PDA

Näytä tavallinen näkymä : Television, DVD:n ja vahvistimen kytkentäohjeita



Ohiampuja
03.09.2013, 08.48
Tiedän että olen hiukan väärällä foorumilla, mutta kun täältä on löytynyt apua ennenkin monenlaisiin huoliin, niin jos vaikka tähänkin...

Ongelma on siis tälläinen. Minulla on TV ja DVD soitin, joissa molemmissa on digitaalinen äänilähtö koaksiaali-piuhalla, mutta vahvistimessani on vain yksi koaksiaali-input.
Onko mitenkään mahdollista saada kytkettyä toista koaksiaalia vahvarin vapaisiin RCA tai HDMI liittimiin? Siis jollain adapterilla yms muuntimella.

Tuossa vanhassa DVD-pyörittimessä on vain koaksiaali lähtö, mutta tuossa Philipsin telkkarissa voi olla jotain tehtävissäkin. Optinen lähtö siitä puuttuu, mutta saakohan jostain sen HDMI:stä ääntä ulospäin?

Eli kuten kysymysten tasosta näkee, en ole mikään HiFi harrastaja. Mutta Roam ja Collective pitäisi saada pyörimään. :)

Itsok
03.09.2013, 09.56
Telkkarin hdmi:stä vahvarin vastaavaan.

Joku varmaan kohta täsmentää, että onko telkkareiden hdmi-liittimet output/input tyyppisiä ja onko sillä merkitystä.

edit. Lahopää naputtelee täällä. Justhan sä tossa kirjotat että saako hdmi:stä ääntä ulospäin telkkarin suunnasta :D

Uudet dvd/blueray-soittimet ei kyl oo sit kauheen kalliita, jos muu ei auta...

random5
03.09.2013, 10.13
Ääni kulkee HDMI:ssä, joten jos vahvistin älyää sitä purkaa niin yksi optio voisi olla kytkeä telkkari HDMI:llä vahvistimeen (DVD-soitin SCART-liittimellä töllössä tms?). Oma vanhemman puoleinen vahvistimeni muistaakseni toimii vain HDMI-reitittimenä eli se ei pura sieltä äänisignaalia. Tai jotain. :seko:

Ohiampuja
03.09.2013, 11.40
Noinhan se taitaa olla. Yhdessä liittimessä lukee että HDMI - ARC. Sillä pitäisi ääni kulkea, jossain asetuksissa pitää vaan kertoa telkkarille että ääni työnnetään tuonne HDMI rööriin. Harjoitukset jatkuvat töiden jälkeen...

Ohiampuja
04.09.2013, 08.12
Yhden illan googlettaminen ja manuaalien pikkutarkka lukeminen tuotti tulosta. Telkkarista sai äänen vahvariin, kunhan pureutui vahvistimen HDMI-asetuksiin ja kävi siellä muuttamassa ARC-ohjauksen aktiiviseksi.

Hienoa tämä nykytekniikka. Ostaa mitä vaan missä on enemmän kuin yksi johto, niin aina pitää varautua päivän-pari kestäviin asetusten hieromis-talkoisiin.

Concorde
04.09.2013, 15.17
Sähkötekniikan perusteet: väri väriin ja loput yhteen... Jaa eikö? ;)

bici74
29.11.2016, 18.21
Kierrätän vanhaa aiheeseen liittyvää topikkia simppeliin kysymykseen: kotona kaikki kuvaa lähettävät laitteet on kytketty Yammun RX-V671:een ja HDMI-ulostulo menee splitterin kautta sekä telsulle että tykille. Kaapeli tykin suuntaan on 15-metrinen ja splitteri on mallia "halpa" (joka jakaa ulostulon samanaikaisesti molempiin, maksoikohan edes paria kymppiä?). Toi kombinaatio on toiminut muutaman vuoden mutta viime aikoina on ruvennut pätkimään signaalia sekä telkkarille että tykkiin. Jossain on siis vikaa ja itse epäilen vahvasti tuota splitteriä jonka vaihdan näin aivan ensiksi. Eli olisko jollakulla antaa vinkkiä jostain toimivasta HDMI-splitteristä/vahvistimesta joka toimisi pitkän (15m) kaapelin kanssa? Ei tarvitse olla mitään 4K-tukea, tykki on FullHD. Ja saa olla myös sellainen jossa manuaalisesti valitaan ulostulo, kyllähän pöydälle aina yksi kaukosäädin lisää mahtuu :-)

Thänks!

Köfte
29.11.2016, 21.34
No yritetään. Jos kombo on toiminut, mutta nyt pätkii, epäisin itsekin ensin tuota splitteriä.
Toisaalta HDMI liittimenä on mekaanisesti aika...kehveli, eli who knows. Viisaammat näistä
nykyisistä sukupuolitaudeilta kuullostavista liitännöistä perillä olevat voivat kommentoida
tuota siirtoetäisyyttä. Muinoin RCA toimi n.5 metriin asti; XLR pidemmälle. valitettavasti en voi
auttaa enempää tuon splitterin valinnassa. Onkohan tuo yhdistelmä miten kranttu (tirsmu) epäsymmetrisille
siirtomatkoille/kaapelin laadulle?

CamoN
29.11.2016, 23.33
Epäilisin että kaapelin lähelle on saatettu tuoda joku uusi sähkömagneettisesti säteilevä laite, jos mihinkään ei ole koskettu tai kaapelia tallottu. Vähän riskaabeleita tuollaiset yli 10 metrin kaapelivedot normaalissa viihde-elektroniikassa - lähete on melko herkkää, lähetystehoa on vähän ja kaapelit usein huonosti magneettisuojattuja.

Jos mikään ei ole muuttunut ja vika on ilmestynyt "tyhjästä", se jakaja on aika todennäköinen syntipukki. Niitä ei varmaan ole markkinoilla kuin ihan leluja ja sitten heti seuraavaksi sikahintaisia ammattikäyttöön tarkoitettuja, kun kaikissa vehkeissä on nykyään useita HDMI-liitäntöjä.

Köfte
29.11.2016, 23.47
Teollisuusautomaationkin kanssa puuhastelleena en voi edelleenkään
olla korostamatta maadoituksen merkitystä. Myös kaapeloinneissa.
Niitä "johdon näköisiä" lieroja kun on tarjolla vaihtelevanlaatuisina.
CamoN totesikin juuri saman magneettisuojauksen(kin) osalta.

bici74
01.12.2016, 12.19
Kiitoksia vastauksista! Splitteri on ollut kytkettynä ja päällä nelisen vuotta (käyden kuumana lämmittäen olohuonetta). Nuo oireet eivät tosiaan alkaneet minkään säädön jälkeen vaan tulivat yhtä yllättäen kuin faxi Annelille. Ensin pätkäisyjä tuli harvemmin, nyt sitten useammin...splitterin kilsat varmaan tulleet täyteen.

Johtosotku on jemmassa enkä sitä mielelläni edes ajattele. Kun kerran homma toiminut usean vuoden niin mitäpä sitä suotta...onhan se noiden laitteiden ja kaapeleiden uudelleenjärjestely melkoinen savotta.

Mutta aloitetaan splitterin vaihdolla.

bici74
05.12.2016, 01.36
Voimajuoman avulla eilen kaivoin sen splitterin irti ja kytkin Yamahasta suoraan tykille. Eilisestä lähtien menty ilman ensimmäistäkään pätkäisyä. Syyllisestä pätkimiseen ei liene siis epäilyksiä... Toi epäsymmetrinen (1m ja 15m) kaapelointi voisi hyvinkin olla osasyyllinen. Eli splitterikauppaan ja sellainen jossa ulostulo valitaan manuaalisesti eikä molempiin samaan aikaan. Tästä hyvä vielä tulee.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk