Sivu 157 / 158 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 57107147155156157158 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 4.681 - 4.710 / 4735

Aihe: Sunnuntain yhteislenkit Oulussa

 1. #4681
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tänään ei ole kovin ajettava ilma. Yritetään aloittaa kesälenkit viikon päästä.

 2. #4682
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  Huominen 08-lenkki

  Ajellaan aamulla kahville Muhoksen Nesteelle. Alkumatka pohjoispuolen tietä pitkin Leppiniemeen ja siitä joen eteläpuolelle Muhoksen lättykahveille.
  Kahvin jälkeen Tyrnävän ja Tupoksen kautta takaisin kaupunkiin. Jätetään Alatemmeksen lenkura vielä ajamatta ettei mene yliajalle.
  Vauhti on välikauden lukemissa. Viimeksi keskari oli noin 25 km/h tienoilla. Samaa tahtia ajellaan varmaankin myös huomenna.

  Alku- ja loppumatkan siirtymillä on vielä hiekoitussepeliä. Itse ajelen vielä talvikalustolla, mutta alla pyörii pistosuojatut paksut kesäkumit. Jospa sitä viikon päästä pääsisi jo maantiepyörän rattiin.

  Lähtö aamukasilta Haapalehdon Shelliltä.

 3. #4683
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  08-lenkki aurinkoisessa etelässä

  Tänään ajeltiin komeassa auringonpaisteessa etelän kierros. Aamu oli kirkas ja komea lämpömittarin näyttäessä +0 C. Aamun muonavahvuus oli 10 ajajaa.
  Suurin osa porukasta oli jo liikkeellä maantiekalustolla. Itse olin talvikalustolla ja oma vaatetuskin oli täysin sama kuin tammikuussa. Ensi pyhänä pitää jo itsekin ottaa kesäpyörä esille.

  Alkumatkalla ajeltiin pohjoispuolen tietä pitkin Leppiniemeen. Mäet olivat taas pikkuisen nousseet korkeammiksi siiten viime kesän. Laukan ja Leppiniemen välinen tie on melko huonopintainen. Kuoppia ja railoja on turhankin paljon.

  Leppiniemessä merkattiin reviiri pitkän talvitauon jälkeen. Oulujoen pohjoispuolella oli vielä melko paljon lunta maastossa, kun taas Tyrnävällä on jo täysin sula maa. Tie on kuitenkin joka paikassa jo täysin sula.

  Autoilijoilla oli tänään hyvä päivä. Kukaan ei töötännyt eikä kiilaillut meille. Liekö osansa sillä, että taas ajettiin yhdessä jonossa.
  Lättykahvit juotiin Muhoksen Nesteellä. Kokki paistoi lättyjä koko porukalle, joten nälissään ei tarvinnut tien päälle lähteä. Gluteenitonta evästä ei kuitenkaan ollut kovin runsaasti tarjolla.

  Kahvin jälkeen käväistiin ensin mutka Muhoksen kirkkorannassa. Sitten nokka käännettiin vastatuuleen kohti Tyrnävää. Aavalla lakeudella tuulee aina, niin tänäänkin. Pojat pitivät reipasta tahtia yllä, joten kylmyydestä ei tarvinnut kärsiä. Tienvarren pelloilla näkyi paljon maahanmuuttajia. Tämän tunnisti jo kaukaa, kun autoja oli parkkeerattu kohdalle. Auton vieressä oli lintumiehiä kuvaamassa joutsenia ja kurkia.

  Tyrnävältä ajeltiin Alatemmekselle. Lännen tiellä ajettiin jämäkkään vastatuuleen kohti Haarasiltaa. Loppumatkalla ajeltiin vanhaa nelostietä pitkin Kempeleen läpi Kaakkurin kulmille. Loppuparlamentti poristiin Maikkulan Nesteen pihalla. Tänään ajeltiin paikoitellen ihan kesävauhtia. Lenkki tuntui pikkuisen tavallista raskaammalta, mutta hyvin kuitenkin perille päästiin.

  Tänään pitäisi vielä ajella äänestyskopille. Menkäähän ajoissa äänestämään, ettei virastomestari heitä teitä iltakahdeksalta jonosta pihalle.

  Kiitoksia pojille oikein mukavasta lenkistä! Omaan mittariin kertyi tänä aamuna noin 122 km. Tässä olisi aamun reitti minun mittarilla tallennettuna:
  https://www.strava.com/activities/2288678725

 4. #4684
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tiistain hitaat huomenna:
  Siirrytään kesäaikaan ja ajellaan autoilijoiden ilona tienlaitaa Haukipudas-Alakylä -lenkki.
  Näin alkukaudesta ajellaan rauhallisesti, pyritään pitämään keskinopeus 25 km/h tuntumassa.
  Krossarin nappularenkailla selviää hyvin, mutta nastarenkailla voi ahistaa. Itsellä on alla 25 milliset sileät renkaat.
  Tähän aikaan vuodesta on hyvä varata takataskuun pari varasisuria.
  Lähtö Linnanmaan Prisman pohjoiskulmalta klo 18. Tervetuloa mukaan ajamaan.

 5. #4685
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tänään ajettiin tasa kahdessa tunnissa vähän vajaa viiskymppinen viiden ajajan ryhmänä. Lunta on paljon tien reunoilla ja sulamisvedet kastelevat tienpinnan monin paikoin.
  Löysimme kuitenkin jäättömän reitin, kun jätimme Virpiniemen mutkan ajamatta. Lämpöä oli useita asteita, tosin lenkin loppua kohti lämpötila laski jyrkästi.
  Värilliset lasit olivat tarpeen koko lenkin ajan, kun toisella puolen taivaanrantaa valaisi kuu ja toisella aurinko.
  Ajon aikainen keskinopeus oli 25,3 km/h ja hyvin kaikki pysyivät mukana. Osalla ei ollut kovin paljon pyöräilykilometrejä takana tälle vuodelle.
  Rengastöitä ei vieläkään päästy harjoittelemaan, mutta eiköhän sekin puute korjaannu tulevilla lenkeillä.
  Kiitos ajokavereille hyvästä lenkistä.

 6. #4686
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  Huominen 08-lenkki

  Ajellaan aamulla kahville Iin Shellille.
  Menomatkalla Raitotietä Patelaan ja vanhaa nelostietä Iihin. Kävästään katsomassa Marionin kauhaa taas pitkästä aikaa.
  Ajellaan rauhallisesti ja tasaisesti. Keskari jää alle kolmenkympin niin kuin tapana on.
  Lähtö aamukasilta Haapalehdon Shelliltä.

 7. #4687
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  08-lenkki Iin kierroksella

  Tänään ajeltiin tuulisessa kelissä Iin kierros. Aamu oli harvinaisen lämmin lämpömittarin näyttäessä +6 C. Kylmä tuuli teki ilmasta kuitenkin paljon raittiimman tuntuisen. Aamun muonavahvuus oli 15 ajajaa.

  Kaikki olivat liikkeellä maantiekalustolla. Tietkin ovat jo täysin kesäisessä ajokunnossa, joskin pölyä riittää kaikille tienkäyttäjille.
  Alkumatkalla ajeltiin Raitotietä pitkin Patelaan. Vanhalla nelostiellä lasketeltiin myötätuuleen. Liikenne oli harvinaisen rauhallista, mutta tulihan sieltä takaa kuitenkin yksi hermoheikko autoilija. Toyotan maasturi tööttäili ja kiilasi vanhan ajan malliin. Aiheutimme hänelle kenties 5-10 sekunnin viivytyksen, joten toivottavasti hän ei myöhästynyt mistään tärkeästä tapaamisesta.

  Iissä käväistiin katsomassa, että onko Marionin kauha edelleen paikallaan. Sieltähän se lumen seasta löytyi, mutta hankeen ei kuitenkaan viitsitty lähteä kahlaamaan.
  Ennen kahvia käväistiin vielä Virkkulassa pohjois-Iissä. Sieltä löytyy muuten ihan jämäkkä nousu voimalaitoksen päälle. Nelostien varren pyörätietä ajeltiin kovassa vastatuulessa pari kilometriä etelään päin.

  Kahville kurvattiin Iin Shellille. Puuroakin olisi ollut tarjolla, mutta nyt tyydyttiin pullaruokintaan. Ari teki kahvipöydässä klossiremonttia, mutta Shellin tarjoamat työkalut eivät olleet ihan parhaasta päästä. Muistakaa mutten vaihtaa klossit ajoissa.

