaikki juokseminen, jalkapallon pelaaminen yms. joksikin aikaan ja keskittyä muihin asioihin. Viime aikoina tää urheileminen on hallinnut liikaa mun tekemisiä ja sille on vähän pistettävä paussia. Varsinkin, jos toi auttaisi sitten palauttamaan ton treenihaluttomuuden positiiviselle puolelle. Haluaisin nimittäin saada takaisin sen fiiliksen, että on mukava mennä pelailemaan/treenaamaan sitä jalkapalloa. Kylhän toikin paska fiilis johtuu siitä, että näillä puupökkelöillä jalkapallon pelaaminen tällä hetkellä on ihan hanurista ja turhaa.

  Safkapuoli on varmasti ollut pielessä, koska olen futiksen ohella käynyt salilla ja sitä kautta olen koonnut ruokapuolen: Liikaa proteiinia ja liian vähän hiilihydraatteja, jotka on voinut laittaa mun kroppani ihan jumiin, kun olen harrastanut aerobista yms. Onko näin?

  Sitten vielä lisäisin noihin oireisiin: Rappusten kävelemisessä, reidet on ihan hapoilla ja sydän alkaa jyskyttämään ja tuntuu, että syke nousee.

  Veritestien jälkeen varaan heti ajan tavalliselle lääkärille ja silloin tarkastelemme, missä arvoissa on jokin pielessä ja missä on hyvin. Lisäisin vielä, että ensimmäisessä veritestissä ei ollut mihinkään sokeritautiin viittavaa juttua, vaan toi liian suuri punasolujen määrä.

  Kiitoksia, että jaksatte vaivautua paneutumaan tähän mun ongelmaan!

 14. #74
  Liittynyt
  04/2003
  Paikkakunta
  Koillis-Savo
  Viestit
  2.452
  Ylirasitusta minunkin mielestäni.
  Lepoa ja kunnon yöunet, palauttavaa kävelyä tai vastaavaa, ravintoa (huomioiden proteiinin, B- ja D-vitamiinit), jotain mukavaa tekemistä (muuta kuin treenausta).
  Niin kauan kunnes alkaa oikeasti treenaaminen kiinnostaa.

  Jos hemoglobiini ei ole alhaalla, niin siitä ei löydy ongelman syy. Testoarvojen mittaileminen on varmasti turhaa tai sitä ei ainakaan julkisella puolella lähdetä tekemään. Kyllä fiilis paranee kaikin puolin, kun rasitustila häipyy.
  If Jens Voigt was a country, his principle exports would be Pain, Suffering, and Agony.

 15. #75
  Liittynyt
  01/2008
  Paikkakunta
  Jyväskylä
  Viestit
  55
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti wanderer Katso viesti
  Jos hemoglobiini ei ole alhaalla, niin siitä ei löydy ongelman syy.
  Hemoglobiini voi olla normaali/hyvä, mutta ns. varastorautaa liian vähän. Nämä ferritiiniarvot näkyvät verikokeessa, ei tavallisessa hemoglobiinin mittauksessa. Anemian oireet siis voivat olla näkyvissä, vaikka hemoglobiini olisikin hyvä.
  Siitä tietää että on tarpeeksi vääntöä reisissä, kun pääsee ylämäkeen nopeammin kuin alamäkeen.

 16. #76
  Ehkä pitäisi tehdä tuo 2km:n koulumatkakin kävellen, ilman pyörää kun tommoisenkin matkan aikana pyöräily tuntuu yhtä kankeelta. Reidet menevät niin hapoille ja polkemisen vauhtikin hyytyy olemattomiin.

  Piru vie, että tuntuu ärsyttävältä! Mitä vinkkejä voisitte antaa, et sais jotenkin unohdettua kaikki urheileminen jne.

  Kyllä kannatti tehdä käyttäjätunnus tänne fillari-foorumille. Hyviä juttuja tullut kilokaupalla

 17. #77
  Liittynyt
  04/2003
  Paikkakunta
  Koillis-Savo
  Viestit
  2.452
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Bambola Katso viesti
  Hemoglobiini voi olla normaali/hyvä, mutta ns. varastorautaa liian vähän. Nämä ferritiiniarvot näkyvät verikokeessa, ei tavallisessa hemoglobiinin mittauksessa. Anemian oireet siis voivat olla näkyvissä, vaikka hemoglobiini olisikin hyvä.
  Omalla kohdalla on ollut niin, että Hb on ollut alhaalla ja anemian oireita päällä. Kuitenkin joka kerta kun ferritiini on mitattu, niin sekin on ollut kunnossa...
  Ei ole yksiselitteistä tuo väsymyksen syyn löytäminen veriarvoista.
  Veikkailen että omalta osalta loppusyksyn nahkeaan oloon syy löytyy D-vitamiinin liian vähäisestä saannista auringon mennessä lähes pysyvästi näkymättömiin.
  If Jens Voigt was a country, his principle exports would be Pain, Suffering, and Agony.

 18. #78
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Betuzki Katso viesti

  Mitä vinkkejä voisitte antaa, et sais jotenkin unohdettua kaikki urheileminen jne.
  Suosittelen kahta asiaa. Tytöt ja alkoholi.
  Mikkelin Miguel Indurain

 19. #79
  Liittynyt
  11/2008
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  0
  No joo..kyllä reeni unohtuu,eri asia sitten ton brenkun kanssa,että ylikunto voi pahentuakkin...
  Kai sitä voi motivoitua lepoon samalla tavalla kun helevetinmoiseen reenaamiseenki,että "pitkässä juoksussa"se sitten palvelee kokonaisuutta...?Akut pitää välillä ladata,vaikka ei malttaskaan levätä,niin PITÄÄ levätä.
  Pidetään ketju kireällä,ei pinna

 20. #80
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Autostania
  Viestit
  6.991
  Betuzki -> Kuinka kauan tämä voimattomuus on kestänyt?

  Vaikuttaa lähinnä jalkojen vomattomuudelta/tukkoisuudelta? Kun pidät pientä taukoa, niin käy urheiluhierojalla hierotuttamassa jalat. Saattaa olla jalkalihakset aika pahassa jumissa.
  6.7 WTF/kg

 21. #81
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti OJ Katso viesti
  Betuzki -> Kuinka kauan tämä voimattomuus on kestänyt?

  Vaikuttaa lähinnä jalkojen vomattomuudelta/tukkoisuudelta? Kun pidät pientä taukoa, niin käy urheiluhierojalla hierotuttamassa jalat. Saattaa olla jalkalihakset aika pahassa jumissa.
  Jep, pitää pistää korvan taakse. Piru vie, että noi urheiluhierojat maksaa niin pirusti...

  Ajattelin alkuun, että kunnon venyttelyillä (aamuin ja illoin) jalat aukenisivat, mutta ihan turhaan.

 22. #82
  Liittynyt
  08/2005
  Paikkakunta
  Vaasa
  Viestit
  280
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Betuzki Katso viesti
  Jep, pitää pistää korvan taakse. Piru vie, että noi urheiluhierojat maksaa niin pirusti...

  Ajattelin alkuun, että kunnon venyttelyillä (aamuin ja illoin) jalat aukenisivat, mutta ihan turhaan.
  Kirjoittelepa googleen ja youtubeen "foam roller".
  Ei ole kovin kallis pötkylä tai sen voi tehdä itsekin, jolloin ei maksa senkään vertaa.
  Kyllä löytyy jaloista ihanan kipeitä kohtia. Mutta mikä parasta, niin helpottaa
  säännöllisesti käytettynä.

 23. #83
  Liittynyt
  10/2007
  Viestit
  61
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Betuzki Katso viesti

  -Treenihaluttomuutta.. (vitutus on kova, kun pitää valua harjoituksiin)
  -Tummat silmänaluset
  - Huonot yöunet
  - Yleinen väsymys, ns. vitutustila päällä
  - Seksuaalittomuus nollassa..
  -Treenaaminen on yhtä taapertamista, pakkopullaa
  - Tuntuu, et palautuminenkin on heikkoa
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti OJ Katso viesti
  Vaikuttaa lähinnä jalkojen vomattomuudelta/tukkoisuudelta? Kun pidät pientä taukoa, niin käy urheiluhierojalla hierotuttamassa jalat. Saattaa olla jalkalihakset aika pahassa jumissa.
  Tuon listan perusteella kyseessä olisi kyllä hieman laajempikin ongelma kuin pelkkä jalkojen voimattomuus / tukkoisuus. Jalkojen tilanne on voinut joko laukaista nuo oireet johtaen ylikuormittumiseen tai ylikuormitus voi johtaa myös jalkojen tukkoisuuteen / voimattomuuteen.

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Betuzki Katso viesti
  Veritestien jälkeen varaan heti ajan tavalliselle lääkärille ja silloin tarkastelemme, missä arvoissa on jokin pielessä ja missä on hyvin. Lisäisin vielä, että ensimmäisessä veritestissä ei ollut mihinkään sokeritautiin viittavaa juttua, vaan toi liian suuri punasolujen määrä.
  Onkohan tavallinen lääkäri ihan oikea ammattihenkilö ylikuormitusoireita diagnosoimaan ja harjoitteluohjeita antamaan? Kannattaisikohan pikemminkin hakeutua esimerkiksi liikuntalääketieteen erikoislääkärin tai muun ylikuormitukseen perehtyneen lääkärin pakeille, jolloin mahdollisuudet selvittää tilannettasi ovat huomattavasti monipuolisemmat. Kohdallasi voisi esimerkiksi ajatella kliinistä spiroergometriaa laktaattimäärityksin, ortostaattista sykereaktiota ja sykevariaation pitkäaikaisrekisteröintiä, jolloin ikäänkuin saisit kuntotestinkin samassa paketissa . Tosin tulostaso ei ehkä vastaa normaalitilannetta.

 24. #84
  Mä en usko millään että kyse on tukkoisuudesta. Siis varmasti moistakin ongelmaa voi olla, mutta kun nuorella miehellä ei yöllä tuu uni silmään, väsyttää, vituttaa ja ei paneta niin siihen ei hieroja auta vaikka olis kuinka "lahjakas". Hormonitasoja toki voidaan tutkailla mutta siihenkin hoito on lepo ja ravitsemus, vaikka kuinka arvot olisivat perseellään. Veriarvot on ihan hyvä tsekata, mutta se on jo tehty ja sydänlihaksen kanssakaan ei ilmeisesti ongelmaa, ei ainakaan iskenyt oireita silmään.

  Kun ei vielä olla rasitusvamman puolelle menty (esmes ala Palander) niin tuosta pääsee vielä kun lepää (tai alkulevon jälkeen treenaa hyvin kevyesti ja satunnaisesti) kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Riippuen vähän miten sekaisin kroppa on. Kannattaa alkaa mittaamaan ortostaattista sykereaktiota niin näkee vähän missä mennään levon suhteen. Ilman alkudataa toki vähän vaikea sanoa sitä normaalitilannetta, mutta muutokset kyllä tulee näkymään.

  Otetaan tässä tarina oikeasta elämästä. Olipa kerran yksi suhteellisen lahjakas ampumahiihtäjä. Hiihtäjän valmentajana toimi hiihtäjän oma faija ja harjoittelua tapahtui vähintäänkin tarpeeksi. Muutaman vuoden paikoillaan tahkoamisen jälkeen hiihtäjällä tuli motivaatiokuoppa ja pistit sukset teloille ja siirtyi opiskeleen täysillä. Isä oli vähän pettynyt ratkaisuun, mutta eipä sitä voi pakottaa jos ei omasta tahdosta halua. Reilu puoli vuotta myöhemmin ex hiihtäjä meni käymään suorassa hapenoton mattotestissä kun opiskelujen muodossa moista tuli tarjolle. Testitulokset oli kirkkaasti parhaimmat mitä ikinä aiemmin. Ex hiihtäjä jätti kertomatta asiasta isälleen ettei se olisi pahoittanut mieltään - tai jopa innostunut. Kyseessä oli ilmeisesti aika hiipinyt ylirasitustila joka alkoi jauhamaan henkiselläkin puolella. Ei jatkanut hiihtoja. Tarinan opetus on lähinnä suunnattu niille himotreenaajille jotka ei malta levätä edes paria päivää, puhumattakaan parista viikosta, jotta saa kroppansa takaisin kuosiin.
  erkkk muokkasi tätä : 05.03.2010 at 13.12

 25. #85
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Autostania
  Viestit
  6.991
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti OJ Katso viesti
  Betuzki -> Kuinka kauan tämä voimattomuus on kestänyt?

  Vaikuttaa lähinnä jalkojen vomattomuudelta/tukkoisuudelta? Kun pidät pientä taukoa, niin käy urheiluhierojalla hierotuttamassa jalat. Saattaa olla jalkalihakset aika pahassa jumissa.
  Koitanpa uudestaan kun ei tosta mun sekoilusta ilmeisesti oikein saa tolkkua.

  Lihasten voimattomuus vaikuttaisi olevan pääosin jaloissa? Ja kuinka kauan tämä paska-tila on kestänyt?

  Joskus kaukaisella viime vuosituhannella mä vedin itteni aika pirulliseen tukkeeseen. Kyseessä oli Betuzkin kuvailema tila. Leposyke taisi liikkua siinä 55-60 välillä. Kun viimein suuntasin hierojalle, niin vasta silloin huomasin miten jumissa ne jalat olikaan. Tuli levättyä kun treeni oli aivan hanurista ja tietty kävin hierojalla. Tuntui, että hieronnasta oli suurin apu, mutta levon merkitystä ei voi tietenkään mitenkään vähätellä. Seuraavaksi kaudeksi toipuikin sitten vähän ajelemaan kisoissakin.

  Tohtorilla, lepoa ja hierontaa.
  6.7 WTF/kg

 26. #86
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Seinäjoki
  Viestit
  0

  Täällä myös ...

  Vaikealta tuntuu, mutta kyllä se nyt on pakko myöntää että harjoittelu on mennyt yli täälläkin. Tunnistan itsessäni seuraavat oireet:

  Leposyke koholla
  Harjoitussykkeet epänormaalin korkeat
  Univaikeudet
  Epänormaali palelu/hikoilu
  n. 5 s välein "muljahtelevat" rytmihäiriöt (kuten ketjun aloittajalla)
  Treenihaluttomuus
  Tummat silmänaluset
  Henkinen ahdistus, masennus, mihinkään ei pysty keskittymään
  Valtava jano
  Tuntuma omaan kehoon on jotenkin kadoksissa
  Tuntuu ettei saa happea, huimaus
  Väsyttää koko ajan

  Semmosta... en ole mielestäni harjoitellut typerästi, olen rytmittänyt harjoittelun tehokkaampiin ja keveisiin viikkoihin, ja pitänyt lepopäiviä vähintään kerran viikossa. Omasta mielestäni olen harjoitellut järkevästi, ja pitänyt mielessä ylirasituksen riskit ja tarkkaillut omaa olotilaani. Silti olen nyt tässä pisteessä

  Viime viikko oli harjoituksellisesti kova viikko, jonka sain vietyä läpi todella hyvin. Ilmeisesti saavutin huippukuntoni, koska tuntui siltä että kulkee paremmin kuin ikinä.

  Tällä viikolla piti levätä, ja pidinkin maanantaina lepopäivän. Tiistaina hiihtämään, ja ensi metreistä lähtien tuntui että nyt on jotain vialla, sykkeet hakkasi 170 yläpuolella kun normaalisti samassa vauhdissa n. 150. Vedin harjoituksen läpi, ajatellen että kroppa on vielä vähän väsynyt kovasta viikosta, mutta ei mitään vaarallista.

  Keskiviikkona pidin taas varmuuden vuoksi levon, koska olo tuntui epänormaalilta ja aloin jo epäillä ylikunnon mahdollisuutta. Eilen taas hiihtämään, ja sama juttu sykkeet ylhäällä, ja meno ihmeellisen halutonta. Liikkeet kankeita ja koordinaation kanssa outoja ongelmia, ei meinannut osata tuoda käsiä eteen tasatyönnössä Nyt olin jo varma että jokin on vialla.

  Tänään tuntemukset ovat vain pahentuneet, pahimpana sydämen muljahtelu joka tuntuu todella inhottavalta, vihloo. Päätä särkee, ja yläselkä ja niska on vetänyt totaalisesti jumiin, pää ei meinaa kääntyä kunnolla. Jatkuvia vilunväristyksiä, kädet on aiva kylmät. Hengittäminen tuntuu epäsäännölliseltä ja puhuminen on jotenkin vaikeaa, ääni meinaa särkyä. Jalat tuntuu raskailta. Sen sijaan ruokahalu on tallella, janontunne on epänormaalin voimakas.

  Ajatukset pyörii kehon tuntemusten ympärillä, ja alkaa ahdistaa entistä enemmän. Hirveä itsekontrolli päällä.

  Nyt pelottaa että olen ajanut hermostoni niin pahaan ylikuntoon, että toipuminen kestää vuoden tai vaikka pidempään. Ei kai tässä auta muu kuin unohtaa treenit joksikin aikaa, kunnes olotila palautuu normaaliksi. Sittenkin tehdä kevyttä. Mitähän tästä tulee, kyllä ottaa päähän.

  Vituttaa kun todellakin luulin osaavani järkeistää harjoittelun ja levon, onhan tuota harjoittelutaustaa hiihdon puolelta vuosikaupalla. Ilmeisesti peruskunto on päässyt muutaman vuoden tauon aikana romahtamaan, ja nyt se sitten kostautuu vaikka oon kevyttä pitkää lenkkiä tehnytkin. Paskat.

  Tämmönen avautuminen, sunnuntain pirkan hiihto saattaa kyllä nyt jäädä väliin... Niin ku sitäki oli jo odotettu.

  Tsemppiä kaikille samasta kärsiville.
  Ananasakäämä!

 27. #87
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Autostania
  Viestit
  6.991
  Etteikö olisi joku tauti tulossa?

  Ehkä se kaksi lepopäivää/viikko ei olekaan niin huono idea.
  6.7 WTF/kg

 28. #88
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Seinäjoki
  Viestit
  0
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti OJ Katso viesti
  Etteikö olisi joku tauti tulossa?

  Ehkä se kaksi lepopäivää/viikko ei olekaan niin huono idea.
  Flunssa, kenties... Ei oo vaan flunssat ennen aiheuttanu tällaisia fiiliksiä.

  Eihän ne lepopäivät koskaan huono idea ole. Olen kyllä tehnyt palauttavia treenejäkin, mutta ehkä niidenkin tilalla olisi voinut olla ihan vaan lepoa. Äkkiä joku palauttava hiihto muuttuu raskaaksi jos ei esim. suksi luista yhtään. Johonkin sudenkuoppaan tässä on menty.
  Ananasakäämä!

 29. #89
  Liittynyt
  05/2007
  Paikkakunta
  keskuspuiston kupeessa
  Viestit
  623
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Olli-Pekka Manninen Katso viesti
  Ylikunnon piikkiin joku 3 kilon painonpudotus lyhyessä ajassa ei voi mennä. Se on kuitenkin jotain 27 000 kaloria. Periaatteessa jos kropan energiavarastot on tyhjät niin sehän tarkoittaa, että kropassa on sen vuoksi myös vähemmän nestettä joten veikkaan että siitä johtuu.
  Taitaa olla niin että kropasta lähtee helposti nestettä...
  Ja myös aika helposti kilon verran? hiilihydraatteja maksasta ja lihaksista
  Ja kohtuullisen vaivalloisesti rasvaa pienempiä määriä
  Sekä onneksi ei kovin helposti valkuaisaineita.

  Olen työssäni tavannut henkilöitä, joilta ruokahalun katoaminen on vienyt melko nopeasti yllättävän paljon painoa...

  Mulla ei ole Firstbeat Technologies yritykseen mitään taloudellisia kytkentöjä, mutta heidän sykevaihteluanalyysillä ylikuntotilaa voi kyllä arvioida, tosin tulosten tulkinta vaatii asiantuntemusta, mm lääkitys ja sairaudet (myös vielä diagnosoimattomat, eli ei löytyneet..) voivat vääristää tuloksia. Allaolevassa linkissä on paikkoja josta voit sen tn palveluna ostaa. Mulla ei siis ole heidän osakkeita enkä hyödy tästä.

  http://www.firstbeattechnologies.com...12&sub_page=41
  Huonoilla teillä tarvitaan paksut kumit.

  Oli pyörä sitten kuitua, titaania tai terästä,
  niin kuntoni on perästä.

  Last man out of the water.

 30. #90
  Liittynyt
  05/2007
  Paikkakunta
  keskuspuiston kupeessa
  Viestit
  623
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Hoobee Katso viesti
  Joo...tärkeintä lienee se että se on sitten just vakio se tilanne missä ottaa sen sykkeen.
  Jostain ohjeista vaan muistan lukeneeni että suositus ois n.15min.heräämisen jälkeen.
  Ortostaattinenkoe(5min.makuulla/5min.seisten) ois vielä tarkempi kropan stressitilan arviointiin.Täytyy tosiaan muistaa että tollanen stressihormonien nousu(ylirasitus)voi tulla henkisen ja/tai fyysisen ylikuormituksen tuloksena.
  Komppaan! Elämä on kokonaisuus ja hyvin fyysisesti treenanneena, mutta stressaantuneena voi tuloskuntoilunkin tulos olla odottamattoman huono!
  Huonoilla teillä tarvitaan paksut kumit.

  Oli pyörä sitten kuitua, titaania tai terästä,
  niin kuntoni on perästä.

  Last man out of the water.

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •