PDA

Näytä tavallinen näkymä : DirtViewer Karttaohjelma



Jais
07.05.2009, 21.13
Olen tehnyt Nokian S60 puhelimelle ilmaisen karttaohjelman joka on vapaasti ladattavissa kotisivultani. Olen tehnyt karttaohjelman lähinnä maastopyöräilyä varten mutta se käy ihan hyvin mihin tahansa samoiluun. Ohjelmalla voi käyttää fetch_map:lla tehtyjä karttoja ja nyt myös OpenStreetMap karttoja. Osm karttoja voi ladata suoraan netistä joko data tai wlan yhteydellä tai vaihtoehtoisesti karttoja voi ladata latausscriptillä omalle pc:lle ja siirtää ne sitten puhelimeen.

Karttojen kanssa homma vaatii hieman säätämistä ja sorvaamista. Mikäli fetch_map:n käyttö on tuttu niin silloin homma pitäisi onnistua kohtuu helposti koska kaikki muunnos-ja latausscriptit ovat samantyyppisiä python scriptejä kuin fetch_map.

Kuulisin mielellään kommentteja softasta onko sille käyttöä ja miten hyvin tai huonosti se toimii. Parannus ideat ovat myös tervetulleita. Ohjelma ja ohjeet löytyvät kotisivultani. Kotisivut ovat aika puutteelliset mutta korjailen ja parantelen niitä kun ehdin.
http://www.kolumbus.fi/jarkko.isokoski/

Jais
07.05.2009, 22.03
Minulla ei ole pk-seudun karttoja kun asun aika paljon pohjoisempana. Valitettavasti karttojen lähettäminen sähköpostilla ei muutenkaa onnistu koska kartat ovat yleensä 15-30Mtavua. Eri mittakaavoista saattaa helposti kertyä 100-200Mtavun edestä karttoja. Käytännössä tarkemmat mittakaavat ovat hyödyllisemmät ja ne yleensä pitää ladata aika pieneltä alueelta (20x20km).

Ehkä nuo latausscriptit voivat tuntua aluksi aika hankalilta mutta kun pääsee jyvälle niistä niin scriptien käyttö on kohtuu helppoa. Toki alkuun hommassa saattaa mennä ilta jos toinen. Fetch_map:sta löytyy aika paljon tarinaa eri foorumeilla.

Jais
07.05.2009, 22.28
OpenStreetMap:lta löytyy perus topokartat eteläsuomen osalta. Karttapohja pitää olla "CycleMap". Jos löytyy puhelin jossa on wlan niin noiden karttojen lataaminen onnistuu katevästi puhelimella. Toki normaali data (gprs) liittymälläkin lataaminen onnistuu mutta ensin kannattaa tarkastaa dataliittymän hinnoittelu jotta operaattori ei lähetä yllätyslaskua.

http://www.openstreetmap.org/ (oikeasta yläkulman ruksista saa vaihdettua karttapohjan)

oka
10.05.2009, 11.20
Huomasin tämän ketjun jo aikaisemmin viikolla, mutta nyt viimein sain testattua ohjelmaa. Vaikuttaa ihan pätevältä. Karttojen lataaminen on hieman hankalaa aloittelijoille, joka voi nostaa kynnystä tutustua ohjelmaan. Sain kuitenkin luotua kartan fetch_map:lla linuxissa pienen kikkailun jälkeen ja konvertoitua. Samoin gpx-tiedoston konvertoiminen onnistui ohjelman älyämään muotoon. Mapx_converter:ssa taitaa olla pieni bugi linuxin polkujen kanssa, mutta sen pystyy kiertämään. Tutkin vähän ja laitan sulle tarkempaa viestiä myöhemmin.

Itselleni käyttö olisi lähinnä valmiiden tai itse editoitujen reittien seuraamista maastossa. Eli etukäteen kotona gpx-tiedosto puhelimeen ja sitten maastossa eksyttäessä tarkempi tarkastelu puhelimesta sijainnin ja lähimmän reittipisteen määrittämiseksi. Tätä tarkoitusta varten olisi tärkeää että karttaa voisi liikutella muutenkin kuin zoomailemalla. Eli myös sivuttaissuunnassa. En ainakaan löytänyt tätä toimintoa sovelluksesta suoraan?

Muuten ihan mainiolta vaikuttaa softa ja hienoa että sinulla on löytynyt aikaa tällaisen toteuttamiseen. Täyttää oman tarpeeni mainiosti, kunhan sen kartan liikuttelun vielä saa toimimaan.

EDIT: Komento takaisin! Löytyihän se kartan liikuttelu sieltä. Eli pitää klikata karttaa kerran navigointinäppäimellä, jonka jälkeen karttaa voi liikutella.

oka
10.05.2009, 20.46
Kyllä se mapx_converter nyt toimiikin halutusti. Vaatii vain täydellisen hakemistopolun ainakin linuxissa.

Huomasin koordinaattiongelman käyttäessäni konvertoituja gpx-tiedostoja. Kansalaisen karttapaikassa jos klikkaa pasilan aseman A-kirjainta tulee koordinaatiksi: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/koordinaatit/koordinaatit.html?y=6676734&x=2551933 (http://kansalaisen.karttapaikka.fi/koordinaatit/koordinaatit.html?y=6676734&x=2551933&srsName=NLSFI%3Akkj&show=N%C3%A4yt%C3%A4+kartalla&lang=FI&cx=2551933&cy=6676734&scale=8000&tool=siirra&styles=normal&lang=FI)

Kun tämä muutetaan karttapaikan muunnos-toiminnolla, saadaan seuraavat koordinaatit:

KKJ peruskoordinaatisto 6676734 2551933
KKJ yhtenäiskoordinaatisto 6678155 3385543
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN) 6675352 385420
KKJ maantieteelliset 60.198686
60° 11.921'
60° 11' 55.271''
24.936293
24° 56.178'
24° 56' 10.655''
EUREF-FIN maantieteelliset (~WGS84)60.198858
60° 11.931'
60° 11' 55.888''
24.933136
24° 55.988'
24° 55' 59.29''
(Näyttää sekavalta ilman taulukkoa. Kannattaa kokeilla itse sivulta muunnosta)

DirtViewerissä saman paikan koordinaatti on: 60,196517 ja 24,936508

Tuleeko tässä siis jonkinlainen koordinaattivirhe muunnettaessa kkj:stä maantieteelliseen koordinaatistoon, tms?

Gpx:stä muunnetut reitit heittävät n. 200 metriä kartalla. Google Earthissa menevät ok.

Jais
12.05.2009, 19.14
Kansalaisenkarttapaikan kartat perustuvat KKJ järjestelmään joten asetuksista pitää valita karttajärjestelmäksi Hayford Finland KKJ jotta kalibrointipisteet lasketaan oikein. Fetch_map:lla tehtyjen karttojen kalibrointitiedostoon (.map) voi myös käydä puukottamassa karttajärjestelmän nimen. Katso kotisivuni FAQ.

Joillakin suurimmilla mittakaavoilla karttapaikan kartat voivat olla vääristyneitä ja kalibrointipisteet eivät ole pidä paikkaansa. Tämmöisillä kartoilla reitti saattaa mennä kilometri kaupalla ohi. Kannattaa kokeilla eri keskipisteitä jonka mukaan luo kartan.

Ainakin OSM kartta näyttää oikeat koordinaatit pasilan asemalle. KKP kartatkin pitäisi toimia niin tarkasti että näkee kummalla puolen tietä kävelee.

oka
12.05.2009, 21.19
Niinpäs siellä ohjelman asetuksissa näyttääkin olevan koordinaatiston valinta. Jos olisin tajunnut tuon katsoa, niin ei olisi ollut ongelmaa. Selasin kyllä asetukset läpi pikaisesti, mutta ei jotenkin osunut silmään. Nyt asettuu reittitiedostot tarkasti kartan päälle! :D Karttapaikan maastorasteria olen käyttänyt, koska siinä näkyy mukavasti isommat metsäpolut ja korkeuskäyrät.

Yhtenä kehistysehdotuksena heittäisin valitun kartan ja reitin jättämisen oletukseksi seuraavassa käynnistyksessä, tai ainakin optio tälle. Ei tarvitsisi aina hakea karttaa ensimmäisenä kun avaa sovelluksen.

Ei tähän oikeasti paljon muuta keksi. Melko valmiin oloinen softa ja itse kyllä tulen käyttämään sitä näillä ominaisuuksilla. Toivottavasti löytyy muitakin käyttäjiä. Pienellä käytöllä ei ole ilmennyt bugeja. Puhelimeni on Nokia N73.

oka
12.05.2009, 22.08
Parikin henkilöä on kysellyt miten kartat saadaan aikaan, niin tässä esimerkki Ubuntun komentoriviltä, miten sen itse tein Linuxissa.

Asennetaan tarvittavat linuxin riippuvuudet:


sudo apt-get install python python-imaging
Luodaan hakemisto ja haetaan tarvittavat skriptit. URLit kannattaa tarkistaa etukäteen, koska voivat päivittyä


mkdir ~/karttahaku
cd ~/karttahaku
wget http://zil.olammi.iki.fi/sw/fetch_map/fetch_map_30e.zip
unzip fetch_map_30e.zip
wget http://www.kolumbus.fi/jarkko.isokoski/dirtviewer/download/mapx_converter.zip
unzip mapx_converter.zip
Haetaan fetch_mapilla tarvittava alue. Tässä esimerkkinä 2km * 2km alue Kontulan ja Kivikon alueelta. Koordinaatit KKJ "N 6682291" ja "E 2559467" haettu kansalaisen karttapaikasta klikkaamalla haluttua kartan keskipistettä.


python fetch_map/fetch_map.py kivikko 6682291 2559467 2.0 2.0 1:8000
Tehdään konversiot DirtViewerin haluamaan muotoon. Flip-komento muuttaa linuxin rivinvaihdot dos-muotoon.


flip -m kivikko.map
python mapx_converter.py . kivikko.png png
Tämän jälkeen syntyneet tiedostot ovat valmiita siirrettäväksi luuriin.

Toivottavasti tästä oli jollekin apua.

Jais
12.05.2009, 22.42
Asetuksista löytyy kartan automaattinen lataus "Kartanlataus". Valitse listasta "karttatiedosto" ja lisää ladattavan kartan nimi "Karttatiedosto" asetukseen. Ohjelma lataa kartan automaattisesti myös gps sijainnin mukaan jos sopiva kartta löytyy hakemistosta. OSM kartat ladataan jo edellisen sijainnin mukaan ja voisi harkita edellisen kartan automaatista latausta.

Ohjelma osaa lukea ja kirjoittaa gpx formaattia joten gpx tiedostoja ei tarvitse konvertoida puhelimelle. Gpx tiedostot voi tallettaa suoraan tracks hakemistoon. Jos haluaa tallettaa reitin gpx formaatisssa niin asetuksista pitää vaihtaa "Reitin talletus formaatti" -> "gpx":ksi.

oka
12.05.2009, 22.57
Ok, eli tuo gpx2tpx on reittien osalta turha välivaihe. Katsoin vaan että sellainen skripti löytyy ja pyöräytin sen takia.

Kuten sanottu, niin ominaisuuksia löytyy ainakin itselleni riittävästi. Ohjeet vaan viimeistelyyn, niin hyvältä näyttää.

artzi
19.05.2009, 21.57
Täytyy sanoa että tämä on kyllä parhaita omassa sarjassaan! Minulla korvaa kivasti Mapviewgps:n, eli Smartcomgps, jonka olisin hankinut uuteenkin kännyyn, mutta siitä ei saa sisäisellä gps:llä toimivaa versiota.

Jos ilmene ongelmia ladata SportsTracker-reittejä, gpx, niin vika ei ole tämän ohjelman, vaan Nokian ukkeleiden, kun kirjoittelevat sinne mitä sattuu. Jos lataa vaikka http://www.gpsvisualizer.com/ kautta, niin johan toimii..

(jos joku haluaa tuota kokeilla, mutta nuo kartan teot tökkii, niin minulla on karttoja sieltsuntäält..)

artzi
24.06.2009, 10.52
Tämä toimii juuri tulleen päivityksen jälkeen erinomaisesti.

SportsTrackerin ääkköset (Pyöräily) tökkii, mutta ne saa korjattua käyttämällä tiedoston kännyllä/pc:llä http://www.gpsvisualizer.com kautta, lataa sinne, tallenna takaisin samassa muodossa..

Tuo ääkkösongelma koskee muitakin ohjelmia, eli jos vaikka muutkin vaihtais ST:ssä asetuksiin Pyöräily -> Pyoraily, kiitos. ST:n netipalveluhan poistakin ääkköset, sieltä tulee ulos Cycling..

qalleK
24.06.2009, 11.30
Minulle ilmenee ongelmia ohjelmaa asennettaessa. Asennus keskeytyy ja tulee ilmoitus "Varmenne virhe! Ota yhteys sovelluksen toimittajaan." Puhelimeni on E63.

Missä vika?

veke
24.06.2009, 16.42
Muuten alustavasti näyttäisi mukavalta ohjelmalta, mutta ei taida tukea E71:n sisäistä gepsiä...:seko:

Täytynee pysyä Trekbuddyn ja Karttaselaimen käytössä.... - ainakin toistaiseksi.

Jais
24.06.2009, 18.58
Kiitos Artzille testauksesta. Löytyi useampikin korjattava kohta ja muutama bugi.

Varmenne virhe voi johtua asetuksista. Muuta Työkalut->Sovell.Hall.->Asetukset->Ohjelman asennus->Kaikki. Tämä sallii self-signed ohjelmien asennuksen. Jos ei auta niin saattaa olla että E63 on nuukempi ohjelman suhteen. Pitäisi ehkä karsia pois koodia mitä ei sallita self-signed ohjelmille.

E71:ssä ei voi käyttää sisäistä gps:ää koska malli on 3rd FP1. OS versioissa 3rd FP2:ssa ja 5th on vapautettu sisäisen gps:n käyttö self-signed ohjelmille joten näissä sisäinen gps toimii.

Toistaiseksi en aio teettää signausta Symbian:lla koska se on €€€ ja en omista yritystä jotta saisin edes publisher id:n joka vaaditaan signausta varten.

qalleK
24.06.2009, 20.22
Varmenne virhe voi johtua asetuksista. Muuta Työkalut->Sovell.Hall.->Asetukset->Ohjelman asennus->Kaikki. Tämä sallii self-signed ohjelmien asennuksen. Jos ei auta niin saattaa olla että E63 on nuukempi ohjelman suhteen. Pitäisi ehkä karsia pois koodia mitä ei sallita self-signed ohjelmille.


Kiitoksia vinkeistä. Täytyy kokeilla jossain vaiheessa. Kaivoin laatikosta vanhan E50:sen ja latasin ohjelman siihen ilman ongelmia. Voi olla, että en uudempaan luuriin sitä yritäkkään laittaa. Vanhalla luurilla kun ei ole niin väliä vaikka se saisi siipeensä ryteikössä kulkiessa.

Santraginus
25.06.2009, 08.41
..E71:ssä ei voi käyttää sisäistä gps:ää koska malli on 3rd FP1. OS versioissa 3rd FP2:ssa ja 5th on vapautettu sisäisen gps:n käyttö self-signed ohjelmille joten näissä sisäinen gps toimii....

Tarkoittaako tuo sitä, ettei softaa saa jatkossakaan millään konstilla taivutettua E71-käyttöön :(:(? Justiin kun innostuin ajatuksesta, snif....

Jais
25.06.2009, 11.24
Ohjelma toimii E71:ssa muuten normaalisti mutta pitää käyttää bluetooth gps palikkaa. Symbian signauksen puuttuminen estää sisäisen gps:n käytön 3rd MR (OS v9.2) ja FP1 (OS v9.2) versioissa. Pitemmän päälle yritän hankkia ohjelmalle Symbian signauksen. Toistaiseksi signaus on turhan kivinen homma joten ihan heti en teetä sitä.

Santraginus
25.06.2009, 11.30
Ohjelma toimii E71:ssa muuten normaalisti mutta pitää käyttää bluetooth gps palikkaa. Symbian signauksen puuttuminen estää sisäisen gps:n käytön 3rd MR (OS v9.2) ja FP1 (OS v9.2) versioissa. Pitemmän päälle yritän hankkia ohjelmalle Symbian signauksen. Toistaiseksi signaus on turhan kivinen homma joten ihan heti en teetä sitä.

Kun kapulassa on jo (sisäinen) GPS, ei oikein innosta laittaa euroja samaisen ominaisuuden hankkimiseksi tuplana. Ja taas olisi lisää sälää mukana hukattavaksi.. Odotan kuitenkin innolla, josko jossain vaiheessa saat tarvittavat "allekirjoitukset" softaan. Go, Jais, go :)!

veke
25.06.2009, 12.41
Jep, kuin myös. Tuo E71 on kuitenkin varsin virtapihi käyttää myös sisäisen gepsin kanssa, ettei ulkoisen käytölle ole mitään teknistä perustetta.

Jokin noista kokeilemistani gps-softista piti signeerauttaa symbianin sivujen kautta omalle puhelimelle, mutten enää muista mikä....

artzi
25.06.2009, 21.00
Tuo symbian signaus-hommeli on tosi hullu homma. Sen takia myös vanha ja mielettömän hyväksi todettu SmartComGPS:kin on nyt "käyttökelvoton" monissa uudemmissa puhelimissa, kun ei kai kukaan ulkoista palikkaa suostu käyttämään, kun juuri on päässyt siitä eroon uudella puhelimella :mad:

qalleK
27.06.2009, 16.32
Ensitesti takana. Latasin netistä .kmz-filen jonka muutin GPS Visualizerilla gpx-muotoon ja siirsin bluetoothilla kännyyn. Tarkoituksena oli siis seurata valmista reittiä ja täytyy kyllä sanoa, että DirtViewerillä se onnistua erittäin hyvin. Hieman tuli mutkia matkaan, mutta se johtui kyllä täysin kuskista. Ongelmia ilmeni kun tallensin kulkemani reitin gpx-formaattiin ja siirsin sen bluetoothilla koneella. Tiedosto ilmeisesti korruptoitua jossain vaiheessa sillä GPS Visualizer ei suostunut sitä convertoimaan kmz-muotoon.

Kiitokset Jaissille mahtavasta ohjelmasta. Lainasin myös hieman tuota telinedesigniä omalla e50:selle.

oil
14.07.2009, 10.23
Ohjelma toimii E71:ssa muuten normaalisti mutta pitää käyttää bluetooth gps palikkaa. Symbian signauksen puuttuminen estää sisäisen gps:n käytön 3rd MR (OS v9.2) ja FP1 (OS v9.2) versioissa. Pitemmän päälle yritän hankkia ohjelmalle Symbian signauksen. Toistaiseksi signaus on turhan kivinen homma joten ihan heti en teetä sitä.

Moi,
Onko tämä syynä E66:ssa ilmenevään virheilmoitukseen "GPS connecting failed: Error Code -46" :seko:
Nokian sivujen mukaan tässä on S60 3.1 Edition, Eseries, Symbian Os 9.2.
Sisäisen gps:n käyttö olisi kyllä hyvä feature. Muuten vaikuttaa oivalta softalta!

Jais
21.07.2009, 18.03
Onko tämä syynä E66:ssa ilmenevään virheilmoitukseen "GPS connecting failed: Error Code -46" :seko:

Kyllä vain. E66 on 3rd Ed FP1 (OS v9.2) versiota jossa "location" kirjaston käyttö vaatisi symbian signauksen. Symbian heittää virheen kun yrittää käyttää kirjastoa.
KErrPermissionDenied -46 An operation cannot be performed due to a potential security violation.

Jagge_
21.07.2009, 22.08
Kyllä vain. E66 on 3rd Ed FP1 (OS v9.2) versiota jossa "location" kirjaston käyttö vaatisi symbian signauksen. Symbian heittää virheen kun yrittää käyttää kirjastoa.
KErrPermissionDenied -46 An operation cannot be performed due to a potential security violation.

Eikös tuota 3rd Ed FP1 ongelmaa voi kiertää sillä, että tekee sellaisen sissin jonka kukin ko luurin käyttäjä itse allekirjoitaa tuolla opensigned webbisivulla oman imeikoodinsa kanssa? Tai ainakin itse niin käytän ongelmitta kyseisten luurien location frameworkkia.

Jais
22.07.2009, 12.38
Eikös tuota 3rd Ed FP1 ongelmaa voi kiertää sillä, että tekee sellaisen sissin jonka kukin ko luurin käyttäjä itse allekirjoitaa tuolla opensigned webbisivulla oman imeikoodinsa kanssa?

Open online signaus on tarkoitettu vain ohjelman kehitys ja testaus tarkoitukseen joten en lähtisi signaamaan ohjelmaa tällä tavalla.

Symbian sivulla https://www.symbiansigned.com/app/page (https://www.symbiansigned.com/app/page) on roadmap tälle vuodelle että muuttaisivat signausta. Pitää vain toivoa että signaus muuttuisi suopeammaksi open ja freeware softille.

Jagge_
22.07.2009, 19.57
Open online signaus on tarkoitettu vain ohjelman kehitys ja testaus tarkoitukseen joten en lähtisi signaamaan ohjelmaa tällä tavalla.

Tuo on ihan yleinen menettely, tuota käyttää esim Pys60 projekti, löytyy aina _unsigned_testrange.SIS versio nimenomaan sitä varten että sen sissin voi kukin signata tuolla webbipalvelussa ja näin mm. käyttää sisäistä kepsiä ja muita vastaavia ominaisuuksia myös 3rd Ed FP1 luureissa.

Noin siis muut tekee, mutta pakkohan ei ole - toki tuon voi jättää tekemättä ja tahallaan kiusata käyttäjäkuntaa jos niin haluaa :)

polkupyörämies
30.08.2009, 20.31
Mainio ohjelma. Korvaa tulevaisuudessa smartcomin ainakin meikäläisen käytössä, kun vielä samat kartatkin saa helposti käyttöön.

Vielä on kuitenkin edessä käytölle "pieni" este: Ohjelma ei saa yhteyttä ulkoiseen gps palikkaan vaikka kaikki asetukset pitäisi olla kohdallaan. Ilmoittaa kyllä että etsitään mutta ei löydä. Palikoita on jopa kaksi, i-blue sekä uudenpi i-blue 737 ja molempien kanssa sama homma. Olen testannut myös kahdella eri puhelimella ( E61,6110) ja myös puhelimen vaihto ei tuo apua ongelmaan. Smartcomgps, ultrapoint ja tracker löytävät molemmat palikat heti. Osaako kukaan sanoa mikä nyt neuvoksi?

Ohjelma olisi omaan käyttööni täydellinen jos sitä voisi käyttää myös koira-gps käytössä. Eli smartcomhan lähettää automaattisesti paikkatietoviestin kysyttäessä kun "koiran" puhelimeen on määritelty vastaanottajan puhelinnumero. Kuinka suuri työ olisi lisätä ohjelmaan myös tämä ominaisuus? Tulisi kyseisen toimenpiteen jälkeen ohjelmalle lisää käyttäjiä metsästäjien puolelta, jotka nyt pelaavat maksullisten ja kankeiden ohjelmien parissa.

Jais
01.09.2009, 01.24
Vielä on kuitenkin edessä käytölle "pieni" este: Ohjelma ei saa yhteyttä ulkoiseen gps palikkaan vaikka kaikki asetukset pitäisi olla kohdallaan.

Kannattaa etsiä puhelimella bt-gps palikat (Yhteydet->Bluetooth->Laiteparit->Uusi laitepari) ja lisätä löydetyt laitteet luotetuksi. Tämän jälkeen DirtViewerin asetuksista pitää käydä muuttamassa "Gps laitteen nimi" samaksi kuin mikä näkyy puhelimen laitepari listassa. DirtViewer etsii vain annetun nimen mukaista bt-laitetta. Jos gps laitteen nimeksi laittaa * niin silloin löytää kaikki bt-laitteet oli nimi sitten mikä tahansa. Juupeli, empäs ollut aiemmin huomannut tätä.

polkupyörämies
01.09.2009, 15.28
Kiitän, nyt pelaa! Yksinkertainen ratkaisu, mutta en olisi sitä ikinä itse hoksannut. Nyt ei ole parannettavaa kuin koira-gps optiossa.

polkupyörämies
01.09.2009, 17.33
Tuli juhlittua liian aikaisin, vieläkin ongelmia.

Ohjelma saa gps palikkaan yhteyden, mutta osoitin tulee kartalle väärään paikkaan eikä se liiku mihinkään vaikka palikan sijainti muuttuu. Kartan pyöritys ominaisuus kyllä toimii kulkusuunnan mukaa eli jotain eloa on. Mistähän tämä mahtaa johtua?

Kartat on tallennettu puhelimeen oikeassa muodossa ja map tiedosto on mukana. Karttajärjestelmä on euref-fin eikä sen tai muiden asetusten vaihtamisella tunnu olevan merkitystä.

T. Epätietoinen hämeestä

Jais
01.09.2009, 17.56
Jos osoitin menee muutama satametriä ohi niin silloin voi olla väärä karttakoordinaatisto kyseessä. Kun vaihtaa koordinaatistoa niin silloin pitää ladata kartta uudestaan jotta kalibrointipisteet lasketaan oikein. Kannattaa kokeilla OSM karttoja, näissä on aina "Mercator" karttajärjestelmä käytössä oli asetuksissa sitten mitä tahansa. Jos OSM kartoillakin menee metsään niin ongelma voi olla hankalampi.

Jos kartat on tehty fetch_map:llä niin koordinaatisto pitää olla "Finland Hayford (KKJ)". Mittakaavoillla 1:200000 ja 1:400000 pitää käyttää EUREF-FIN koordinaatistoa joka tietääkseni vastaa vanhaa YKJ järjestelmää. Kotisivun FAQ:ssa miten karttajärjestelmän voi puukottaa "map" kalibrointitiedostoon. Tuo puukotus on tarpeen jos käyttää karttoja joissa on eri koordinaattijärjestelmä.

polkupyörämies
01.09.2009, 19.15
Äkkiseltään sanoisin että nuoli ei mene hiukan sivuun vaan näyttää aina kartan keskipisteeseen kun gps palikan laittaa päälle. Siinä se sitten kääntyilee kulkusuunnan mukaan, mutta ei liiku mihinkään. Nopeus tieto muuttuu, mutta ei muut.

Kartan mittakaava on 1:16 000. Kokeilen vielä "Hayford Finland KKJ" vaihtoehtoa uudella kartan latauksella.

Jais
01.09.2009, 21.01
Luulisin että i-blue 737 gps-palikka lähettää nmea koodia jonka parsiminen kaatuu. Nopeus ja suunta parsitaan oikein joten vika on koordinaattien parsimessa. Vika voi olla NMEA koodissa tai tekemässäni parserissa. Eipä tuossa tarvi olla kuin bitti poikittain. Voitko lähettää nmea tiedoston maililla niin tutkin sitä.

Nmea tiedoston voi luoda antamalla koordinaatti näytöllä koodin *#78# jolloin ohjelma luo DirtViewer/Tracks hakemistoon nmea loppuisen tiedoston (Track_090901-01.nmea). Tiedosto luodaan levylle joka on valittu asetuksissa "Reitin talletus hakemisto". Talletuksen saa pois päältä antamalla koodin *#79# tai sulkemalla ohjelma.

Jais
03.09.2009, 18.44
Laitoin uuden version (1.12a) jakeluun jossa on bugikorjaus ja virtuaalikursorin koordinaattien näyttäminen asteina tai kartta grid xy koordinaatteina. Bugikorjaus paikkaa i-blue bt-gps palikan sijainnin näyttämisen.

ilkkaluukkonen
28.10.2009, 22.42
Tämä nyt ei suoranaisesti liity Dirtviewer ohjelmaan, mutta tälläinen ongelma tulee kun yritän muuntaa karttaa ohjelmalle sopivaksi:

Komento:
mapx_converter.py . tre.png

Homma lähtee pyörimään, mutta 7 pisteen jälkeen tulee:
Convert file: tre.png .......ERROR: Cannot open file ./tempimage.png

Olen ladannut kartan ja muunnos ohjelman kokonaan uudestaan.
Onko ehdotuksia?

ilkkaluukkonen
29.10.2009, 19.53
Tämä nyt ei suoranaisesti liity Dirtviewer ohjelmaan, mutta tälläinen ongelma tulee kun yritän muuntaa karttaa ohjelmalle sopivaksi:

Komento:
mapx_converter.py . tre.png

Homma lähtee pyörimään, mutta 7 pisteen jälkeen tulee:
Convert file: tre.png .......ERROR: Cannot open file ./tempimage.png

Olen ladannut kartan ja muunnos ohjelman kokonaan uudestaan.
Onko ehdotuksia?

Jonkinalinen ratkaisu ongelmaan löytyi: pienemmällä karttakoolla saan tiedoston kääntymään puhelimelle sopivaksi.

Tuolla Dirtviewer ohjelmalla ei saa mitenkään analysoitua aikasemmin ajettua reittiä?

Milläs tavoin katselette tietokoneella reittejä? Entä miten siirrätte nettiin näkyviin.

Itse googlailin ja löysin Sportracks nimisen ohjelman ( http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/ ), vaikuttaa tosi asialliselta, tosin tuo on jo kokonainen harjoituspäiväkirja. Google mapsin kanssa tuo ohjelman sisäinen kartta pelaa.

Netissä toimiva ihan mukavan oloinen ohjelma on AnalyzeMyTrack! http://my-track.net/gpx2/geo/ Sieltä saa suoraan muille jaettua google mapsiin liitetyn reitin.

px
30.10.2009, 01.15
http://www.gpsvisualizer.com on aikamoinen työkalupakki.

Jais
01.11.2009, 16.07
Komento:
mapx_converter.py . tre.png

Homma lähtee pyörimään, mutta 7 pisteen jälkeen tulee:
Convert file: tre.png .......ERROR: Cannot open file ./tempimage.png

Olen ladannut kartan ja muunnos ohjelman kokonaan uudestaan.
Onko ehdotuksia?

Törmäsin samaan ongelmaan edellisellä läppärillä jossa oli Vista. Pythonissa on puute joka ei mahdollista bitmap imagen muuntamista png,jpg...formaattiin suoraan muistissa vaan joutuu luomaan temppitiedostoja koneen kovalevylle. Isolla kartalla temppitiedostoja luodaan satoja ja jossain vaiheessa Vista sekoaa ja ei löydä temppitiedostoa levyltä. En löytänyt korjausta tähän ongelmaan.

Jais
25.01.2010, 16.11
Laitoin uuden version (1.15) jakeluun. Versiossa on korjattu sisäisen gps käyttö. Aiemmin gps-sijainnin löytämisessä meni minuutteja ja nyt avustettu GPS (AGPS) löytää sijainnin ~20 sekunnissa mikäli satelliitteja on näkyvillä.

Uutena piirteenä on jäljellä olevan matkan näyttäminen lähinnä olevan reitin loppuun. Matka näkyy kolmannella sivulla "reittimatka". Gps-sijainnin perusteella etsitään 100m säteellä olevat reittipisteet muistiin ladatuista reiteistä. Lähimmästä löydetystä reittipisteestä lasketaan matka reitin loppuun.

mni
21.01.2014, 10.58
Nyt vasta tuli tarvetta uusille kartoille sitten läppärin käyttispäivityksen, ja kesti hetken ennen kuin hoksasin miten Python Imaging Library (PIL) kirjaston saa toimimaan.

Uudemmissa Linux jakeluissa Python Imaging Library löytyy pakettienhallinnasta nimellä "pillow". Esim. Fedorassa tuo asentuu yksinkertaisesti komennolla "yum install python-pillow". Tämän jälkeen pitää muuttaa mapx_converter.py tiedostosta rivi 30:

import Image
muotoon:

from PIL import Image
Tuon jälkeen konvertteri osaa käyttää uutta Imaging kirjastoa.