  Paluumatkan ilona oli jämäkkä vastatuuli. Pyörä ei rullannut ilmaiseksi, vaan peesareillekin riitti ihan riittävästi poljettavaa. Martinniemen risteyksestä käännyttiin vasempaan Kiiminkijokivarteen. Alakylästä Kuivasjärvelle olikin sitten ihan nokkavastainen tuuli. Onneksi pojat löysäsivät vauhtia sopivasti, joten porukka pysyi hyvin koossa loppuun asti.
  Loppuparlamentti poristiin Kuivasjärvellä Kuovintorin pihalla. Keskari jäi sovitusti alle kolmenkympin, joten jokseenkin asiallisesti ajeltiin. Hattua pitää nostaa Pekalle, joka tuli pitkän tauon jälkeen uusilla polvilla mukaan letkaan. Kampi pyöri taas mukavasti loppuun saakka.

  Kiitoksia pojille oikein mukavasta lenkistä! Omaan mittariin kertyi tänä aamuna noin 121 km. Tässä olisi aamun reitti minun mittarilla tallennettuna:
  https://www.strava.com/activities/2306747991

 8. #4688
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Käydään huomenna ajamassa Alakylä-Takalo-Purontie jne. -lenkki. Takalontie on yhtä huonossa kunnossa, kuin aikaisemminkin.
  Huonoin pätkä on kuitenkin aika lyhyt, pari kilometriä.
  Vauhti maltillista, ajonaikainen keskinopeus n. 25-27 km/h, joten hieman saattaa kaksi tuntia ylittyä.
  Perinteisesti lenkki on lopetettu Ruskoon Kiilletielle, jolloin mittari on näyttänyt lenkille pituutta 56 km.
  Lähtö Linnanmaan Prismalta klo 18.

 9. #4689
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tänään käytiin ajamassa tällainen lenkki. Hyvä keli huokutti yhdeksän ajajaa letkaan.
  Myötätuuleen paineltiin hieman ylinopeutta, mutta loppumatkan vastatuuli tasoitti ajonopeutta hitaitten lukemiin.
  Teiden kunto ei ole parantunut talven aikana, varsinkin Takalontie muutamat lyhyet pätkät ennen Tirintien risteystä ovat tosi huonossa kunnossa.
  Iltapäivän lämmin keli jäähtyy illalla nopeasti. Varjo- ja alavissa paikoissa tuntui Ylikiimingintiellä viileältä.
  Autoilijoiden kanssa tulimme tänään hyvin toimeen, emme saaneet yhtään kannustavaa tööttäystä.
  Kiitos ajoporukalle hyvästä lenkistä.
  Ensiviikon tiistai on vappuaatto. Päätetään myöhemmin ajetaanko silloin.

 10. #4690
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  Huominen 08-lenkki

  Ajellaan aamulla kahville Muhoksen Nesteelle.
  Menomatka ensin Hiukkavaara kiertäen ja sitten Vaalantietä pitkin Leppiniemeen ja joen eteläpuolelle.
  Lättykahvit Muhoksen Nesteellä ja sitten Tyrnävän ja Lännen tien kautta Haarasillalle ja loppuparlamenttiin Maikkulan Nesteelle.
  Vauhti lienee noin 27 km/h tienoilla. Tunnin välein pysähdytään nostamaan jalkaa pylvään juurella.
  Lähtö aamukasilta aapalehdon Shelliltä.

 11. #4691
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  08-lenkki tuulisella lakeudella

  Tänään ajeltiin aurinkoisessa ja tuulisessa kelissä etelän kierros. Aamu oli pikkuisen vilpoisa lämpömittarin näyttäessä aamukuudelta vain -2 C. Aurinko paistoi kuitenkin komeasti, joten keli lämpeni koko ajan. Aamun muonavahvuus oli 16 ajajaa.

  Alkumatkalla ajeltiin Hiukkavaaran kierros, jolla päästiin sujuvasti kaikkien liikennevalojen ohi. Vaalantiellä suunnaksi otettiin Muhos ja Leppiniemi. Vastatuuli puhalteli ihan reippaasti, mutta hyvällä vuorovedolla matka taittui iloisesti. Tänään autoilijat olivat hyvällä tuulella eikä meitä kohtaan osoitettu minkäänlaista tööttifanitusta.

  Leppiniemessä pysähdyttiin merkkaamaan reviiri ja samalla muisteltiin voimalaitoksen rakentamista. Vapaana virrannut Pyhäkoski on ollut aikaisemmin melkoinen turistinähtävyys, jossa on laskettu pyhävaatteissa koskea ammattilaisten ohjaamilla koskiveneillä. Tuossa on elävää kuvaa musiikin kera vuodelta 1904.
  https://www.youtube.com/watch?v=eBZ9YLDra4U

  Lättykahvit ryypättiin Muhoksen Nesteellä. Tytöt olivat paistaneet urakalla lättyjä ja löytyipä nyt gluteenitonta evästä.

  Kahvin jälkeen käväistiin mutka Muhoksen kirkolla ja jatkettiin saman tien kohti Tyrnävää. Lintuja oli vieläkin paljon liikkeellä lakeuden pelloilla. Vastatuulikin helpotti jonkin verran. Parijonossa on hyvä peesi kun ajetaan suoraan vastatuuleen. Sivutuulessa peräpääkin saa polkea ihan reipaasti.

  Alatemmeksellä päästiin ajamaan suoraan myötätuuleen, joten loppumatka meni mukavalla tahdilla. Kempeleen läpi ajeltiin vanhaa nelostietä pitkin ja lopuksi tultiin Kaakkurin kautta loppuparlamenttiin Maikkulan Nesteelle.

  Keskari jäi taas sovitusti alle kolmenkympin, joten jokseenkin asiallisesti ajeltiin. Kiitoksia pojille oikein mukavasta lenkistä! Omaan mittariin kertyi tänä aamuna noin 126 km. Tässä olisi aamun reitti minun mittarilla tallennettuna:
  https://www.strava.com/activities/2324790578

 12. #4692
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Huomenna Vappua vastaanottamassa.
  Käydään ajamassa pari tuntia. Reitti pohjosen suuntaan ja nopeus sovitaan lähtöpaikalla. Alhaisin ehdotus voittaa.
  Lähtö Linnanmaan Prismalta klo 18.

 13. #4693
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Prisman kulmalle kerääntyi ennätysmäärä ajajia. Lähtijöitä oli parikymmentä, joten hajaannuimme kahteen ryhmään.
  Suuntasimme Virpiniemeen ja sieltä edelleen Haukiputaan kautta Alakylään. Lopetimme Kuovintorille.
  Ajonopeudeksi sovittiin 25-27 km/h ja me ajoimme lenkin keskinopeudella 26,7. Toinen ryhmä hukattiin, viimeinen havainto oli Kellon tienoilla.
  Keltapuseroiset taisivat ajaa hitaampaa vauhtia, kun bioteknisellä tauolla pieni odottelukaan ei kasannut porukkaa.
  Sellainen huomio, ettei nappularenkaat etene yhtä vauhdikkaasti kuin sliksit. Varsinkaan jos ajaja on levännyt koko talven.
  Perille kuitenkin päästiin porukalla. Kiitos ajoseurasta!

 14. #4694
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  Huominen 08-lenkki

  Ajellaan aamulla kahville ja aamupuurolle Iin Shellille.
  Tänä aamuna oli liukasta, mutta eiköhän huomenna ole jo ihan normaali kesäinen ajokeli. Kesäkalustolla on tarkoitus lähteä liikkeelle.
  Alkumatkalla Raitotien kautta Patelaan ja vanhaa nelostietä pitkin pohjoiseen. Iissä pieni kierros ennen kahville menoa.
  Paluumatkalla Alakylän kautta takaisin kaupunkiin.
  Vauhti on rauhallista ja selvästi alle kolmenkympin kyytiä.
  Lähtö aamukasilta Haapalehdon Shellilltä.

 15. #4695
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  08-lenkki mustalla jäällä

  Tänään ajeltiin aurinkoisessa ja komeassa kelissä Iin kierros. Yöllä oli satanut sen verran lunta, että maa oli märkä. Varjopaikoissa oli vielä sen verran kylmää, että tiet olivat aamulla mustalla jäällä. Aurinko paistoi kuitenkin niin komeasti, että kahvipaussin jälkeen tiet olivat jo aivan sulia. Aamun muonavahvuus oli 12 ajajaa.

  Sami oli hakenut Shellin henkilökunnalta pihaharjan, joten lähtöä odotellessa pidettiin pienet kevättalkoot. Lähtöpaikan hiekoitussepelit lakaistiin pois asfaltilta. Heti alkumatkalla piti ajaa kieli keskellä suuta, sillä maantierengas ei ole paras valinta jäiselle tielle. Raitotien kautta ajeltiin Patelaan vanhalle nelostielle.

  Alkumatkalla oli mukava myötätuuli, joten Iihin tultiin hyvissä ajoin. Ennen kahvitaukoa käväistiin mutka Marionin kauhalla Raasakassa.

  Maalismaan tiellä oli vielä lumisia kohtia varjopaikoissa perjantain lumimyräkän jäljiltä. Pikkusen hirvitti ajaa maantiepyörällä jäisiin kohtiin, mutta tuurilla mentiin kuitenkin läpi. Yksi auto tuli töötti pohjassa takaa juuri kun yritimme taiteilla jäisessä kohdassa. Autoilija ei tuntenut minkäänlaista sääliä meitä kohtaan, vaan runnoi väkisin letkan ohi pahimmassa jääkohdassa. Harvoin näkee liikenteessä noin piittaamatonta käytöstä autoilijoiden taholta.

  Iijoen pohjoispuolella oli puu kaatunut tien päälle. Toinen kaista oli tukossa, mutta viereistä kaistaa pitkin päästiin menemään paikan ohi. Onneksi pojat huomasivat paikan hyvissä ajoin. Harvoin näkee näin paljon kummallisia tilanteita tien päällä kuin tänään nähtiin.

  Kahville ja aamupuurolle pysähdyttiin Iin Shellille. Riisipuuroa oli jäljellä vielä reilusti, mutta meidän jälkeen pata oli tyhjä.

  Kahvitauon jälkeen matka jatkui vastatuulessa koti etelää. Martinniemen tienhaarasta käännyttiin vasemmalle Kiiminkijokivarteen. Joessa oli vesi todella korkealla. Nyt viimeistään kannattaa käväistä katsomassa tulvivaa jokea, jos ei ole vielä tullut siellä käytyä. Alakylässä olisi ajettu rantatietä, mutta se olikin vielä aivan lumessa.

  Loppumatka Kuivasjärvelle tultiin sivuvastaisessa tuulessa. Kuovintorin loppuparlamenttiin kurvattiin tasan kello 12, joten harvinaisen täsmällisiä oltiin. Keskari jäi taas reilusti alle kolmenkympin, joten sievästi ajeltiin. Onneksi kaikki pysyivät pystyssä jäisellä tiellä. Kiitoksia pojille oikein mukavasta lenkistä! Omaan mittariin kertyi tänä aamuna noin 118 km. Tässä olisi aamun reitti minun mittarilla tallennettuna:
  https://www.strava.com/activities/2343074415

 16. #4696
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Huomenna ei luultavasti tarvitse nastarenkaita.
  Käydään ajamassa parin tunnin lenkki katsomassa Kiiminkijoen vesitilannetta.
  Lähtö Linnanmaan Prismalta klo 18.

 17. #4697
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tänään ei tarvittu nastarenkaita, mutta sadeasulla olisi ollut kysyntää.
  Sade alkoi ennakkotiedoista poiketen jo lähtöpaikalla ja sitä kesti koko lenkin ajan.
  Kaikki 17 ajajaa kastui tasapuolisesti, pari tosin luopui leikistä kesken kierroksen.
  Lämpötila tippui tuntuvasti, eikä märät käsineet muutaman asteen lämpötilassa kovin mukavilta tuntuneet.
  Palelevissa sormissa ja varpaissa on kuitenkin vielä tunto tallella.
  Ajoimme Kiiminkijokivartta Koiteliin. Tulvaa ei tänä vuonna haitannut pyörälenkkejä.
  Kiitos porukalle hyvästä seurasta!

 18. #4698
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Käydään huomenna ajamassa parin tunnin Virpiniemi-Alakylän kierros.
  Ajovauhti on rauhallinen, joten kesävaatteissa voi tulla vilu.
  Länsituulta on luvassa, mutta sadetta ei ole tilattu.
  Lähtö Linnanmaan Prismalta klo 18, letkassa on tilaa.

 19. #4699
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Prismalla oli lähtijöitä noin 25 kpl, joten jakaannuimme kahdeksi ryhmäksi.
  Osa lähtijöistä näytti naparetkeilijältä, olisiko viime tiistai opettanut.
  Tänään lämpötila oli mukava, sellainen lupaus kesästä. Tuulikin sattui sopivasti, myötäistä suurin osa lenkkiä.
  Lenkki oli aiottu. Alakylästä ajoimme vastatuuleen Kuovintorille ja keskinopeuskin saatiin täsmättyä tiistain hitaille sopivaksi.
  Kiitos kaikille hyvästä lenkistä.

 20. #4700
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  Huominen 08-lenkki
  Ajellaan aamulla parin tunnin ajan alkulämmittelyä ja mennään aamukymmeneksi Lekatien lenkille.
  Ajellaan alkumatkalla Sanginjoen tietä Loppulaan ja takaisin.
  Ajellaan Lekatien lenkin perässä jonon jatkona Liminkaan ja takaisin.
  Lähtö aamukasilta Haapalehdon Shelliltä.

 21. #4701
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  08-lenkki aurinkoisessa kesäkelissä

  Kevätkelit vaihtelevat Oulun seudulla reippaasti. Kaksi viikkoa takaperin ajeltiin liukkaassa kelissä mustalla jäällä. Tänään puolestaan oli jo täysin kesäkeli. Jo alkumatkalla pystyi lähtemään lyhyellä lahkeella liikkeelle. Shellin pihalle ilmestyi noin 20 ajajaa.

  Tämän aamun reitti oli vähän poikkeuksellinen. Ensin ajeltiin pari tuntia 08-lenkkiporukalla ja aamukymmeneksi tähdättiin Suvalan pihalle kauden ensimmäiselle Lekatien lenkille.
  Alkumatkalla kierrettiin ensin uusi Hiukkavaara ja sitten käväistiin Loppulassa. Sanginjoentie on ollut aina huonopintainen, mutta nyt alkaa olla jo vaarallisen huonossa kunnossa. Saatiinpahan harjoitella käsimerkkien näyttämistä ihan urakalla.

  Sangilta palattiin takaisin Vaalantielle ja Madekosken sillalle. Aamukymmeneksi piti ehtiä Suvalan pihalle ja hyvin siinä onnistuttiinkin. Pelivaraa jäi peräti kolme minuuttia. Aamukymmeneen mennessä ehdittiin ajaa noin 60 km.

  Lekatien lenkkiä on ajettu muutaman vuoden ajan ja suosio on ollut koko ajan kasvamaan päin. Pyöräilyharrastus on vahvassa myötätuulessa täällä Oulun seudulla. Nyt paikalla taisi olla noin 100-120 ajajaa. En tiedä, ehtikö joku laskea tarkkaa lukua. Alun infopaketin jälkeen liikkeelle päästiin noin vartin yli kymmenen.

  Ensin oli vuorossa pyörätieajoa Kempeleeseen. Tämä osuus oli koko reissun pelottavin kohta. Letka ajoi liian leveässä parijonossa, eikä vastaantulijoita nähnyt kunnolla. Muutama yhteentörmäys vastaantulijoiden kanssa oli lähellä. Pitäisi muistaa, että emme voi varata kuin korkeintaan puolet pyörätien leveydestä omaan käyttöömme. Toinen puolisko on varattuna vastaantulijoille. Turvallisinta olisi ajaa pyörätiellä yhdessä jonossa.

  Ajaminen helpottui heti kun siirryttiin ajoradan puolelle Kempeleessä. Nyt ei ollut pelkoa vastaantulijoista ja ajaminen alkoi maittaa ihan eri tavalla. Lakeudella näkyi samalla silmäyksellä kaikki letkat ajamassa samaan suuntaan. Oli harvinaisen komea näky, kun aurinko paistoi ja pyöräkansa oli liikkeellä kohti Liminkaa.

  Ennen kahvitaukoa käväistiin mutka Rantakylässä. Liminganportin pihaan kurvattiin varttia ennen puoltapäivää. Aika harvoin sitä ajaa neljä tuntia ilman kahvitaukoa. Odottaminen kannatti, sillä Pyörä-Suvala tarjosi makoisat munkkikahvit koko porukalle.

  Potretin ottamisen jälkeen matkaa jatkettiin kohti Oulua. Kempeleessä hirsikesolin kohdalta käännettiin 08-letka kohti Linnakangasta. Loppumatkalla ajeltiin vähän reippaammin hyvässä myötätuulessa. Loppuparlamentti poristiin Maikkulassa lähes hellekelissä. Oli oikein mukava ja varsin pitkä lenkki. Alku- ja loppumatkalla ajeltiin vähän reippaammin ja lenkin keskivaiheilla rauhallisesti. Tällä tavalla saatiin sopivasti harjoiteltua eri vauhdeilla ajamista.

  Kiitoksia kaikille oikein mukavasta lenkistä! Ja kiitokset Pyörä-Suvalalle oikein makoisista munkkikahveista. Omaan mittariin kertyi tänä aamuna noin 132 km. Tässä olisi aamun reitti minun mittarilla tallennettuna:
  https://www.strava.com/activities/2379553130

 22. #4702
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tiistain hitaat huomenna.
  Käydään ajamassa parin tunnin lenkki. Nopeus pidetään maltillisena, vaikka aurinko paistaa ja lahkeet lyhenee.
  Lähtö Linnanmaan Prismalta klo 18. Tervetuloa mukaan.

 23. #4703
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Kaunis alkukesän ilta houkutti ajajia niin paljon, että tarkkaa määrä jäi laskematta. Joku pääsi laskuissa kahteenkymmeneenseitsemään, se lienee vähimmäismäärä.
  Kävimme ajamassa perinteisen Alakylä-Takalo-Purontie -lenkin ja Ylikiimingintietä takaisin. Yhteinen matka päätettiin Ruskoon. Purontien pahimmat kolot väistettin ajamalla Tirinkylän kautta. Katsokaa kartasta tarkka reitti.
  Ajo sujui jouhevasti, eikä nopeusrajoitusta rikottu. Loppuparlamentin kuvaussessio vei aikaa, kun kuvaajalla oli kovat vaatimukset ryhmän asettelussa.
  Kiitos porukalle hyvästä lenkistä.

 24. #4704
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  Huominen 08-lenkki
  Ajellaan aamulla ensin vastatuuleen Iin Shellille aamupuurolle.
  Alkumatkalla Raitotien kautta Patelaan ja vanhaa nelostietä pohjoiseen.
  Pyöräytetään Iin kierros ja palataan Alakylän kautta Kuovintorin loppuparlamenttiin.
  Vauhti on rauhallista ja keskari jää takuuvarmasti reilusti alle kolmenkympin.
  Lähtö aamukasilta Haapalehdon Shelliltä.

 25. #4705
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  08-lenkki Marionin kauhalla

  Tänään ajeltiin märässä kelissä Iin kierros. Sadetta on riittänyt koko viikonlopun ajaksi eikä tämäkään aamu tuonut poikkeusta. Nyt oli hyvä keli testata sadekelin varustusta. Aamun muonavahvuus oli 11 ajajaa.

  Alkumatkalla ajeltiin vastatuulessa Raitotien kautta Patelaan vanhalle nelostielle. Peesarin naama ja kamppeet olivat vahvasti kurassa jo menomatkalla. Pojat totesivat, että ei nämä kenkien päälle vedettävät mononsuojat paljon suojaa kosteudelta. Vanhan ajan kikka on laittaa muoviset leipäpussit jalkoihin kenkien sisään. Näillä keleillä olisi hyvä olla vaihtosukat mukana, mutta eihän sitä kuitenkaan muista lähtiessä.

  Iissä ei maltettu mennä heti kahveille, vaan ensin käväistiin reissu Marionin kauhalla Raasakassa. Joku huono-onninen oli leiriytynyt asuntovaunuun kauhan viereen. Saattaa olla, että meidän meluaminen herätti koko leiriporukan.

  Kahville ajeltiin Illinsaaren kautta. Shellille kurvasi märkää porukkaa, mutta sisälle kuitenkin päästiin. Pyhäaamun riisipuurokattaus palautti voimat ja puseron sisään tungettu Kalevan TV-ohjelmaliite kuivatti märkää ajopaitaa mukavasti.

  Kahvitauon jälkeen matka jatkui kohti Kiiminkijokea. Pojat pitivät hyvää tahtia päällä ja lämpö palasi koneeseen. Alakylässä tiekin alkoi jo vähän kuivua ja matkanteko sujui mukavasti kohti Kuivasjärveä.

  Kuovintorin loppuparlamenttiin kurvattiin vähän puolenpäivän jälkeen. Keskari oli luvatusti alle kolmenkympin. Kiitoksia pojille oikein mukavasta lenkistä! Omaan mittariin kertyi tänä aamuna noin 125 km. Tässä olisi aamun reitti minun mittarilla tallennettuna:
  https://www.strava.com/activities/2398076386

  Ensi sunnuntaina on perinteinen Oulujokiajo, joten silloin ei ajeta 08-lenkkiä. Lekatien lenkki ajelee kuitenkin ensi pyhänä Haukiputtaalle. 08-lenkki palaa kahden viikon päästä takaisin tien päälle.

 26. #4706
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tiistain hitaat huomenna, satoi tai paistoi.
  Käydään kiertämässä Virpiniemi-Alakylä -lenkki parissa tunnissa.
  Lähtö Linnanmaan Prismalta klo 18.
  Tervetuloa mukaan!

 27. #4707
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tänään satoi ja paistoi. Runsain sade oli siirtymätaipaleella Värttö-Linnanmaa. Tiet olivat märkiä koko lenkin ajan, vaikka sade lakkasi.
  Ajajien letka oli huomattavasti lyhempi, kuin muutamana edellisenä tiistaina. Seitsemästä ajajasta saatiin kuitenkin letka aikaan.
  Väliin ajettiin vähän vauhdikkaammin, mutta yleisön pyynnöstä loppumatkalla korjattiin keskinopeus hitaille sopivaksi.
  Lenkki oli suunniteltu; Linnanmaa-Virpiniemi-Alakylä ja Kuovintorilla pikainen yhteenveto. Kilometrejä kertyi 54.
  Kiitos lenkkiseurasta.

 28. #4708
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tiistain ilta-ajelu huomenna.
  Käydään ajamassa pari tuntia rauhallisesti lähiseudulla.
  Lähtö Linnanmaan Prismalta klo 18.

 29. #4709
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  621
  Tänään ajajia riitti kahteen letkaan, yhteensä 22 kpl.
  Kävimme ajamassa tällaisen lenkin.
  Ilta oli aika viileä, aurinko näyttäytyi muutaman kerran, mutta ei se paljon lämmittänyt.
  Osa oli valinnut vaatetuksen kalenterin mukaan ja se näkyi vauhdissa.
  Ajoaikainen keskinopeus oli 28 kmph luokkaa. Myötätuulellakin saattoi olla vaikutusta menohaluihin.
  Ylikiimingin tiellä oli kaikki Ylikiiminkiläiset lähteneet autoilemaan suuremmalle kirkolle. Kymmeniä autoja ohitti meidät.
  Pääosa autoista väisti meidät reilusti, kun ajoimme parijonossa. Ylikiiminkiläisten autoista puuttuu jarrupoljin, eivät he ainakaan hidasta, vaikka mitä tulisi vastaan.
  Kiitos kaikille mukanaolijoille hyvästä lenkistä. Ensiviikolla voi olla kesäisempi keli.

 30. #4710
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  1.310
  Huominen 08-lenkki

  Ajellaan aamulla kahville Ylikiimingin Seolle.
  Alkumatkalla ensin uuden Hiukkavaaran kierros ja Vaalantietä pitkin Laukan sillan kulmalle.
  Kahvit Ylikiimingin Seolla. Lopuksi Lamun kautta Koiteliin ja Alakylään.
  Loppuparlamentti Kuovintorilla Kuivasjärvellä.
  Rauhallisesti ajellaan niin kuin tavallisesti. Keskari joutaa jäädä näillä puheilla alle kolmenkympin.
  Lähtö on aamukasilta Haapalehdon Shelliltä.

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •