PDA

Näytä tavallinen näkymä : Tietokoneen käyttöön apua kaivataan..Sivut : 1 [2] 3 4

HMK
01.10.2011, 21.35
Kiitos, tuo onnistui.

vema60
18.10.2011, 14.49
Vanhaan pöytäkoneeseen pitäis saada wlan. Mitä pitäis koneesta tietää ennenkuin lähtee tikkua ostamaan.

Concorde
18.10.2011, 16.52
Vanhaan pöytäkoneeseen pitäis saada wlan. Mitä pitäis koneesta tietää ennenkuin lähtee tikkua ostamaan.

Että tikun ajuri tukee wanhan koneen käyttistä. Ei kai muuta. Kuinka wanha kones on kyseessä?

Jani R.
18.10.2011, 17.02
Vanhaan pöytäkoneeseen pitäis saada wlan. Mitä pitäis koneesta tietää ennenkuin lähtee tikkua ostamaan.

Pitääkö sen Wlanin kantaa oman asunnon nurkassa olevaan omaan reititin/tukiasemaan saakka vai ulkona olevaan julkiseen wlan-tukiasemaan asti? Jos ulos asti, niin sitten wlan-korttiin/tikkuun pitää saada liitettyä ulkoinen antenni, jonka saa lähemmäs ikkunaa. USB-tikun tapauksessa USB-jatkojohtokin ajaa saman asian ja tikun voi sijoittaa sopivampaan paikkaan.

vema60
18.10.2011, 21.38
Pitääkö sen Wlanin kantaa oman asunnon nurkassa olevaan omaan reititin/tukiasemaan saakka vai ulkona olevaan julkiseen wlan-tukiasemaan asti? Jos ulos asti, niin sitten wlan-korttiin/tikkuun pitää saada liitettyä ulkoinen antenni, jonka saa lähemmäs ikkunaa. USB-tikun tapauksessa USB-jatkojohtokin ajaa saman asian ja tikun voi sijoittaa sopivampaan paikkaan.

Omaan tukiasemaan riittää


Että tikun ajuri tukee wanhan koneen käyttistä. Ei kai muuta. Kuinka wanha kones on kyseessä?

Se on n.12v vanha. Siinä pyörii nyt win2000 ja nyt siinä on myös Ubuntu, joka pääasiassa netin selaukseen. Mitenhän ton tukemisen sais selville. (emon spekseistä?)

veekoo
19.10.2011, 08.28
Noin vanhassa koneessa USB-portit ovat versiota USB 1, joka rajoittaa nopeutta. Olikohan se nyt niin, että USB 1:n maksiminopeus on n 10MBps. Mitään maksimi-WLAN-nopeuksia et siis tule sen kanssa tavoittamaan, mutta kelvannee surffailuun. Enempi tuo hitaus tuntuu USB-muistien ja -kovalevyjen käytössä.

Emon spekseillä ei ole väliä, kunhan sieltä löytyy toimiva USB. Jos sun Ubuntus havaitsee USB:n ja esim. muistitikun, sinulla on toimiva (mutta ehkä hidas) USB.

Suurin ongelma on WLAN-ajurit käyttikseen. Win2000 on tässä mitassa antiikkinen käyttis, ja voi hyvinkin käydä ettei WLAN-tikku istu sinne lainkaan. Kukaan laitevalmistaja ei enää tarjoa W2K-ajureita. Ubuntu puolestaan todennäköisesti tunnistaa WLAN-tikun suoraan, linuxista löytyy tuki kaikille yleisimmille WLAN-piireille.

Heivaa sen Windows 2000 mäkeen ja siirry kokonaan Ubuntu-käyttäjäksi. Jos Windows:in tahdot välttämättä, niin huuto.net:istä löytyy WinXP SP3 asennuspaketteja halvalla, jos vaikka ei ihan laillisesti (ne ovat puretuista koneista, ja niitä ei saa periaatteessa myydä edelleen).

EDIT: Otetaan pikkuisen takaisin noita sanoja WLAN/Ubuntu/Linux yhteensopivuudesta. Uusia WLAN-piirisarjoja tulee vilkkaaseen tahtiin, ja tuki Linuxisssa ei aina pysy perässä. Jossain tapauksissa Linux Wlan ajureita ei joihinkin WLAN-piireihin saa lainkaan. Kannattaa siis googlata "ubuntu wlan-sovittimen-malli" tai "linux wlan-sovittimen-malli" ennen ostopäätöstä. En ole itse äskettäin ostanut WLAN-tikkuja, joten en osaa antaa suosituksia.

vema60
19.10.2011, 09.00
OK, eli kun tuo USB löytyy niin sitten vaan tikkukauppaan ja kokeilemaan. Win 2000 siinä on vain sen takia, että saa yhden vanhan skannerin toimimaan. Oon suunnitellut, että skannaan vanhat valokuvat joskus dikimuotoon. Sitä olen suunnitellut vasta 8vuotta, eli jo melkein tehty. Talosta kyllä löytyy näitä uudempia Winukoita, että päivittämään tuota en tosiaankaan ala. Jos saan koneessa wlanin toimimaan, siirrän koneen säätämön puolelle.

vema60
27.10.2011, 10.03
Mozillassa vilkkuu tollanen "Double Click Google Adsense" teksti. Mitähän moinen tarkoittaa? Kannattaako mennä klikkailemaan?

Kal Pedal
06.11.2011, 16.09
Mikä avuksi kun ostamani lätkästriimit eivät tahdo toimia? Ihan liian usein kuva pysähtyy ja teksti "buffering" ilmestyy ruutuun. testasin juuri nopeuden ja se oli 6,7, eli varmasti riittävä. Mikä muu voi olla syynä? Palveluntarjoaja on NHL vault.

edit: Eurosportin striimit on kyllä (yleensä) toimineet.

Soolo
10.11.2011, 13.32
Kaveri kysyi jos voisin kopioda Giron etapit hänelle, miten kannattaa toimia? Elikkä ne on siis tallennettu dvdeille ja pitäis kopsata dvdeille. Onko joku turvallinen sivusto mistä tommosen ohjelman vois ladata?

juminy
22.11.2011, 23.05
Nyt: Ubuntu 11.04 ja herkesin jo käyttämästä Unityä, ei vaan istunut hanskaan. Muuten ihan ok, mutta vois ehkä vaihtaakin jossain välissä, sentään reilut viis vuotta samalla jakelulla.Noniin, nyt puoli vuotta myöhemmin alkaa olla selvää. Xubuntua Juha Jokilan suosituksesta kokeilin ja melkein vaihdoin, mutta kuitenkin jatkoin Ubuntua Gnomella.Sitten siirryin 11.10:n myötä väkisin Unityyn, pakotin itseni. Muutaman viikon kestin, mutten saanut suspend-ongelmaa selvitettyä (en kovin yrittänytkään, ajattelin, että parissa viikossa joku päivitys sen korjaa, mutta ei). Sama homma tuli Xubuntussa 11.10 versiossa, kone ei enää herännyt unilta. Se oli viimeinen niitti *buntuille. Nyt on Debian Squeeze ja kaikki taas hyvin ja rauhallisesti.

(kai tässä kohta joku menee pieleen kun menin kehumaan)


Ei kannata OS X:ää siihen yrittää. Kokeile vaikka Arch Linuxia.
Archia en kokeillut.

marco1
26.11.2011, 18.47
****lla päähän. OS X:ssä iPhoton käyttö korruptoi levyn taas siihen kuntoon ettei kone enää käynnisty - jo toinen kerta kun näin pääsee käymään. Levyn oikeuksien korjauksella saa käyttiksen käynnistymään mutta osa ohjelmista vaatii uudelleen asennuksen. TM-palautusta ei haluta tehdä kun on vaarana että silloin menetetään TM-data.
"It just works" :mad:

dILETANTTI
10.12.2011, 12.29
Kysytään täältä, jos joku tietäisi ratkaisun tai linkin sopivaan paikkaan. Ei ihan tietokonekysymys, mutta lähellä kuitenkin. Ostin Nokian X3 puhelimen ja saan sen kalenterin synkronoitua Googlen kalenterin kanssa. Tämä oli oikeastaan ainoa vaatimus puhelimelta puheominaisuuden lisäksi. Nyt puhelimessa on kuitenkin kalenterissa (kalenterin valikossa) vain mahdollisuus suoraan Ovi-synkronointiin. Google-synkronointi taas on monen klikkauksen takana. Itse en keksinyt miten tuon Ovi-synkronoinnin tilalle voisi laittaa oman palvelinsynkronoinnin. Tai sekin auttaisi, jos joku osaisi neuvoa, voiko synkronoinnille tehdä oman pikanäppäimen.

EDIT: synkronoinnin sain muutaman valikon lähemmäksi, kun siirsi palvelin synkronoinnin Siirry-valikkoon. Nyt on kerrankin puhelimen kalenterissa samat merkinnät kuin Googlen kalenterissa. Googlen kalenteria olen käyttänyt kolmisen vuotta työkalenterina, koska työpaikan muut ratkaisut on kesken. Outlookin Exchangea olen myös käyttänyt, mutta Googlen kalenteri on monessa suhteessa notkeampi.

dirtyrider
10.12.2011, 14.05
Tuosta pikanäppäimen teosta en tiedä, mutta itse olen käyttänyt GoogaSync ohjelmistoa Nokia 5800:n kalenterin synkronointiin. Näköjään julkaistu samasta softasta javalla toimiva Mini versio myös Symbian S40:lle.
http://www.googasync.com/mini/

dILETANTTI
10.12.2011, 19.06
Mulla on syncme, www.syncme.se, käytössä nyt. Näyttäsi toimivan hyvin. Itselläni ei ole kuin normaali puhelinliittymä, joten synkkauksen teen nyt wlan-yhteyden kautta. Tämän takia olisi kätevää, jos olisi käytännössä yksi nappula, josta synkkaus käynnistyisi. Laskin, että tarvitaan 13 painallausta synkkaukseen, kun ensin startaan wlan-yhteys ja sitten kalenterisynkkaus. Ei tuo nyt mikään ongelma ole, kun kerran päivässä tai harvemmin riittää. Toisaalta pitäisi varmaan tutkia, jos laittaisi kännykän synkkaamaan tietokoneen kanssa bluetoothilla ja tietokoneen kalenterin sitten automaattisesti synkkaamaan Googlen kalenterin kanssa ja päinvastoin. Silloin ei tarvitsisi painella mitään.

Jake_Kona
10.12.2011, 19.31
Mac-käyttäjänä olinkin ihan unohtanut tollaiset ongelmat. Oma ratkaisuni kaikkiin titsikkaongelmiin äprlen mäkki ja aiphöne

Jopo Juoppo
10.12.2011, 20.19
Tänne kirjoiteltaessa, kun editorissa siirtyy johonkin jo kirjoitettuun kohtaan editoimistarkoituksessa, niin esim. välilyöntinäppäin heittää ihan johonkin muualle, ulos kokonaan tekstieditorista, taitaa toimia sarkain-näppäimen tavoin? Tai jos painaa ”askelpalautin-näppäintä(?)” siis sitä jolla voi poistaa kirjoitettua tekstiä, aiheuttaa kysymyksen jotakuinkin ”Olet siirtymässä pois...
Kyllä/Ei?” Kielteisen vastauksen jälkeen kursorin kohtaan näppäimistö on kuitenkin toimimaton. Hommaan saa jatkuvuutta Esc tai jokin muu näppäimen kilkuttelu + muu söheltäminen. Koneen sammutus/käynnistys ei auta.

Huomasin äsken tätä toista kertaa postatessa, että tuolla "Restore.." valinnalla editoriruudun alareunassa on jotain vaikutusta asiaan..?

dILETANTTI
10.12.2011, 23.48
Mac-käyttäjänä olinkin ihan unohtanut tollaiset ongelmat. Oma ratkaisuni kaikkiin titsikkaongelmiin äprlen mäkki ja aiphöne
Kaikkihan sitä kehuu Mäkkia, mutta kun puhelin maksaa 5 kertaa enemmän (ja on 2 kertaa isompi) ja tietokone 2 kertaa enemmän kuin nykyiset laitteeni, niin pakkohan sitä onkin kehua. Parasta Mäkeissä on se, että ne on sukua Unixille, joten niitä osaa käyttää komentoriviltäkin toisin kuin näitä Winkkareita. Toisaalta minulla meni tuon synkkauksen asentamiseen 20 minuuttia. Mäkissä on kyllä hyvät ohjelmat defaulttina. Nykyään en tosin käytä kotona kuin Firefoxia ja Thunderbirdiä, niin ei siihen kummoista välinettä tarvita.

Mikrometri
11.12.2011, 07.47
Firefoxille kyllä voi kohta käydä nyt huonosti kun Google on maksanut yli 80% kehityksestä ja koko porukka saa kohta fudut.
Käy kuin MeeGolle. Ambomaan juttu.

Pekka L
30.12.2011, 07.30
Vastaus löytyis varmaan googlella kaivelemalla, mutta käytetään helpompaa tapaa:)

DVD:n poltto. Pitäis onnistua mun koneella. En oo ikinä tehnyt moista operaatiota, CD:tä kyllä.
Mutta onko väliä ostanko tyhjän DVD-R, vai DVD+R -levyn?
Tunnistaako laitteet käytetyn levyn vai pitääkö etukäteen tietää kumpaa pitäisi käyttää?

StantheMan
30.12.2011, 08.12
Mac-käyttäjänä olinkin ihan unohtanut tollaiset ongelmat. Oma ratkaisuni kaikkiin titsikkaongelmiin äprlen mäkki ja aiphöne

Minäkin ostin Macin eli iPadin. Nyt olen jonkin verran (ja vähän aiemmin) seurannut Hopeinenomenanettiä. En ole koskaan PC-koneen ja Nokia-puhelimen käyttäjänä hoksannut, että niissä laitteissa olisi yhtä paljon virheitä tai niiden käytössä olisi ongelmia (joo olen Muropakettia lukenut), kuin mitä ko. keskustelupalstalta päivittäin lukee. IPhone tuntuu olevan ihan Pceestä ja näissä muissa on paljon huolta myös. Saatan kutenkin seuraavankin turhan vempeleen Mac-merkkisenä ostaa.

H. Moilanen
30.12.2011, 08.29
Vastaus löytyis varmaan googlella kaivelemalla, mutta käytetään helpompaa tapaa:)

DVD:n poltto. Pitäis onnistua mun koneella. En oo ikinä tehnyt moista operaatiota, CD:tä kyllä.
Mutta onko väliä ostanko tyhjän DVD-R, vai DVD+R -levyn?
Tunnistaako laitteet käytetyn levyn vai pitääkö etukäteen tietää kumpaa pitäisi käyttää?

Laitteet tunnistavat käytetyn levyn, mutta onglemia aiheuttaa lähinnä vanhemmat laitteet jotka eivät tue molempia standarderja. Uudemmat ovat molempiruokaisia.

K.Visto
04.02.2012, 22.13
Voiko digiboxilla tallennetun .ts -tiedoston jotenkin katsoa tietokoneella? Netistä kaivelin joitain ohjeita, missä hehkutettiin VLC Media playeria, vaan eipä se suostunut avaamaan tiedostoja. Olisi mukava saada muksujen suosikit tietokoneella katsottaviksi, niin saisi itse keskittyä esim. pyöräilyn katsomiseen. Boxi on jokin kansalaispoksi heräteostos ja tallentelee ulkoiselle kovalevylle.

Vepa
05.02.2012, 10.18
Voiko digiboxilla tallennetun .ts -tiedoston jotenkin katsoa tietokoneella? Netistä kaivelin joitain ohjeita, missä hehkutettiin VLC Media playeria, vaan eipä se suostunut avaamaan tiedostoja. Olisi mukava saada muksujen suosikit tietokoneella katsottaviksi, niin saisi itse keskittyä esim. pyöräilyn katsomiseen. Boxi on jokin kansalaispoksi heräteostos ja tallentelee ulkoiselle kovalevylle.

Saattaa se transport streamin toisto VLC:llä onnistuakin. Itselläni on käytössä EeBOX 1501p tietokoneessa Ubuntu Linux ja siinä ohjelmana XBMC media center, joka osaa toistaa Topfield digiboxilla tehdyt tallenteet. Tiedostojen loppuliite näyttää olevan rec.

K.Visto
05.02.2012, 10.40
...ohjelmana XBMC media center, joka osaa toistaa Topfield digiboxilla tehdyt tallenteet.
Kiitos ja kumarrus, nyt Maija Mehiläinen näkyy komeasti.

Juha Jokila
15.02.2012, 13.29
Tulostimen valintaan apua kaivataan.

- A4 väritulostin mm. karttojen tulostamiseen
- wlan-yhteys
- linux ajuri

- monitoimiskannerikopiokoneominaisuuskin saisi olla, mutta siitä ei saisi tulla hirveästi lisähintaa.

Esim. tämä olisi hyvän tunuinen, mutta maksaa ainakin puolet liikaa.
http://www.jimms.fi/tuote/MFC9970CDWZW1

Tuleekos näissä missään täysinäisiä värikasetteja mukana?

Viper
15.02.2012, 14.30
Tulostimen valintaan apua kaivataan.

- A4 väritulostin mm. karttojen tulostamiseen
- wlan-yhteys
- linux ajuri

- monitoimiskannerikopiokoneominaisuuskin saisi olla, mutta siitä ei saisi tulla hirveästi lisähintaa.

Esim. tämä olisi hyvän tunuinen, mutta maksaa ainakin puolet liikaa.
http://www.jimms.fi/tuote/MFC9970CDWZW1

Tuleekos näissä missään täysinäisiä värikasetteja mukana?

Mites tää http://www.verkkokauppa.com/fi/product/20322/cssmf/Samsung-CLP-325W-langaton-A4-varilasertulostin ? Ois ainakin edullinen.

Marsusram
15.02.2012, 15.09
Halutuilla ominaisuuksilla hintaluokka on alkaen tämän tasoa
http://www8.hp.com/fi/fi/products/printers/product-detail.html?oid=4208026
Ei yhtä tehokas kuin tuo Brother.
Linuxia mainitaan käyttiksissä.
Vajailla kaseteilla tosin tuokin tulee..

HP LaserJet -aloitusvärikasetit, musta, syaani, keltainen ja magenta (n. 500 sivua)

Juha Jokila
15.02.2012, 16.30
Liukeneeko kaikkien mustesuihkareiden värit tihkusateessa?

JackOja
15.02.2012, 19.07
Liukeneeko kaikkien mustesuihkareiden värit tihkusateessa?

Meillä töissä A0-tulostimeen voi valita paperin sijaan "vinyylin", se on aivan kuin paperia, mutta tulosteet normimusteilla kestävät kaatosadetta ja vaikka pesua(!). Kätevää kenttätöissä.

Saakohan sellaista materiaalia A4-koossa?

Juha Jokila
15.02.2012, 20.05
Meillä töissä A0-tulostimeen voi valita paperin sijaan "vinyylin", se on aivan kuin paperia, mutta tulosteet normimusteilla kestävät kaatosadetta ja vaikka pesua(!). Kätevää kenttätöissä.

Saakohan sellaista materiaalia A4-koossa?

Musteella saisi A3 karttoja kohtuu hintaan, jos ne kestäisi käytössä. Esim. tällaisella:


http://www.verkkokauppa.com/fi/product/32918/ctqsq/HP-Officejet-7500A-Wide-Format-e-All-in-One#

Marsusram
16.02.2012, 20.30
Aika kalliita ovat vedenkestävät mustesuihkupaperit
http://www.amazon.co.uk/Memory-Map-Toughprint-Waterproof-Paper-Inkjet/dp/B000MMUA4C
http://www.waterproofpaper.com/inkjet-paper.shtml

Dude
16.02.2012, 20.55
Musteella saisi A3 karttoja kohtuu hintaan, jos ne kestäisi käytössä. Esim. tällaisella:


http://www.verkkokauppa.com/fi/product/32918/ctqsq/HP-Officejet-7500A-Wide-Format-e-All-in-One#


Laminoimalla?

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/47818/ctfbh/Fellowes-Mars-A3-laminointilaite-Fellowesin-edullisin-A3

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/40475/chbns/Fellowes-A3-80mic-100-kpl-laminointitasku

Pekka L
16.02.2012, 21.02
Kertokaas atk-gurut mielipiteenne. Onko tuossa hinta-laatu mitenkä linjassa?
Näytön koko ei ole kovin tärkeä, ts. mieluummin 15" paremmilla sisuskaluilla kuin paskempi 17".
Kiintolevy "vain" 500G, ei täyty tuo tila mun (tai ainakaan koneen) elämässä, eli ei merkitystä.
Prosessori lienee melko hyvä, kiintolevy 7200rpm, muisti 1333Mhz... onko noilla kahdella viimeisellä kuinka iso merkitys vs. 5400rpm ja vaikkapa 1066Mhz.
USB 3 puuttuu... Muuta huomioitavaa?
http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=797008&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=19651&compartmentId=20152&categoryId=31154
Koskaan en pelaa koneella, ellei sitten pukinheittoa F-foorumilla jouluna.

Kiitos jos viitsitte tsekata.

JackOja
17.02.2012, 08.06
Laminoimalla?

Eikös ne laminoidut ole sellaisia "jäykkiä". Ei voi taitella A3:sta taskukokoon?
Vai olisko jo olemassa jotain elmukelmun paksuisia laminointitaskuja.

Smo
17.02.2012, 08.31
Ei taida pysyä perusmusteet muovitulosteissa

crcm
17.02.2012, 20.16
Kertokaas atk-gurut mielipiteenne. Onko tuossa hinta-laatu mitenkä linjassa?
Näytön koko ei ole kovin tärkeä, ts. mieluummin 15" paremmilla sisuskaluilla kuin paskempi 17".
Kiintolevy "vain" 500G, ei täyty tuo tila mun (tai ainakaan koneen) elämässä, eli ei merkitystä.
Prosessori lienee melko hyvä, kiintolevy 7200rpm, muisti 1333Mhz... onko noilla kahdella viimeisellä kuinka iso merkitys vs. 5400rpm ja vaikkapa 1066Mhz.
USB 3 puuttuu... Muuta huomioitavaa?
http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=797008&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=19651&compartmentId=20152&categoryId=31154
Koskaan en pelaa koneella, ellei sitten pukinheittoa F-foorumilla jouluna.

Kiitos jos viitsitte tsekata.

Ihan passelin hintainen tuohon luokkaan. Kannattaa muistaa kuitenkin, että Keskon "alennukset" on usein liioiteltuja (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/40573/dbxsc). Vaihtoehtona vois olla Asuksen X53 (http://www.multitronic.fi/?prod=X53SC-SX526V) sarja. Löytyy USB3, pikkusen ärhäkämpi prossu ja kahden vuoden takuu. Toisaalta vähemmän muistia ja pikkusen laiskempi näytönohjain (http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6490M.43843.0.html) (520M vs HD 6490M). Muistia ostaisin heti maksimit kumpaankin koneeseen. On halpaa ja helppo asentaa.

Pekka L
18.02.2012, 15.04
Kiitos vinkeistä. Tuollainen (http://www.expert.fi/Tuotteet/Tietokoneet/Kannettavat/Asus---A53SD-SX453V)sitten tarttui mukaan 650 eurolla.
Kaikkien aloitusproseduurien jälkeenkin käynnistyi nopeammin kuin vanha raato normaalikäynnistyksessä.
Seuraava käynnistys liene vielä himpan nopeampi.:rolleyes:

Pekka L
20.02.2012, 09.32
Ubuntu-tietoa?

Vanha läppäri saanee uuden elämän nettisurffauskoneena kera Ubuntun. Kysymys muistin määrästä:
Prosessori on melko vaatimaton Sempron SI-42, sillä mennään. Muistia on 2G. Onko tuo 2G riittävä vai paraneeko käyttö miten oleellisesti jos tuplaan sen neljään gigaan? (olis sen voinut jo winukallakin tehdä, myönnetään)
Pöytäkoneessa taannoin jo olikin Ubuntu, eli ihan vierasta tää homma ei ole, mutta nykypäivän vaatimukset on vähän epäselviä.
Laitteistovaatimukset kyllä löytyi Ubuntu-sivuilta, mutta siis...? Onko turhaa vai ei?

Ubuntun keskustelualueen kahlaaminen tuntuu olevan loputon suo, yritin kyllä.

lansive
20.02.2012, 09.42
Laita vaan lisää muistia jos se kohtuullisesti onnistuu. Ei tuo mitään pakollista ole, mutta aina kaikki toimii jouhevammin, jos ei turhaan tarvita levyä. Voihan siitä laittaa 2G ramdiskiksi ja vaikka selaimen cachen sinne, niin johan surffilauta nopeutuu.

juminy
20.02.2012, 09.50
Omat tietoni ovat vähän vanhentuneita, mutta kyllä tuo 2Gt pitäisi riittää aivan mainiosti. Itselläni on 1Gt ja aion pärjätä sillä vielä vuosia, jos kone vaan kestää. Vaihdoin tosin Debianiin, koska Unity ei oikein miellyttänyt ja lisäksi Ubuntu alkoi jostain syystä tahmata (olisko ollut 11.04 versiosta alkaen) minulla Macmini1,1:ssä. Luultavasti kokeilen kyllä seuraavaa Long Term Support -versiota eli Precise Pangolinia puhtaalta pöydältä. Siinä on viiden vuoden tuki, joten ei tarvitse kovin pian olla ehdoin tahdoin reuhtomassa, jos on hyvä julkaisu.

Olen käyttänyt Ubuntua Breezy Badgerista (5.10) Natty Narwhaliin (11.04). Melkoinen rimpsu: Breezy Badger, Dapper Drake, Edgy Eft, Feisty Fawn, Gutsy Gibbon, Hardy Heron, Intrepid Ibex, Jaunty Jackalope, Karmic Koala, Lucid Lynx, Maverick Meerkat ja Natty Narwhal. Mielenkiintoista nähdä saako Precise palaamaan vai oliko se tässä. Pari kuukautta tuohon seuraavaan LTS:ään. Jos palaan, niin taidan tyytyä LTS-julkaisusykliin jatkossa.

Juha Jokila
20.02.2012, 10.41
Näkeehän sen muistinkulutuksen jostain system monitorista. Jos muistia kuluu vähempi kuin sitä on tarjolla, niin lisämuistista ei ole mitään iloa. Mun xbuntu ei vie kuin alle 300 Mt muistia, joten eiköhän Ubuntukin mahdu reilusti alle 1 Gt. Kyse oli kuitenkin surffilautakäytöstä, eli tuskin pyörii satoja ohjelmia taustalla.

Pekka L
20.02.2012, 11.20
Kyse oli kuitenkin surffilautakäytöstä, eli tuskin pyörii satoja ohjelmia taustalla.

Juu ei. Lyhyen äänestyksen 2-1 tuloksen perusteella jätetään vielä DDR2-kampa hommaamatta ja kokeillaan ensin kahdella gigalla.

Vepa
20.02.2012, 22.16
Juu ei. Lyhyen äänestyksen 2-1 tuloksen perusteella jätetään vielä DDR2-kampa hommaamatta ja kokeillaan ensin kahdella gigalla.

Joo, kyllä se kaksi gigaa riittää hyvin. Mulla on tässä koneessa 16G, mutta systeemimonitori kertoo vain 933 MB olevan juuri nyt käytössä. Sitten kysymys muille Linux-guruille. Oletteko saaneet koneen boottaamaan GPT-partitiolta? Itse yritin pari viikkoa taistella asian kanssa. Lopulta luovutin ja otin käyttöön 1TB levyn, jossa on MSDOS-partitiotaulukko.

lansive
20.02.2012, 22.38
Juu ei. Lyhyen äänestyksen 2-1 tuloksen perusteella jätetään vielä DDR2-kampa hommaamatta ja kokeillaan ensin kahdella gigalla.

Kyllä se varmasti pyörii. On vain huonoja kokemuksia päivityksen siirtämisestä pidemmälle, kun jossakin vaiheessa osien saatavuus heikkenee radikaalisti. Nytkin on pöydällä useampi yli-ikäinen läppärin raato, joihin ei enää saa muistipäivitystä. Ei sitten saa edes xubuntua toimimaan kunnolla. No, kunhan kerkiän, niin toimitan ne kaatopaikan SER-konttiin.

Pekka L
24.02.2012, 11.51
Aika liukkaan tuntuisesti kone pyörii Ubuntulla jopa USB-tikulta. Ja varmasti nopeutuu varsinaisella asennuksella.
Vaan WLAN-asetusten kanssa meinaa ns. pälli levitä. Ei mun osaaminen kyllä riitä ja googlella voi päätellä että asian kanssa on paininut yksi jos toinenkin.

Eikö nää s44t4n4n linux-nörtit tämmösiä osaa tehdä helpommaksi meille, joita ei tää "konffiminen" niin hirveesti kiinnosta?
Parjatussa Windowsissa sen kun valitset verkon mihin yhdistetään > salasana ja pim!
Käyttis kuitenkin tunnistaa raudan ihan oikein, broadcom 802.11blaablaablaa kortti löytyy.

Piuhan päässä netti toimii moitteetta, mutta perseestähän se johdon käyttö kannettavassa on.

jartsuli
24.02.2012, 12.46
Pekka, luulen ettei tuolle broadcomille ole firmistä.. Jos olisi niin se toimisi 'kuten winkkarissa'. Tuo on kuitenkin saatavissa toimimaan esim ndiswrapperilla käyttäen windows ajuria.

dILETANTTI
24.02.2012, 13.43
^ & ^^ Onko tuo Ubuntussa ongelma vai yleisesti Linuxissa. Itse tappelin wlanin kanssa pari vuotta sitten Ubuntussa. Sain toimimaan, mutta ei se tullut helpolla. Hakusassa on paikkoin uusi kone, jolloin vanhempaa voisi taas pyörittää Linux.

Pekka L
24.02.2012, 14.27
Pekka, luulen ettei tuolle broadcomille ole firmistä.. Jos olisi niin se toimisi 'kuten winkkarissa'. Tuo on kuitenkin saatavissa toimimaan esim ndiswrapperilla käyttäen windows ajuria.

Jaahans... pikainen tutustuminen aiheeseen ei vaikuttanut ihan liian yksinkertaiselta (minulle). Voishan tuota kokeilla. Kiitos.

lansive
24.02.2012, 15.22
Eikö nää s44t4n4n linux-nörtit tämmösiä osaa tehdä helpommaksi meille, joita ei tää "konffiminen" niin hirveesti kiinnosta?


Koko ajanhan sitä tehdään. Vuodesta 2002 minulla on ollut läppärissä linukka ja noista ajoista on varsinkin wlan-puolella kehitytty aivan käsittämättömästi. Tai siis nythän tämä toimii kuin windowsissa

Ubuntussa WLAN toimii parhaiten network-managerin kautta. En nyt muista tuleeko se vakiona asennettuna vai ei. Tikulta ajettaessa tuossa voi ollakin ongelmia. Eli network managerin saat asennettua komennolla "sudo apt-get install network-manager network-manager-gnome"

mutanaama
24.02.2012, 15.24
Koko ajanhan sitä tehdään. Vuodesta 2002 minulla on ollut läppärissä linukka ja noista ajoista on varsinkin wlan-puolella kehitytty aivan käsittämättömästi. Tai siis nythän tämä toimii kuin windowsissa

..."
:D

lansive
24.02.2012, 15.27
:D

Hyvä kuin laitoit. Mun tekstistä näköjään jäi lauseen loppuosa pois ja siinä olisi tullut tämäkin merkki.

lansive
24.02.2012, 15.33
Ettei kukaan vaan ymmärrä väärin, niin en minä näitä juttuja sinne Ubuntuun tee. Silloin vuonna 2002 joutui konffaamaan ihan tosissaan jos halusi wlania käyttää (ja silloin se piti tehdä ihan itse). En kaipaa minäkään noita aikoja yhtään, kun tässä nykyisessä Ubuntussa kaikki toimii suhteellisen automaattisesti.

Pekka L
24.02.2012, 15.36
"sudo apt-get install network-manager network-manager-gnome"

Voi herrajumala. Taidan palata alkuperäiseen suunnitelmaan.
Eli: Vanha kone ----> (http://www.huuto.net/fi/)

lansive
24.02.2012, 15.36
Jaahans... pikainen tutustuminen aiheeseen ei vaikuttanut ihan liian yksinkertaiselta (minulle). Voishan tuota kokeilla. Kiitos.

Täällä (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1604868) oli melko yksityiskohtaiset ohjeet joilla ainakin monet ovat saaneet Broadcomin kortin toimimaan.

lansive
24.02.2012, 15.44
Voi herrajumala.

En tunnusta olevani.;)

Taidan palata alkuperäiseen suunnitelmaan.
Eli: Vanha kone ----> (http://www.huuto.net/fi/)

Oikeasti tikulta ajettaessa ei välttämättä Broadcomin korttia saa toimimaan. Broadcomin korttien kanssa on aina ollut ongelmia myös winkkarissa. Onneksi minä en enää vastaa meillä duunissa koneiden hankinnasta.

marco1
24.02.2012, 15.46
Täällä (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1604868) oli melko yksityiskohtaiset ohjeet joilla ainakin monet ovat saaneet Broadcomin kortin toimimaan.

Tarttis ehkä vähän tarkempaa pointteria koska linkitetyssä keskustelussa oli n. 56 sivua. :)
Eikös ongelmat pingviinin wlanien kanssa liity enimmäkseen pariin ikävään siruvalmistajaan jotka eivät halua antaa tietoa tuotteistaan?

lansive
24.02.2012, 15.53
Tarttis ehkä vähän tarkempaa pointteria koska linkitetyssä keskustelussa oli n. 56 sivua. :)
Eikös ongelmat pingviinin wlanien kanssa liity enimmäkseen pariin ikävään siruvalmistajaan jotka eivät halua antaa tietoa tuotteistaan?

Siinä ekassa postauksessa oli kaikki oleellinen. Muuten siinä on turhaa enin osa, niinkuin tälläkin foorumilla.

Onneksi ei enää tarvitse tapella noiden koneiden kanssa työn puolesta. Broadcomin kortit olivat kyllä ihan vihoviimeisiä kapistuksia (ainakin Dellin läppäreissä), kun niiden ajurit olivat winkkarissakin ihan yhtä heikkoja. Jos koneen joutui asentamaan uusiksi, niin välttämättä ei saanut enää wlania ikinä kuntoon kun se perverssi ajuri/firmware-yhdistelmä piti saada juuri oikea versio ja sitähän ei mistään windows updatesta tietenkään saanut.

juminy
24.02.2012, 19.11
Tee ite, maksa jollekin, joka tekee tai odota, että tapahtuu. Ihan kuten lumityöt. Jotain sentään saa valmiina talkootyönä tehtynä ja siitäkin sitten valitellaan. Moni on toki tottunut vuosien varrella valittamaan varastetunkin piirakan makua. Eipä sinänsä minuun liity kun en tee open sourcea, mutta tekipä mieli sanoa. NIH!

Kyllä kai noi wlan-jutut ovat ainakin olleet iso ongelma. Ite en pahemmin ole koskaan käyttänyt weelania, mutta se mitä olen, niin on sattunut vissiin tsägä (pl. xp-ajat, joita en kyllä muutenkaan kaipaile). On mulla kyllä Windowsissakin ainakin seiskasta lähtien toiminut kaikki aika hyvin, jos ajoittaista aivan sairasta tahmaamista liittyen esim. outlookkiin ja windows explorerin tiedonsiirtoon verkkojaoille tms. ei oteta huomioon.

Ohjelmia ei tarvitse asentaa komentoriviltä sentään Ubuntussakaan, jos ei halua. Kätevää se toki on.

Ohiampuja
02.03.2012, 09.02
En saa HP läppärin Bluetooth yhteyttä pelaamaan millään. Se löytää ja tunnistaa laiteparit, mutta sitten kun pitäisi avata yhteys, se herjailee ajuri-ongelmista. Sitten kun googlettaa HP:n sivut ja siellä jaettavat ajurit, niin kone ilmoittaa että kaikki on OK. Aikansa kun tappelee, niin WIN Vista lopulta ilmoittaa että Bluetooth ajurit eivät ole yhteensopivia WIN-version kanssa. :(

En oikein tiedä mistä johtuu, mutta tälläiset IT-ongelmat saa sapen kiehahtamaa aika nopeasti. Jos hiihtolenkillä tulee vastaan pitkä ylämäki, niin silloin tietää että nyt alkaa punnerrus. Sen ymmärtää ja käsittää, ja vielä jopa omin silmin näkee koska se mäki lopppuu. Mutta kun tälläinen, käsittääkseni arkinen pikku perusjuttu vaatii punnerrusta yli kaksi tuntia, niin hermot on pirun kireällä. Ja vielä kun näissä IT-ongelmissa ei näe sinne vuoren päällä, yhtään ei pysty sanomaan että löytyykö vastaus vartin päästä vai huomenna.

Kaverille nauroin että ei ole olemassa niin oksaista koivupölliä, että sen hakkaaminen kirveellä vituttaisi niin paljon kuin tälläiset tietokoneen kanssa tappelut.

Ps. Ehkä tämä avautuminen olisi sopinut paremmin tunne Vituttaako? -ketjuun. :rolleyes:

lansive
02.03.2012, 09.51
Eikö nää s44t4n4n linux-nörtit tämmösiä osaa tehdä helpommaksi meille, joita ei tää "konffiminen" niin hirveesti kiinnosta?
Parjatussa Windowsissa sen kun valitset verkon mihin yhdistetään > salasana ja pim!Tai siis nythän tämä toimii kuin windowsissa


En saa HP läppärin Bluetooth yhteyttä pelaamaan millään. Se löytää ja tunnistaa laiteparit, mutta sitten kun pitäisi avata yhteys, se herjailee ajuri-ongelmista. Sitten kun googlettaa HP:n sivut ja siellä jaettavat ajurit, niin kone ilmoittaa että kaikki on OK. Aikansa kun tappelee, niin WIN Vista lopulta ilmoittaa että Bluetooth ajurit eivät ole yhteensopivia WIN-version kanssa. :(


I rest my case, sano jenkki.;)

lansive
02.03.2012, 09.55
En saa HP läppärin Bluetooth yhteyttä pelaamaan millään. Se löytää ja tunnistaa laiteparit, mutta sitten kun pitäisi avata yhteys, se herjailee ajuri-ongelmista. Sitten kun googlettaa HP:n sivut ja siellä jaettavat ajurit, niin kone ilmoittaa että kaikki on OK. Aikansa kun tappelee, niin WIN Vista lopulta ilmoittaa että Bluetooth ajurit eivät ole yhteensopivia WIN-version kanssa. :(


Aloita poistamalla nykyiset ajurit ja käynnistä kone uudelleen. Anna sen jälkeen Windowsin etsiä itse ajuria. Jos löytyy niin asenna sieltä mitä tarjotaan. Jos ei, niin sitten HP:n sivuille hakemaan uudestaan tarvittavat kilkkeet.

Ilmeisesti joskus on toiminut, vai onko nyt kokonaan uusi kone kyseessä?Kaverille nauroin että ei ole olemassa niin oksaista koivupölliä, että sen hakkaaminen kirveellä vituttaisi niin paljon kuin tälläiset tietokoneen kanssa tappelut.


Et ole näköjään kokeillut puoliksi visautunutta juuripuuta. Suosittelen.

Pekka L
02.03.2012, 18.56
I rest my case, sano jenkki.;)

Jaa tää vai? (http://www.itviikko.fi/tietoturva/2012/03/01/linux-sai-torvaldsin-nakemaan-punaista-pyydan-tapa-itsesi/201224405/7)

OJ
03.03.2012, 05.01
Nonni...Apua!!

Luulen, että haluan/tarvitsen verkkokovalevyn. Aikani säädettyäni ja parissa paikallisessa nörttiluolassa itseäni kiusattuani en ole päässyt projektissa yhtään eteenpäin. Nörtit sanoivat, että pitää olla vähintään omalla prossulla varustettu NAS-asema, eli vähintään 400 rahaa ja asiallisen saa jo 6-sadalla. Minä maksaisin mieluiten 200-300 tai vaikka alle 200 jos siihen rahaan saisi 2 TB kovalevyä. Peruskäyttö tulisi olemaan videoiden katselua tietokoneilla ja PS3:lla ja yleistä videoiden, musiikin yms. säilömistä. Bonusta on jos tälle kovalle pääsisi etänä vaikkapa kesämökiltä käsin joko tietokoneella tai mikä parempaa, myös iphonella ja ipadilla. Lisäksi, jos en ole ymmärtänyt väärin, niin jotkut näistä laitteista toimisivat ihan itsekseen torrenttien lataamisessa ja tämä olisi hieno bonus, kun penkkipyöräily on aika pitkälle torrenttien varassa. Ja tietenkin pitää olla ilman mitään vammaisia käyttöliittymiä.

Onko esimerkiksi Buffalo Linkstation Live-LS-XL (http://www.buffalotech.com/products/network-storage/home-and-small-office/linkstation-live-ls-xl/) ihan onneton? Miten muut vastaavat "personal cloud" värkit? Toimisiko Applen Time Capsule (ei bittorrent tukea) paremmin?

Vai katsisko vaan väsätä vanhasta läppäristä jonkinlainen kotimediaserveri ja laittaa siihen 2-3 TB ulkoinen kova kiinni? Saisiko tollaisen serverin kovalle ladattua tiedostoja macbookista millään ilveellä?

Anaxagore
03.03.2012, 07.35
Nonni...Apua!!

Luulen, että haluan/tarvitsen verkkokovalevyn. Aikani säädettyäni ja parissa paikallisessa nörttiluolassa itseäni kiusattuani en ole päässyt projektissa yhtään eteenpäin. Nörtit sanoivat, että pitää olla vähintään omalla prossulla varustettu NAS-asema, eli vähintään 400 rahaa ja asiallisen saa jo 6-sadalla. Minä maksaisin mieluiten 200-300 tai vaikka alle 200 jos siihen rahaan saisi 2 TB kovalevyä. Peruskäyttö tulisi olemaan videoiden katselua tietokoneilla ja PS3:lla ja yleistä videoiden, musiikin yms. säilömistä. Bonusta on jos tälle kovalle pääsisi etänä vaikkapa kesämökiltä käsin joko tietokoneella tai mikä parempaa, myös iphonella ja ipadilla. Lisäksi, jos en ole ymmärtänyt väärin, niin jotkut näistä laitteista toimisivat ihan itsekseen torrenttien lataamisessa ja tämä olisi hieno bonus, kun penkkipyöräily on aika pitkälle torrenttien varassa. Ja tietenkin pitää olla ilman mitään vammaisia käyttöliittymiä.

Onko esimerkiksi Buffalo Linkstation Live-LS-XL (http://www.buffalotech.com/products/network-storage/home-and-small-office/linkstation-live-ls-xl/) ihan onneton? Miten muut vastaavat "personal cloud" värkit? Toimisiko Applen Time Capsule (ei bittorrent tukea) paremmin?

Vai katsisko vaan väsätä vanhasta läppäristä jonkinlainen kotimediaserveri ja laittaa siihen 2-3 TB ulkoinen kova kiinni? Saisiko tollaisen serverin kovalle ladattua tiedostoja macbookista millään ilveellä?

Mulla on 2TB Time Capsule. Se toimii 802.11n -standardin wlan-tukiasemana eli nopeinta mitä tällä hetkellä on tuolla rintamalla ja lisäksi se toimii 2.4 ja 5GHz -taajuuksilla eli kantavuutta pitäisi olla enemmän myöskin. Tuon kovalevylle ei saa yhteyttä ulkomaailmasta. Sisäverkossa tuo on kätevä, kun sillä voi joko luoda wlan-verkon tai liittyä jo olemassa olevaan verkkoon. Unelmatilanteessa ei tarvitse kuin sähköpistokkeen ja Time Capsule näkyy levyasemana sisäverkossa. Kun tuolle ei välttämättä tarvitse vetää ethernet piuhaa niin saa jo aika paljon vapauksia sijoittelun suhteen. Macbookin kanssa tuo toimii todella kätevästi yhteen, varmuuskopioiti hoituu automaattisesti ym. PS3, iPhone ja iPad puolestaan eivät näe tuota verkkolevyä.

Vepa
03.03.2012, 09.51
^ NAS on tapetilla mullakin. Ostin viikko sitten ZyXEL NSA-210, http://www.verkkokauppa.com/fi/product/3927/cktxg/ZyXEL-NSA-210-mediapalvelin Ruokahalu kasvoi syödessä ja tilasin lopulta QNAP 219P II, http://www.verkkokauppa.com/fi/product/35873/ddjxs , jossa on on OJ:n mainitsemat ominaisuudet. En ole sitä vielä saanut, mutta odotukset ovat korkealla. Isot kovalevyt kannattaa tilata ulkomailta, niin säästyy "kasettiverolta". Itselläni oli jäänyt 2x2TB ja 2x200GB levyt muista projekteista ylimääräisiksi NAS:eihin asennettaviksi. Kahden levyn NAS:lle voi muodostaa peilatun levyparin ja ottaa varmuuskopiot ulkoiselle USB- tai eSATA-levylle tai jopa pilveen (http://www.crashplan.com).

Tässä vielä tietoa QNAP:n valmistajan sivulta
http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=211

http://www.qnap.com/images/products/nas/vsseries/TS219P2_08.pngPS. Ulkona on nyt niin hieno auringonpaiste, että olisi kiva onnistua irrottautumaan näppiksen äärestä.

JiiPee
03.03.2012, 13.10
PS. Ulkona on nyt niin hieno auringonpaiste, että olisi kiva onnistua irrottautumaan näppiksen äärestä.

Joo ei oo helppoo Juhallakaan (http://youtu.be/6SpmO9xXO8Y) enää hiihtämään lähtö.

OJ
03.03.2012, 16.14
Vähän pelkäsinkin, että ison rahan projektihan tästä vielä syntyy. Mites toi Zyxel, nettisivujen mukaan siinä olisi joku pirun graafinen käyttöliittymä ja noi valmiiksi "ajatellut" systeemit vähän arveluttavat.

Vepa
03.03.2012, 21.09
Nettiselaimella tuota sykseliä ja kuunappia ohjataan. QNAP:ssa on terminaaliyhteyden tarjoava SSH, joka ZyXEL:stä puuttuu.

https://lh5.googleusercontent.com/-6MOnhFbnRXw/T1JrTjOclQI/AAAAAAAADtA/Gi4jH1NakaU/s800/Screenshot at 2012-03-03 21%3A03%3A45.png

OJ:lle tiedoksi, ZyXEL:ssä löytyy bittorrent ja iTunes server. Torrentin olen toimivaksi havainnut (Ubuntun alternate-imageja jaossa).

Juha Jokila
18.03.2012, 14.36
Musteella saisi A3 karttoja kohtuu hintaan, jos ne kestäisi käytössä. Esim. tällaisella:

Päivitetään nyt tieto tännekkin. Päädyin valinnassa Epsonin WF-7515 (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/55576/dffdr/Epson-WorkForce-WF-7515-monitoimimustesuihkutulostin-A3) A3 monitoimimustesuihkariin, eli alkuperäinen speksaus käänyi päälaelleen. Kansalaisen karttapaikan kartoista saa nyt erittäin käyttökelpoisia tulosteita, mutta musteen kulutus jää nähtäväksi. Vedenkestävyys on parempi kuin vanhalla Canonilla oli. Paperi pehmenee ennen kuin muste leviää.

Ja noista laminointivehkeistä kysymys: Kuinka taiteltavaa on sellainen ohuin mahdollinen laminointiaine ja murtuuko se pakkasella taitettaessa?

dirtyrider
18.03.2012, 15.20
Isot kovalevyt kannattaa tilata ulkomailta, niin säästyy "kasettiverolta".

Tällä hetkellä kovalevyjen hinnat on vieläkin taivaissa, tehtaiden lattiaa pyyhkineiden tulvavesien jäljiltä. Saa vieläkin maksaa melkein tuplahinnan siitä, mitä levyt syksyllä maksoi. Ei sillä, jos on "pakko" ostaa, niin ei taida olla vaihtoehtoja...

Mihail
28.03.2012, 23.04
Mistä johtuu, kun katson fillarilehden kohtaa tori ja haluaisin painaa myynti-ilmoituksen kuvan isommaksi niin kuva ei aukene isommaksi.
Tämä ongelma ilmeni kun selain vaihdettiin tähän google cromeen.

LJL
28.03.2012, 23.24
Mistä johtuu, kun katson fillarilehden kohtaa tori ja haluaisin painaa myynti-ilmoituksen kuvan isommaksi niin kuva ei aukene isommaksi.
Tämä ongelma ilmeni kun selain vaihdettiin tähän google cromeen.

Sama homma oopperalla. Klikkaa Windowsissa oikealla hiirennäppäimellä taikka Applessa control + hiirennappi ja "avaa kuva" tai muu vastaava toiminto.

-Lauri

dirtyrider
29.03.2012, 19.27
Mistä johtuu, kun katson fillarilehden kohtaa tori ja haluaisin painaa myynti-ilmoituksen kuvan isommaksi niin kuva ei aukene isommaksi.
Tämä ongelma ilmeni kun selain vaihdettiin tähän google cromeen.

Vaihda Firefoxiin, hyvin toimii.. :p

Jopo Juoppo
29.03.2012, 20.30
Mitenkäs tollasen Saunalahden 4G+nettitikku systeemin oikein saa, kun ei pitäisi maksaman kuin 19,80/kk + tikku 4€/kk. Ko. sivustoilta se ei onnistu, ei sitten niin millään.
Samoin kävi puhelimen oston kanssa, ei onnistunut. Jumiutui samaan puhelinnumero kohtaan, eikä siitä sitten eteenpäin.
Ostin lopulta sitten puhelimen suoraan Mustasta pörssistä, ja hoitivat tarvittavat liittymäpäivitykset heti tiskillä.
Paskalahti, sanon minä. Ovat oikein kusettajien Paavo Nurmi!

HMK
02.04.2012, 20.24
Tuossa internet explorerissa kun näkyy olevan sellainen toimito, että maalaamalla pätkän vieraskielistä tekstiä, klikkaamalla viereen ilmestyvää nuolta ja viemällä osoitin "käännä bingin avulla" kohdan päälle, siihen viereen avautuu ikkuna, jossa on jonkinmoinen auttava käännös. Ei hyvä käännös, mutta sellainen, josta kumminkin on ehkä jotain apua, ainakin yksittäisten sanojen kääntämisessä.

Kysymys kuuluu: saako tämän tai jonkun vastaavan yhtä kätevän toimimaan myös Firefoxissa? Joku asetus tai lisäosa?

miku80
02.04.2012, 20.29
google translator firefoxiin: https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/google-translator-for-firefox/

Jopo Juoppo
03.04.2012, 20.59
Mitenkäs tollasen Saunalahden 4G+nettitikku systeemin oikein saa, kun ei pitäisi maksaman kuin 19,80/kk + tikku 4€/kk. Ko. sivustoilta se ei onnistu, ei sitten niin millään.
Samoin kävi puhelimen oston kanssa, ei onnistunut. Jumiutui samaan puhelinnumero kohtaan, eikä siitä sitten eteenpäin.
Ostin lopulta sitten puhelimen suoraan Mustasta pörssistä, ja hoitivat tarvittavat liittymäpäivitykset heti tiskillä.
Paskalahti, sanon minä. Ovat oikein kusettajien Paavo Nurmi!

Ja näin vastasi Saunalahti:
Tilaus pitäisi onnistua siten, että menet Oma Saunalahdessa linkistä "3G tilaukseen" ja valitset sieltä "MLKP 4G TryandBuy tuote 19.8 euroa/kk", ei kannata valita 4G Superia, koska osoitteessasi ei ole LTE-verkon kuuluvuutta. Tämän jälkeen sinun tulee valita uusi puhelinnumero, koska Mobiililaajakaistaliitymäkin tarvitsee numeron ja SIM-kortin.

Olisivat voineet siellä sivustoillaan kertoa tuon lihavoidun asian.
Puhelinkaupan kariutumista eivät kommentoineet millään tavoin.

-JJ

Mihail
07.04.2012, 23.35
Minkäköhän takia kuvani eivät näy enään kansiossani täällä foorumilla siis? Eikä näytä näkyvän viesteissäkään ja uusien kuvien lataaminen ei myöskään ota onnistuakseen??

miku80
08.04.2012, 00.10
jotain ongelmii tos servun vaihdossa .. on vissiin muillakin samoja ongelmia ..

Ohiampuja
18.05.2012, 08.48
Mikähän on vikana kun MP3 soitin ei tunnista kaikkia levyjä? Siirsin MP3-soittimeen Leevin 2 levyisen kokoelman ja PC:llä se näyttää näyttää hienosti että "Keskiviikko - 40 ensimmäistä hittiä levy 1" ja "Keskiviikko - 40 ensimmäistä hittiä levy 2". Mutta kun ottaa soittimen irti läppäristä ja selailee levyjä, niin mokoma soitin tunnistaa vain tuon kakkoslevyn.

Olen kokeillut vaikka mitä uudelleen nimeämistä, mutta ei apuja. Mikähän tämän voisi aiheuttaa?

juminy
18.05.2012, 22.18
Menkööt tämäkin tänne:

pitäis valita uus puhelin, vaikia päättää kun ei tiedä niistä mitään eikä toisaalta jaksa pahemmin vaivata päätään, kokeillaan ulkoistaa:

- Lumia 710
- joku iPhone (Applella on niin paljon eri malleja, etten pysy perässä)
- Samsung Galaxy S2 (tjsp.)
- Nokia E7 (tjsp., voiko olla noin vähän numeroita? ehkä E7-00?)

Vois kai se olla joku muukin (ihan mikä vaan), mutta tommoset vaihtoehdot oli lapulla, joten se olis kätevintä.

Samsung kiinnosti noin muuten, mutta mites se navigointipuoli. Vaatimus olis, että vakiona about koko maailman kartat ja erittäin toimiva navigointi missä tahansa. Muita vaatimuksia mail for exchange toimittava hyvin (kaveri sanoi, että sampassa syö akkua sen kanssa tuhottomasti) ja jos puhuminen onnistuis. Nykyinen on Noksun E72 eikä oikeastaan ole kaukana täydellisestä, jos vaan ei olis niin paska softa. Namikaattoriin kun laittaa vaikka Brysselissä, että "Gare de Lyon, Paris", niin se kaatuu kun muisti ei riitä tms., vaikka mitään muita sovelluksia ei ole käynnissä. Joutuu vetämään osissa. No, sekin on vielä pientä. Paskinta on, että joka kolmas kerta se ei löydä annettua osoitetta ja osoitteen täytössä ei tunnu olevan mitään älyä eikä automaagista täyttöä eikä mitään. Ehken vain osaa, mutten ajatellut alkaa osaamaankaan tämän paremmin. Kamera on ihan perseestä, muttei niin haittaa. Muistikortti on liian pieni, enkä nyt sentään ala vaihdella jotain muistikortteja. Se helvatan ovi-mikälie, pc-suite on ihan susipaska.

Että tuo E7 tuskin on mikään vaihtoehto, eikö siitä ole about sama softa? Tiedän turhamaisuuteni, mutta se iPhone nyt vaan on liian nolo. Samsungista tuli just tossa pari epäilystä, jos ei ole hyvää navigointia valmiina ja mitään ongelmaa mail for exchangessa, niin se oli siinä. Lumia? Jos navigointi on parempi kuin noissa symppareissa ja meilit edelleen pystyy lukemaan, niin sitten. Jos on jotain ovisuitepaskaa tiedossa, niin sitten voin yhtä hyvin pitää E72:n kun se vielä on ehjä, vaikkei softasta ihan voikaan mielestäni niin sanoa.

Softien ostaminen jälkikäteen jostain hiton storeista ei kiinnosta. Pitäis saada valmis puhelin eikä mitään nörttien työkalupakkia. Vaiko häh? Niin ja joku nettiselain sais olla, jonka kanssa ei mene heti hermot, vaikken sitä paljon tarvitsekaan.

veekoo
18.05.2012, 22.52
E7 on järkyttävän kokoinen halko, mutta jos kunnon näppäimistöä tarvitsee, niin sitähän ei löydy muista. Symbianin käyttis on mennyt E72:n ajoista eteenpäin, joten vanhan puhelimen perusteella et voi tehdä paljon johtopäätöksiä.

Nokia Maps:issa pystyy kartat lataamaan etukäteen muistikortille, onnistuukohan muissa.

juminy
19.05.2012, 00.05
Joo, hyvä pointti, pakko olla kartat puhelimessa. Navigoinnin toimittava ilman nettiyhteyttä. Oikia näppis on kyllä kanssa plussaa. Ja ainahan voi pitäytyä vanhassa sitten, jos uusi aiheuttaa enemmän mielipahaa kuin se. Ei se niin huono ole kun siihen on tottunut. Tuo halkomaisuus on kyllä melkonen miinus. Ovisuitepaskakin sinänsä ok, että eipä tulis uusia vitutuksenkohteita.

miku80
19.05.2012, 08.12
kyl mä hehkuttaisin noista ton samsungin puoleen .. on siinä google maps valmiina mut navigointisoftan joutuu erikseen ostaan mut ei tarvii olla "nörtti" et sen saa ostettuu/asennettuu .. omast mielest androidi on käyttiksenä kuitenkin tarpeentullen hyvin muokattavissa omanäköiseksi ja niitä ohjelmia löytyy siel kaupasta vaikka mitä enemmän ja vähemmän tarpeellisia ..

Sit se kääntöpuoli et tos nokian e7:ssa on fyysinen näppis ja kartat ja navit valmiina ja nokiaan on tottunu eikä paremmasta tiedä eikä uusia asioita jaksais opetellakkaan niin helpompi sikäli ostaa se ..

juminy
20.05.2012, 23.01
Taidan kokeilla sen Samsungin kun ajatus uudesta Symbian-puhelimesta vituttaa jo valmiiksi ja 80e:lla käsittääkseni saa aika kattavan satsin karttoja namikaattoriin: http://www.sygic.com/en/android:buy-now

Ainahan jää toi E72, jos ei Samsungilla tie mittään.


Tuli muuten Debianista taas lähes täydellinen kun laitoin Iceweaselin betaksi. Se 3.6 vai mikä mahtoi olla oli jo vähän ajastaan jäljessä...

Juha Jokila
20.05.2012, 23.47
Androidiin saa NavFree sovelluksen ilmaiseksi, johon saa ladattua ilmaiset openstreetmap kartat erin kokoisina paloina offline käyttöön. Osaa navigoida ja huutelee käännösohjeita. Sitä en osaa sanoa miten hyvä se on, kun ei mulla ole ikinä ollut muita navigaatoreita, eikä tuotakaan ole testattu kuin muutama viikko.

juminy
21.05.2012, 10.52
No tuotahan täytyy kokeilla.

miku80
21.05.2012, 11.13
Testailin tota Sygic navia jonku viikon ilmasen testijakson ja mun mielest parhaimpii naveja andoidille .. toimii hyvin ja selkee käyttöliittymä ..

ROTOЯ
27.05.2012, 21.53
Kuinka saa tehtyä kappale numeroinnit yhteenpötköön miksatulle mp3 tiedostolle? (windows 7)

makkeli
27.05.2012, 22.06
Kuinka saa tehtyä kappale numeroinnit yhteenpötköön miksatulle mp3 tiedostolle? (windows 7)

Cue sheetillä (http://en.wikipedia.org/wiki/Cue_sheet_(computing))

ROTOЯ
27.05.2012, 22.10
^Kiittää ja kumartaa

juminy
28.05.2012, 23.14
Jaahas. Tietokoneonglemaa. Mac Minin kanssa. Jumittuu, kernel panic -tyyppiseltä vaikuttaa. Mutta ei ole yksittäisen ytimen ongelma, vaan tulloo 2.6.-jotain -Linuxilla, 3.-jotain Linuxilla ja Darwin Kernel Version 8.11.1:lla. Rauta tais tulla tiensä päähän. Täytynee ajaa memtesti ekana ja jos vika ei ole siellä, niin vaihtaa konetta. Sain juuri vanhemmilla erittäin pitkässä lainassa olleen "minitornin" takaisin, muttei oikein iske enää moinen mölytoosa. Muistia siinä olis giga ja prossukin joku 3000-merkinnällä (en muista enää tarkemmin) olevan AMD 64bit eli eiköhän sillä noin muuten pärjäis, mutta hirven (lähes) kokoinen ja pitää meteliä Miniin verrattuna.

Mäkkiä en taida enää ostaa, mutta mikäs oli hyvä vaihtoehto? Käyttiksenä käyttelen Debiania eikä se varmaan tule vaihtumaan, vaikka eihän sitäkään tiedä.

Vepa
29.05.2012, 06.37
^ Missä kunnossa mahtavat olla Mac Minin emolevyllä olevat elektrolyyttikondensaattorit? Saisiko tietokoneelle lisää toimintaikää vaihtamalla ne?

juminy
29.05.2012, 07.41
Täytyy vissiin tarkistaa miltä siellä näyttää. Ei tuota konetta ole käytetty kuin noin 12 000 tuntia, joten vielähän sen soisi toimivan. Eipä sillä, duuniläppäri, puolitoistavuotias Fujitsu, vilauttelee sinistä ruutua viikoittain ja sammuilee suspendista omia aikojaan. Onhan se sentään saanut kilometrejä ja varmaan jonkun kolhunkin, mutta sääli olisi sitäkään alkaa vaihtaa. Takuuta olis, mutta kun vika toistuu noinkin harvoin eikä yksinkertaisella ohjeella replikoitavissa, niin eipä auta kuin odotella ongelmien eskaloitumista.

HMK
02.07.2012, 21.14
Mistäköhän tämä johtuu, ja mitä asialle voi tehdä? Joku asetus Firefoxissa? Muuttui näin tuossa ehkä parisen viikkoa sitten. Taisi tulla jotain päivitystä Firefoxiin noihin aikoihin.

Mitattu Firefoxilla:
http://but.fi/i/li

Mitattu Explorerilla:
http://but.fi/i/lj

Jopo Juoppo
19.07.2012, 22.39
Koko Data-hakemiston siirsin viikkoa aikaisemmin toiselle kovalevylle, luonnollisesti :)
Nyt uusi kone hakusessa, pääkäyttö AVCHD videon editointi, satunnaisesti AutoCad 2000, ei pelejä.
Onko mielipiteitä oheisen kokoonpanon suhteen?

Oheiset kikkareet poimittu Jimmyltä, joka laitteen tulee myös toimittamaan:

ROSESSORI: i7 3770, 305 €
- Cooleri TRUESPIRIT, 27 €

MUISTI: 16 G 3DDR 1600 MHz

SSD: Samsung 830 128GB, 2.5", SATA III, Bulk, 125 €

POWERI: XFX 550W Core Edition, 80+ Bronze, 62 €

EMO: AsRock Z77 Extreme4, LGA1155, Intel Z77, DDR3, ATX, 149 €
** integroitu näytönohjain ja äänikortti

KOVALEVY: Western Digital 1TB Caviar Black, SATA 3, 7200rpm, 64MB , 139 €

KOTELO ja DVD
Ajattelin tarjota vahaa ATX koteloa + DVD asemaa
* Mikäli vanha kotelo ei käy, niin sitten Fractal Design define R3 Black Peral, 90 €
* Milkäli vanha DVD ei käy, niin sitten LG Blu-Ray BD-R /DVD±RW LS 12x SATA, 100 €

KÄYTTIS
WIN 7 home + vanhasta XP:stä tuki vanhoille sovelluksille

drop
20.07.2012, 01.25
Jaahas. Tietokoneonglemaa. Mac Minin kanssa. Jumittuu, kernel panic -tyyppiseltä vaikuttaa. Mutta ei ole yksittäisen ytimen ongelma, vaan tulloo 2.6.-jotain -Linuxilla, 3.-jotain Linuxilla ja Darwin Kernel Version 8.11.1:lla. Rauta tais tulla tiensä päähän. Täytynee ajaa memtesti ekana ja jos vika ei ole siellä, niin vaihtaa konetta. Sain juuri vanhemmilla erittäin pitkässä lainassa olleen "minitornin" takaisin, muttei oikein iske enää moinen mölytoosa. Muistia siinä olis giga ja prossukin joku 3000-merkinnällä (en muista enää tarkemmin) olevan AMD 64bit eli eiköhän sillä noin muuten pärjäis, mutta hirven (lähes) kokoinen ja pitää meteliä Miniin verrattuna.

Mäkkiä en taida enää ostaa, mutta mikäs oli hyvä vaihtoehto? Käyttiksenä käyttelen Debiania eikä se varmaan tule vaihtumaan, vaikka eihän sitäkään tiedä.

Muisteista noi yleensä on kiinni, kato minkälaiset siinä on, mulla voi olla ylimääräisiä (viimeistään kun palaan töihin).

juminy
23.07.2012, 10.17
Muisteista noi yleensä on kiinni, kato minkälaiset siinä on, mulla voi olla ylimääräisiä (viimeistään kun palaan töihin).Muistaakseni ajoin memtest86:n läpi eikä häikkää, joten oletan olevan ennemmin prossun (tai jonkun muun komponentin) käyttöjännitehäikän, joka aiheuttaa jäätymisen. Emon konkat ovat mielestäni hyvä arvaus, koska ei-huippulaatuiset elkot eivät kovin montaa vuotta välttis kestä moisessa pienessä lämpimässä kopassa.

Eikä nyt ole ollut intoa selvitellä mäkin ongelmaa, koska vanhemmilta vuosien jälkeen minulle palanneessa pöhinäpöntössä ei ole muuta vikaa kuin se pöhinä ja varmaan sähkönkulutus myös. Mutta siinähän oli wanha kunnon Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx) ja sehän on paras Ubuntu-julkaisu ikinä, jos minulta kysyttäis. Päivitin vaan selaimen uudempaan, tais olla beettahaara, nyt on Firefox 14.0.1. Tuki jatkuu vielä 4/2013 asti, joten sitä ennen en taida tehdä yhtään mitään. Sen jälkeen takaisin lähtöruutuun, että minkä valkkais. Varmaan Debianin, mutta voisihan sitä sitte kokeilla 13.04:sta vaikka noin piruuttaan.

zone
23.07.2012, 11.07
Ei muuta kun emolevy uuniin, uudelleen juottoa varten. Elkot ja liittimet varmaan kannattaa suojata foliolla.

Onhan se riski operaatio mutta jos kyse on valmiiksi rikkinäisestä laitteesta, ei menetettävää juuri ole. Oma läppäri kaatuili aikansa ja lopulta lakkasi toimimasta kun näytönohjain kosahti. Otin näytönohjaimen irti, uunin lämmitys 200°C, näyttis uuniin 10 minuutiksi. Hyvin on toiminut taas kone taas sen jälkeen.

supertele
26.07.2012, 12.14
Löytyisikö ymmärrystä verkko-ongelmaan:
Hankin Asus RT-N56U reitittimen, jossa on paikka ulkoiselle usb-kovalevylle, jonka pitäisi toimia langattomasti.
Asetusvalikosta valitsin kovalevyn käytettäväksi mediapalvelimena, verkkoasemana sekä ftp-palvelimena.
Toisella koneella (Vista) sain laitteen toimimaan kuten pitääkin, mutta toinen kone (Windows 7) ei löydä verkkoasemaa. Paikallisena mediapalvelimena ulkoinen kovalevy toimii kuitenkin molemmilla koneilla. Jos mediapalvelinominaisuuden kytkee pois, vistalla toimii edelleen verkkoasemana, mutta 7:lla ei.

arctic biker
27.07.2012, 18.19
Tämmönen vähän maallisempi antennihomma. Mullon täällä haja-asutusalueella Kiteellä tää mokkulayhteys. Huawei jotain on ja Elisa. 3gyhteyttä pikkasen vilauttaa tää mobiililaajakaista mutta aika nopsaan 2g eli edge-yhteyteen päätyy. Verrokkina oli tuossa pojan uusimman mallin Iphone joka koki samoja yheysongelmia. Ei ihan niin paljoa kuiten. Kävimmä sitten miehissä kattomassa paikallisia kauppoja että mitä lisäantenneja löytys ja mitä ne auttais. Tietoa ei ny löytynyt juurikaan. Suattaa auttaa tahi ei. Ei inspirois mitään satasen antennisysteemiä hommata jos siitä ei kummoista hyötyä ole.

JackOja
27.07.2012, 22.23
Mikäs tällä hetkellä on se 1TB must-have -siirtokovo? USB 3.0 ja 2.0 -yhteensopiva. Vai jos samaan hintaan 2 kpl 500MB mielummin?

zone
28.07.2012, 10.53
@arctic biker
Kokeile laittaa se modeemi kattilaan: http://www.youtube.com/watch?v=ogPqpWL0NqI

Muitakin (järkevämpiä) tee se itse ratkaisuja varmasti löytyy.

arctic biker
28.07.2012, 11.42
meinas pokka pettää... kuhan tuon muorin silmä välttää niin käyn kattilavarkaissa...:) Tuolta löyty paljonkin monenmoista viritelmää. käyn ens viikolla kirjaston koneella tutkailemassa. Hienoa kiitti paljon.

arctic biker
28.07.2012, 19.40
Kattilan vaivihkaa roudasin tähän mun kesämajoitukseen. eipä tuo näytä palljoa auttavan. jatkan virityksien testaamista.

rantanen
28.07.2012, 22.55
...Ei inspirois mitään satasen antennisysteemiä hommata jos siitä ei kummoista hyötyä ole.

Mitä satasen systeemillä saa? Ulkoinen suunta-antenni auttaisi ainakin, mutta sehän sitten vaatii jo melkoisen kaapeloinnin mokkulalle. Siinä sitten poistuu ne langattoman yhteyden hyödyt. Mut joo.. ulkona sijaitseva suuntaavampi antenni elisan tikulle suunnattuna varmasti parantaa 3G toimivuutta.

Yks näppärä parannus tohon olis.. Ulkoantenni ja siitä naru sellaiselle 3G/WLAN reititintukiasema-kompleksille.. Kuuluvuus olis parempi, eikä tarvis lankoja koneeseen. Samalla sais yhteyden useemmalle koneelle. En kyl yhtään tiä, että mitä noi värkit nykyisellään maksaa.. ei kai paljoa...

edit

siis tollaisella purkilla... ->
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13081/ccjvj/A-Link-WNAP-4-porttinen-langaton-802-11b-g-n-tukiasema
---

Pekka L
29.07.2012, 09.59
Mulla on toi linkissä oleva A-link purkki ja ulkoantenni. Sain ne tutunkauppaa jotain vajaalla satasella. Tosin piti ostaa myös uusi molkkula (65€) kun vanha oli liian hidas. No, onpa varalla se vanha.
En tiedä olisiko noita edes tarvittu, tuskin, mutta pääsipähän eroon koneessa roikkuvasta mokkulasta. Hyvin ne kumminkin pelittää.

Niin ja telkkarissa on wlan, nyt voi kattoa juutuupia tv:stä... no hd-musavideot on kyllä kivoja, kun voi katsoa sitä mitä huvittaa eikä sitä mitä tv:stä sattuu tulemaan.

arctic biker
31.07.2012, 15.44
juu, tää kaapelin veto katolta ei oo mikkään probleema, nyt kun tää teräskattila on ollut niin ihmeesti auttaa sekin! Mutta tää että mokkulakin hidastelee on mulle ihan uutta tietoa. joka päivä oppii uutta, tiijä kuinka viisas minustakin lopulla tulee.

Pekka L
31.07.2012, 21.23
No se mokkulan hidastelu oli siis sitä, että sen maksiminopeus tuli täyteen. Johonkin viiteen megaan se hyyty. Sillä oli ikää sen verran, että tekniikka oli vanhaa. Uudella menee 7 rikki kun yhteydet pelaa hyvin. Enempäänkin se pystyisi jos vaan itse verkossa olis ruutia...

arctic biker
02.08.2012, 15.17
Mullon nyt mokkula usb-piuhan päässä teräskattilassa ja oisko 60 cm piuhaa tällä lakritsipatukka-antennilla joka sitten niin ylhäällä kuin johtoa piisaa. Siis tää mokkulan lisäantenni mokkulassa kiinni. Sinänsä tää yhteysnopeus nyt riittää muutoin erinomaisesti mun tarpeisiin. Ainut nää juutuubit, niitten latautumista saa oottaa. En nyt koe asiaa mitenkään elämää isompana ongelmana, ymmärrän että mokkulaa vaihtamalla ehken juutuubitkin alkas vilkkaammin ilmestyä?

veekoo
02.08.2012, 20.06
Kannattaa myös kokeilla jonkun toisen operaattorin liittymää. Minä hommasin kesäloman ajaksi 25eur Soneran prepaid paketin http://www.sonera.fi/nettiyhteydet/laajakaistat/prepaid+nettitikku/. Tuossa tulee mukana tikku ja 1kk surffailuaikaa. Tuota voi kysyä R-kioskilta, jos sellainen läheltä löytyy. Sonera pelasi Ruovesi-Virrat välisellä järvialueella selväsi paremmin kuin Elisa.

Tuo prepaid-paketti on helppo tapa testata, josko toisella operaattorilla olisi tuolla paremmat verkot. Jos paljastuu toimivaksi, niin sitten voi siihen tikkuun hommata tavallisen dataliitynnän (noissa järkevä hinta vaatii usein 24kk sopimuksen).

mrrw
02.08.2012, 21.31
12,90€/kk F-Securen tietoturvalla Sonera ja on pelittänyt hyvin........mutta asiaan : Grohme päivittyi mutta vei kätevän ominaisuuden mennessään "kun klikkasi Grohmea niin kaikki osoitteet mitkä oli tallentunut ja oli hetkessä otettavissa käyttöön ......tämä häippäs?olihan ne tallessa kirjanmerkkinä mutta miten saan ne takaisin Grohmen yhteyteen?
Näin se taito katoo kun tottuu vanhaan ja unohtaa kuinka ne asensi aikoinaan :seko:

Pekka L
02.08.2012, 23.11
ymmärrän että mokkulaa vaihtamalla ehken juutuubitkin alkas vilkkaammin ilmestyä?

Riippuu ihan mitä nopeuksia siellä on tarjolla.
Tossa jo mainittiinkin, ainakin pariksi viikoksi saa kokeiluun veloituksetta mokkulan + liittymän joltain toiselta operaatorilta. Jos/kun kokeiltava mokkula on ripeää mallia, voi sillä toki kokeilla myös omalla sim-kortilla.
Itse tein just noin, otin DNA:n mokkulan kokeiluun ja totesin, että ko. mokkula on omaa liukkampi, mutta DNA:n liittymä taasen hitaampi.

Nopeuksia voi testata http://speedtest.net kannattaa kokeilla moneen kertaan ja eri vuorokauden aikoina, niin saa kuvan mitä nopeuksia on tyrkyllä.

Oma tulos just äsken, Saunalahden liittymä ja ulkoantenni.
http://www.speedtest.net/result/2097910939.png

Huom! Mulla oli/on täysnopea liittymä, mutta oli kovin silmiinpistävää että nopeus torppasi testatessa aina ~2 megaan. Soitto asikaspalveluun "paljasti" että operaatorilla oli "unohtunut" rajoitus päälle... siis alusta asti täysnopea. Sen jälkeen paljastui entisen mokkulan aikaansaama pullonkaula.
Ne säästää kaistaa noin, kun kaikille ei tarjotakaan täysnopeutta vaan "unohdellaan" rajoittimia päälle.

Entinen mokkula oli ZTE 636+ ja se hyytyi siihen n. 5megaan.
Nykyinen on Huawei E367 ja sen huiput 21,6Mb ei oo edes likellä meidän kulmilla.

arctic biker
03.08.2012, 04.15
http://www.speedtest.net/result/2098322329.png

arctic biker
04.08.2012, 16.45
Ja mokkulankin sain ajoiksi syynättyä. Huawei E160E HSDPA. Kuukkelilla vähän tutkailin eli ei mikään kummoinen.

HMK
05.08.2012, 23.18
Oli kone käyttämättä yli kaksi viikkoa, ja tyhjensi sillä välin akun niin perusteellisesti, ettei ala enää lataamaan ollenkaan. Näkyy akun kuvakkeessa vain teksti: "0% käytettävissä (verkkovirrassa, ei latauksessa)". Nyt minulla on sitten vain verkkosähköllä toimiva kannettava.

Ei taida olla konstia herättää tuota akkua enää? Olihan tuo jo vanha ja aika heikko ennestäänkin, mutta vähän kun on akkukäytölle tarvetta, niin tehtävänsä teki. Harmittaa vanhaan koneeseen joutua akkua ostamaan. Vaikka ei nuo tarvikeakut näköjään maksa, kuin viitisen kymppiä. Aika paljon silti suhteessa koneen nykyarvoon.

El-Carpaso
06.08.2012, 08.49
Joo akut tuhoutuu kyllä tehokkaasti jos ne päästää liiaksi tyhjenemään. Jos tuohon akkuun alkaisi väkisin virtaa laittamaan niin seuraus voisi olla aika... Raju.

Litium-polymeeriakut esim. Räjähtää em. Tilanteissa. En sit mikä teikäläisen akku on.

Ohiampuja
06.08.2012, 10.18
Mikä olisi helppo ohjelma MP3 tiedostojen "miksaamiseen"? Lumialle kun soittoäänet pitää tarjota 40 sekan pätkissä. Ja max koko oli muistaakseni 1 mega.

Eli millä softalla omista kappaleista saa katkottua tuollaisia pätkiä?

dirtyrider
06.08.2012, 12.04
Mikä olisi helppo ohjelma MP3 tiedostojen "miksaamiseen"? Lumialle kun soittoäänet pitää tarjota 40 sekan pätkissä. Ja max koko oli muistaakseni 1 mega.

Eli millä softalla omista kappaleista saa katkottua tuollaisia pätkiä?

Esim. tällä http://audacity.sourceforge.net/
(http://audacity.sourceforge.net/)(vaatii ilmeisesti myös tuon Lame MP3 encoderin asennuksen http://manual.audacityteam.org/help/manual/man/faq_installation_and_plug_ins.html#lame)

Ja jos haluaa tehdä suoraan puhelimella Youtube biisistä soittoäänen, onnistuu se Marketplacesta löytyvällä YouRang sovelluksella.

HMK
06.08.2012, 12.06
Joo akut tuhoutuu kyllä tehokkaasti jos ne päästää liiaksi tyhjenemään. Jos tuohon akkuun alkaisi väkisin virtaa laittamaan niin seuraus voisi olla aika... Raju.

Litium-polymeeriakut esim. Räjähtää em. Tilanteissa. En sit mikä teikäläisen akku on.

Li-ion tuossa näyttää lukevan. Reilu 4 vuotta vanha HP on koneena.

JTG
08.08.2012, 21.25
Miten vaihdan oletustalletuskansiota/asemaa?

Käyttis on windows XP.

Ongelmana on kovalevyn ahdas windows-osio (50Gt, josta tilaa jäljellä 5Gt), kun E:-osiossa tilaa on +200Gt. (tvkaistalta kun muutaman kerran imuroi ohjelman koneelle on windows osio täysin tukossa, ja pirstaloituminen alkaa, vaikka niitä jälkikäteen manuaalisesti siirteleekin E-osioon. Siksi pitäisi mennä suoraan väljemmille vesille E-osioon)

Varmmaan simppeli juttu tehdä, mutta nyt vaan ei leikkaa mikä täppä laitetaan minnekkin.

drop
08.08.2012, 23.06
Jos ohjelma ei anna määritellä hakemistoa johon tallentaa (yleensä antaa), niin voit tehdä hakemistosta symboolisen linkin toiselle levylle (sori, en tiedä miten toimii windowsissa, mutta on varmasti helppoa).

marco1
08.08.2012, 23.21
My documents -kansion päällä hiiren toisen napin takaa properties ja sieltä löytyy sitten mahdollisuus vaihtaa sijaintia. TweakUI:lla onnistuu myös Save as -dialogissa olevien pikalinkkien editointi.

JTG
09.08.2012, 17.36
Suurtietäjä tietää. Kiitti! :)

Pekka L
10.08.2012, 19.51
Ei taida olla konstia herättää tuota akkua enää?

Uudet kennot akkuun? (https://www.google.fi/search?q=replacing+cells+in+laptop+battery&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a) Hyvällä tuurilla paketissa on 18650-kennot, joita saa todella halvalla ebay-dealextreme -linjalta.

arctic biker
11.08.2012, 18.46
mokkulan E367 ja
DNA Pro Unlimited
Jos tuolla ja lisäantennilla sitte tarpeen mukaan kohtapuoliin pärjäis.

efut
11.08.2012, 19.41
Miten vaihdan oletustalletuskansiota/asemaa?
Ongelmana on kovalevyn ahdas windows-osio (50Gt, josta tilaa jäljellä 5Gt), kun E:-osiossa tilaa on +200Gt. (tvkaistalta kun muutaman kerran imuroi ohjelman koneelle on windows osio täysin tukossa, ja pirstaloituminen alkaa, vaikka niitä jälkikäteen manuaalisesti siirteleekin E-osioon. Siksi pitäisi mennä suoraan väljemmille vesille E-osioon)

Varmmaan simppeli juttu tehdä, mutta nyt vaan ei leikkaa mikä täppä laitetaan minnekkin.

Latailetko ohjelmia TVkaistaGUI:lla? Tuossa ohjelmassa asetukset valikosta voi valita kohdehakemiston.

Ohiampuja
14.08.2012, 10.52
Osaako kukaan neuvoa miksi Lumian WLAN synkronointi ei toimi? Zune-softa ilmoittaa että puhelin ei saa yhteyttä WLAN verkkoon, mutta luuri että läppäri ovat molemmat kuitenkin kiinni WLAN-purkissa.

Onko tämä joku suojaus tai salasana ristiriita?

dirtyrider
14.08.2012, 12.14
Osaako kukaan neuvoa miksi Lumian WLAN synkronointi ei toimi? Zune-softa ilmoittaa että puhelin ei saa yhteyttä WLAN verkkoon, mutta luuri että läppäri ovat molemmat kuitenkin kiinni WLAN-purkissa.

Onko tämä joku suojaus tai salasana ristiriita?

Toimiiko sulla usb-kaapelin päässä kuvien synkronointi?

Ohiampuja
14.08.2012, 13.07
Toimiiko sulla usb-kaapelin päässä kuvien synkronointi?
Juu, piuhalla toimii. Mutta se Asetukset / Puhelin / Langaton synkronointi / Määritä langaton synkronointi tökkää kun se ilmoittaa että laite ei saa yhteyttä ko. verkkoon. Vaikka se on siinä kiinni koko ajan...

Itse tulee kuvattua Lumialla aika paljon ja tykkäisin tästä langattomasta kuvien siirrosta kovasti.

dirtyrider
14.08.2012, 16.54
Juu, piuhalla toimii. Mutta se Asetukset / Puhelin / Langaton synkronointi / Määritä langaton synkronointi tökkää kun se ilmoittaa että laite ei saa yhteyttä ko. verkkoon. Vaikka se on siinä kiinni koko ajan...

Itse tulee kuvattua Lumialla aika paljon ja tykkäisin tästä langattomasta kuvien siirrosta kovasti.

Tuo langaton synkkaus on kätevä, tulee käytettyä tuota oikeastaan aina, mikäli ei ole kiire saada kuvia/videoita koneelle.

Oletko kokeillut disabloida virustorjunnan/palomuurin tuon asetuksen ajaksi?

Ohiampuja
14.08.2012, 20.53
Tälläinen vikailmoitus sieltä tulee. En ymmärrä tuosta tekstistä mitään. Pitääkö tässä alkaa opiskelemaan jotain salaustekniikoita vai tekeekö tässä nyt ihan perustason tyhmyys kiusaa?

Parhaat tulokset Zunen kanssa saat asettamalla reitittimesi käyttämään WPA2-salausta, joka käyttää AES- tai TKIP-tekniikkaa. WPA2-verkot oivat tehdä TKIP-, AES- tai TKIP+AES-salauksen, mutta Zune ei ole yhteensopiva TKIP+AES-salauksen kanssa. Langattoman verkon salauksen määrittämisestä on tietoja reitittimen dokumentaatiossa.

http://www.zune.net/fi-FI/support/webhelp/C00D07C9.htm?&webhelp_mpver=4.8.2345.0&webhelp_id=C00D07C9&webhelp_contextid=0&webhelp_originalid=C00D07C9&webhelp_locale=fi-fi (http://www.zune.net/fi-FI/support/webhelp/C00D07C9.htm?&webhelp_mpver=4.8.2345.0&webhelp_id=C00D07C9&webhelp_contextid=0&webhelp_originalid=C00D07C9&webhelp_locale=fi-fi)

No niin, sähläys jatkuu. Otin WLAN verkosta kaikki salaukset pois ja silti Zune herjaa ettei se saa yhteyttä verkkoon. Vaikka tämä pirun mööpeli on koko ajan hienosti kiinni WLAN-verkossa. Vai voiko tuo softa olla niin tyhmä että se ei verkosta kiinni, vaikka tämä läppäri muuten saa?

Ohiampuja
14.08.2012, 22.26
Ja nyt sitten otin kaikki palomuurit ja sun muut F-Securen guardit pois päältä, mutta ei vaikutusta.

Osaatteko sanoa mistä tälläisiin ongelmiin saisi apuja? Voiko johonkin Nokian palvelunumeroon soittaa?

dirtyrider
14.08.2012, 22.56
Ja nyt sitten otin kaikki palomuurit ja sun muut F-Securen guardit pois päältä, mutta ei vaikutusta.

Osaatteko sanoa mistä tälläisiin ongelmiin saisi apuja? Voiko johonkin Nokian palvelunumeroon soittaa?

Otitko myös Windowsin oman palomuurin pois? Tämän foorumin mukaan auttanut monella http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=839455

Tuo Nokian palvelunumero on yhtä tyhjän kanssa, mitä lukenut kommentteja. Matkapuhelinfoorumilta (http://www.matkapuhelinfoorumi.fi/f18/nokia-lumia-800-kayttokokemukset-osa-ii-70059/) olen itse saanut parhaat vinkit ja ohjeet. Muistelisin, että olisin lukenut tuolta jollakin saman ongelman, mutten millään nyt enää löytänyt ko. viestiä.

Ohiampuja
15.08.2012, 09.28
Kiitokset neuvoista, tarvitsee illalla pistää taas kahvipannu tulille ja jatkaa kokeiluja.

Ps. Ja nyt ei sitten Omena-miehiltä yhtään turhaa kuittailua. Koska en usko niitä, minä saisin iPhonenkin kanssa sekoiluja aikaiseksi :)

xc-pyöräilijä
17.08.2012, 14.21
Mikäs tuo nimen ja tittelin alapuollella oleva ukko on? Näkyy siis vain itselläni... joku paikalla juttu?

Ainiin ja pitäs löytää parempi ja kattavampi editointi ohjelma, movie makeri ei enää tyydytä. Latasin jonkun, olikohan lightworks, ei miellyttänyt. Ainiin ja pitäs olla ilmainen.

xc-pyöräilijä
17.08.2012, 14.23
Vastaan itselleni, messengerihän se vain oli :D

Sarpale
20.08.2012, 10.34
Ja mikäs Foxilla Diredogsin (..heh) asetussönkkö aiheuttaa sen, että kun nyt neljällä koneella surffaa, niin yksi koneista tänne foorumille kirjautuessa mukavasti merkkaa kaikki viestiketjut luetuiksi?

Mihinkään asetuksiin en ole millään koneella Mozillan puolella puuttunut, ja silti tällainen ärsyttävä piirre ilmenee.
Ja kun se yksi kone on juurikin se, jota tulee eniten käytettyä.

Jopo Juoppo
25.08.2012, 16.16
Mitä ihmettä tämä tarkoittaa?
Keskusteluihin osallistuminen on estetty sääntöjen vastaisen toiminnan vuoksi.
Saunalahden mobiililaajakaistoissa usealla käyttäjällä on sama IP-osoite.
Jos jaettu IP-osoite on joutunut estolistalle, viestiesi julkaisu on estetty.

Siis jollakin perhanan gerbiilillä on sama IP kun mulla ja on hommannut banskua (suomi24) ja samalla vetänyt mut samalle syntilistalle. :seko:

drop
25.08.2012, 17.03
Mobiiliyhteyksissä kierrätetään reilusti ip-osoitteita, eli kellään ei ole samaa ip'tä kuin sinulla, vaan jollain oli ollut aiemmin se ip joka sinulle sattui tuolla hetkellä.

Ei osoita kovin suurta älykkyyttä palvelun ylläpitäjiltä että estävät pääsyn mobiiliverkon ip-osoitteista, mutta toisaalta tuohan riippuu myös siitä kuinka paljon häiriötä kyseiset käyttäjät ovat aiheettaneet...

xc-pyöräilijä
09.09.2012, 15.40
Hei, mie tartteisin läppärin pöytäkoneen tilalle nyt kun vuode lepoa määrättiin ihan riittävästi. Eli täälläkin on varmaan it-miehiä. Budjetti on joku 500-600, ihan max 700. Näyttö saisi olla 17.3. Ei tule peli- tai muuhun kovaan käyttöön, mutta suorituskykyä pitää löytyä. Katselin tota acer aspire v3, onko mihinkään?

Jake_Kona
09.09.2012, 16.15
Eikös tabletti olisi oiva vaihtoehto tuollaiseen käyttöön?

xc-pyöräilijä
09.09.2012, 17.00
Niin, olisihan se nykymuodin mukaista, mutta epäilen sen sopimista omaan käyttöön. Esim elokuvien katselu sängyssä tai muuten vaan surffailu-> mihin kiinnitetään, ei jaksa pitää montaa tuntia. En myöskään haluaisi kosketusnäyttöä, yksi ( puhelin ) on tarpeeksi. Sitten esim. Laitteiden kiinnitys/tiedostojen katselu ei taida tabletilla onnistua. Ja lisäksi olisi yksi mokkula vapaana. Ehkä se läppäri...? :D

tempokisu
18.09.2012, 11.22
?? mitä pitäisi nyt tehdä tämä Internet Explorer-tietosuojaongelma ( tai jotain) kanssa? Mä en ymmärrä koko ongelmasta mitään, enkä muutenkaan mutta voiko selainta käyttää, tai tietokonetta vai mitä. Ei mulla ole muita selaimia, miten semmoisen voi ottaa käyttöön?
Mikä juttu tää ylipäätään on?
Montako näitä Internet Exploreria nyt on, mikä on käyttökelpoisin versio? Jotain numero 10 tullut, ja mulla taitaa olla kasi.

Viestitin
18.09.2012, 11.41
?? mitä pitäisi nyt tehdä tämä Internet Explorer-tietosuojaongelma ( tai jotain) kanssa? Mä en ymmärrä koko ongelmasta mitään, enkä muutenkaan mutta voiko selainta käyttää, tai tietokonetta vai mitä. Ei mulla ole muita selaimia, miten semmoisen voi ottaa käyttöön?
Mikä juttu tää ylipäätään on?
Montako näitä Internet Exploreria nyt on, mikä on käyttökelpoisin versio? Jotain numero 10 tullut, ja mulla taitaa olla kasi.

Mä käytän ie 9:ää ja latasin tuon suositellun Enhanced Mitigation Experience Toolkitin (EMET), sen pitäisi kuulemma auttaa ongelmaan.
http://blogs.technet.com/b/msrc/

tempokisu
18.09.2012, 12.30
Kiitos, tuon työkalun ajattelin itekin latailla kunhan pääsen kotia.

Wolfhound
18.09.2012, 18.56
... Ei mulla ole muita selaimia, miten semmoisen voi ottaa käyttöön? ...

Tuolta voi ladata ja asentaa Chromen: https://www.google.com/intl/fi_fi/chrome/browser/

Tai Firefoxin täältä: http://www.mozilla.org/en-US/firefox/all.html

...melkosen helposti/automaattiseti nuo asentuu... omat puolensa jokaisessa :o


Tuolla aika selkeesti selostettu mistä kyse ja vähän varotellaan että toi MS:n työkalu voi olla hankala säätää: http://www.hs.fi/ulkomaat/Internet+Explorer+-selaimessa+vakava+tietoturvariski/a1305599813608

Matti S.
18.09.2012, 19.18
Eikös tabletti olisi oiva vaihtoehto tuollaiseen käyttöön?
Samaa mieltä, omenaIpadin akku kestää ja kestää ja kestää. E-kirjojen lukeminenkin onnistuu punkassakin melko näppärästi. Toki joutuu hieman opettelemaan omenamualimaa... 3G-paketilla varustettu toimii ainoana navigaattorina, josta tämmönen iäkkäämpi heebokin oikeasti näkee minne pitäisi (autolla) ajaa.

DeLillo
21.09.2012, 10.08
Nyt on klassinen "netti ei toimi" ongelma. Muutamat sivut eivät nimittäin avaudu lainkaan tai todella hitaasti tai jäävät ikuisuudeksi lataamaan. Joskus etusivu avautuu ok, mutta sivuilla surffaaminen ei enää onnistu. Samassa langattomassa verkossa oleva kännykkä avaa saman sivun aivan normaalisti. Selaimena Firefox. Kokeilin piruuttani Chromea, jolla tökkii samalla tavalla. Yksi tökkivistä sivuista on Bike-discount.de ja toinen eräs webmail-sivu Suomessa.

Pitkät tovit olen googlannut ja etsinyt ratkaisua, mutta apua ei ole löytynyt. Täältä uskoisin kyllä tietoa ja taitoa löytyvän.

StantheMan
21.09.2012, 10.12
Bike-discount.de-sivuilla ja Firefoxilla huomasin eilen saman ongelman. Hitaus ei kuitenkaan estänyt reipashintaisen tilauksen tekemistä ;) Meikäläisen nettiongelmat ovat usein itse aiheutettuja. Käytin kahta viruksentorjuntaohjelmaa yhtä aikaa ja se hidastutti netin etanavauhtiin. Toinen pois ja ongelma lähti.

Jake_Kona
21.09.2012, 10.19
Cleanerilla putsi. Itsellä kun tökkii on joskus lataukset linjalla käynnissä ihan huomaamatta. Kannattaa päivittää kone joskus.
Siinä "kiinnitä pistoke"-neuvoja;)

miku80
21.09.2012, 10.27
Itelläki hidasteli B-D:n sivut eilen kun tilausta tein joten taisi vika olla siinä päässä..

drop
21.09.2012, 11.02
Ja jos kokee uuden selaimen asennuksen vaikeaksi niin kannattaa ehdottomasti siirtyä tuon Chromen käyttöön, koska se päivittyy automaattisesti ja sisältää myös flashin joka myös päivittyy automaattisesti (vanhentunut flash on yksi yleisimmistä tavoista saastuttaa koneensa viruksilla).


Tuolta voi ladata ja asentaa Chromen: https://www.google.com/intl/fi_fi/chrome/browser/

Tai Firefoxin täältä: http://www.mozilla.org/en-US/firefox/all.html

...melkosen helposti/automaattiseti nuo asentuu... omat puolensa jokaisessa :o


Tuolla aika selkeesti selostettu mistä kyse ja vähän varotellaan että toi MS:n työkalu voi olla hankala säätää: http://www.hs.fi/ulkomaat/Internet+Explorer+-selaimessa+vakava+tietoturvariski/a1305599813608

DeLillo
21.09.2012, 12.07
Cleanerilla putsi. Itsellä kun tökkii on joskus lataukset linjalla käynnissä ihan huomaamatta. Kannattaa päivittää kone joskus.
Siinä "kiinnitä pistoke"-neuvoja;)

Ccleaner ajettu ja vähän sukkelammin avaa Bike-discountin mutta edelleen saattaa jäädä hidastelemaan. Se tässä on niin ihmeellistä, että muut sivut avautuvat nopeasti ja samassa langattomassa verkossa oleva kännykkä avaa Bike-discountin sivut tosi siististi ja ongelmitta.

Googlettamalla selvisi, että muillakin on ollut vastaavia muutamia nettisivuja koskevia jumituksia ja sama kone on saattanut avata toisella selaimella sivun ongelmitta.

Jopo Juoppo
23.09.2012, 20.38
Mistäs tähän oikolukija, nyt alleviivaa kaiken punasella. Laitoin Chromen asetuksista rastin oikolukijalle, mutta ei auttanut.

Esko
27.09.2012, 15.42
Kaveri oli kaatanut mehua läppärinsä näppikselle. Irroitin näppäintason, huuhtelin vedellä ja kuivasin. Muuten ihan hyvä mutta neljä näppäintä ei toimi. Ideoita? Yksittäiset näppäimetkin (kuoret) saa irti kohtuuhyvin, itse mekaniikka on toki kumitutin alla piilossa. Kone on jotain 8 vuota vanha Dell ja rahallista arvoa sillä ei ole, mutta käyttöarvoa olisi kuitenkin ollut vielä jonkin verran.

Tebb0
27.09.2012, 15.59
Kaveri oli kaatanut mehua läppärinsä näppikselle. Irroitin näppäintason, huuhtelin vedellä ja kuivasin. Muuten ihan hyvä mutta neljä näppäintä ei toimi. Ideoita? Yksittäiset näppäimetkin (kuoret) saa irti kohtuuhyvin, itse mekaniikka on toki kumitutin alla piilossa. Kone on jotain 8 vuota vanha Dell ja rahallista arvoa sillä ei ole, mutta käyttöarvoa olisi kuitenkin ollut vielä jonkin verran.

Onko näppäimet tahmeita? useimmiten tahmea mehu jumittaa näppäimistön mekaniikan, minkä takia napit ei toimi. Auki ja rätin kanssa perusteellinen puhdistus saattaa auttaa. Mikäli elektroniikka paskana, saattaa ulkoisella näppiksellä ajella vielä koneen "loppuelämän" ajan.

Jake_Kona
27.09.2012, 16.01
Mistäs tähän oikolukija, nyt alleviivaa kaiken punasella. Laitoin Chromen asetuksista rastin oikolukijalle, mutta ei auttanut.

Onko kieliasetuksissa englanti. Suomen kieli on hoono eglanttiiii. Siitä punaviivaa ainaski saa

Esko
27.09.2012, 16.35
Onko näppäimet tahmeita? useimmiten tahmea mehu jumittaa näppäimistön mekaniikan, minkä takia napit ei toimi. Auki ja rätin kanssa perusteellinen puhdistus saattaa auttaa. Mikäli elektroniikka paskana, saattaa ulkoisella näppiksellä ajella vielä koneen "loppuelämän" ajan.

Huuhtelun jäljiltä näppäintuntuma on kaikissa näppäimissä ~sama ja samanlainen kuin ennenkin mehustustakin, mutta k, l, piste ja pilkku eivät toimi. Rätillä tuota ei olisi puhdistettua saanutkaan. Samanlainen kone on kuulemma tutulla ulkoisen näppiksen kanssa käytössä ja syykin on sama, mutta ajattelin, josko omankin näppäimistön saisi jotenkin pelastettua. Ylimääräistä usb-näppistäkään ei satu valmiiksi nurkissa pyörimään.

Vai voisikohan kyseessä ollakin jokin kontaktihäiriö liitoksissa, kun näppäimetkin ovat noin ryhmänä? Kone kun päästää nyt myös sarjan piipitystä käynnistyksen alussa.

Tebb0
27.09.2012, 17.04
Huuhtelun jäljiltä näppäintuntuma on kaikissa näppäimissä ~sama ja samanlainen kuin ennenkin mehustustakin, mutta k, l, piste ja pilkku eivät toimi. Rätillä tuota ei olisi puhdistettua saanutkaan. Samanlainen kone on kuulemma tutulla ulkoisen näppiksen kanssa käytössä ja syykin on sama, mutta ajattelin, josko omankin näppäimistön saisi jotenkin pelastettua. Ylimääräistä usb-näppistäkään ei satu valmiiksi nurkissa pyörimään.

Vai voisikohan kyseessä ollakin jokin kontaktihäiriö liitoksissa, kun näppäimetkin ovat noin ryhmänä? Kone kun päästää nyt myös sarjan piipitystä käynnistyksen alussa.


Usean näppiksen mehuttaneena sanoisin, että se on joko entinen tapaus, tai sitten putsattu liian huonosti. Eipä tuossa vaihtoehtoja paljon ole :) Ne kumit sieltä napin alta pitäisi saada nimen omaa purettua ja tarkkaan puhdistettua, koska tuo mehu kyllä tunkee itsensä syvälle ja tahmaa. Toisaalta se pitäisi kyllä painettaessa tuntua, jos se tahmaa.

Joka tapauksessa pitäisi pyrkiä puhdistamaan kevyesti kostutetulla rätillä niitten näppäinten kumien alta, niin että ihan piirilevyä pitäisi näkyä. Ei kannata kuitenkaan enää liikaa kostuttaa mitään kovin elektronista!

Esko
27.09.2012, 17.40
Usean näppiksen mehuttaneena sanoisin, että se on joko entinen tapaus, tai sitten putsattu liian huonosti. Eipä tuossa vaihtoehtoja paljon ole :) Ne kumit sieltä napin alta pitäisi saada nimen omaa purettua ja tarkkaan puhdistettua, koska tuo mehu kyllä tunkee itsensä syvälle ja tahmaa. Toisaalta se pitäisi kyllä painettaessa tuntua, jos se tahmaa.

Joka tapauksessa pitäisi pyrkiä puhdistamaan kevyesti kostutetulla rätillä niitten näppäinten kumien alta, niin että ihan piirilevyä pitäisi näkyä. Ei kannata kuitenkaan enää liikaa kostuttaa mitään kovin elektronista!

Pöytäkoneen näppiksiä on itsekin tullut mehustettua ja sitten aina onnistuneesti puhdistettua, mutta nyt kyseessä oli tosiaan läppärin näppäinlevy, jonka eri kerrokset (paksuus ehkä yksi millimetri taustapelti mukaanluettuna) on prässätty/liimattu toisiinsa kiinni. Näppäinten päällikuoret saa irti mutta mitään muuta ei selvästikään ole tarkoitettu purettavaksi. Prässätyn päällimmäisen kerroksen irrotin kuivatuksen yhteydessä osittain ja sain jopa vielä takaisin kiinnikin, mutta paljonkaan iloa tuosta ei tainnut ollut. No, oli sen verran, että näppäinten kuorien ohjausmekanismit olivat siinä kiinni eikä näppäimiä siis tarvinnut nyppiä erikseen pois, jotta saisi kumituttien sisäpuolet kuivattua (ne ovat siis kiinteästi kiinni aluslevyssä, mutta päällä on pari pikkureikää joista ilma pääsee vaihtumaan).

Esko
27.09.2012, 20.18
Usean näppiksen mehuttaneena sanoisin, että se on joko entinen tapaus, tai sitten putsattu liian huonosti. Eipä tuossa vaihtoehtoja paljon ole :) Ne kumit sieltä napin alta pitäisi saada nimen omaa purettua ja tarkkaan puhdistettua, koska tuo mehu kyllä tunkee itsensä syvälle ja tahmaa. Toisaalta se pitäisi kyllä painettaessa tuntua, jos se tahmaa.

Joka tapauksessa pitäisi pyrkiä puhdistamaan kevyesti kostutetulla rätillä niitten näppäinten kumien alta, niin että ihan piirilevyä pitäisi näkyä. Ei kannata kuitenkaan enää liikaa kostuttaa mitään kovin elektronista!

Kyllä sitä vaan kuitenkin perusteellisempi putsaus näytti auttavan. Sinolia toimimattomien näppäinten tutteihin, vähän vekslausta ja imeytys paperiin. Taas toimii, ja piipityskin katosi. Olihan tuo jo vähän kokeilulistalla ennestäänkin, mutta kiitokset joka tapauksessa vinkeistä. :)

Jopo Juoppo
29.09.2012, 11.15
Onko kieliasetuksissa englanti. Suomen kieli on hoono eglanttiiii. Siitä punaviivaa ainaski saa

Asetuksena on Suomi ja rasti kohdassa oikolukijan käytölle.
Samassa taulussa ilmoitus, ettei oikolukija voi olla käytössä valitulla kielellä.
Hmm... jostain syystä tätä kirjoitettaessa oikolukija alkoikin toimia :seko:

Ei sunkaan tämä vaadi, että pitää olla sisäänkirjautuneena Chromeen?

Esko
29.09.2012, 17.41
Heitetääs uutta kysymystä kehiin. Digiboksi tuppaa hajottamaan levyjen tiedostojärjestelmiä, ja itselläni onkin ollut tapana nauhoitella vain yksi ohjelma kerrallaan ja formatoida tallentimet aina välillä (kiitoksia vaan Verkkokauppa.com ja Kansalaisboksi http://www.fillarifoorumi.fi/forum/images/icons/icon13.png). Olisi yksi neljän gigan muistitikku, jonka PC ilmoittaa formatoimattomaksi ja vain 5,5 kilon kokoiseksi, eikä suostu formatoimaan. On kokeiltu myös Järjestelmänhallinnan Disc Managementin kautta, josta joskus aikaisemmin on muistaakseni onnistunut. Myöskään boksi ei muistitikkua enää formatoi. Joskus se kyllä tunnisti levyt joita PC ei enää suostunut käyttämään. PC Inspector -ohjelmista ei näyttäisi myöskään olevan iloa, File Recovery taisi tosin tunnistaa kuitenkin tikun oikean koon.

Miten siis formatoida tikku taas käyttökelpoiseksi?

Jopo Juoppo
29.09.2012, 18.55
Tässä kävikin niin, että lopetti punaisen alleviivauksen kokonaan...

Jopo Juoppo
07.10.2012, 15.50
Mikähän on nyt tämän nettiyhteyden kanssa, kun sivut avautuu tosi nihkeesti, joskus ei ollenkaan. Vaivaa on ollut jo muutaman viikon. Yhteys on Sanalahden 4G tikulla, joka myös katkoo yhteyden kokonaan muutaman kerran päivässä.
Nopeustestin mukaan yhteys olisi kuitenkin ihan vilkas. Ping antoi lukemia väliltä 50..150 ms. Toisin pari kertaa testi alkoi jumittaa kesken testauksen...

Oikolukija on muuten alkanut toimia ihan itsellään.

Jopo Juoppo
08.10.2012, 19.26
Vastaan itse itselleni.
En ole yksin pulmani kanssa, tuolta löytyy paljon kanssakärsijöitä (http://murobbs.plaza.fi/internet-tietoturva-ja-muu-tietoliikenne/829536-tassa-kokemuksiani-saunalahden-4g-sta-parin-paivan-ajalta.html)
Asentelin tuon 4G yhteyden virkeänä pitävän ping ohjelman tuolta (http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=Ping+mobiiliverkossa)
Ohjelman suora lataus täältä (http://www.mediafire.com/?j5oykznjyon)

Nyt näyttäisi mokkulan LED pysyvän enimmäkseen syaanina = 4G, kun aikaisemmin tipahteli "joutokäynnillä" jatkuvasti siniselle = 2G.
Vielä on jäljellä pulma, jossa koko yhteys katkeaa. Seurailen vielä hetken nyt tehdyn muutoksen vaikutuksia, ja jos ei hyvä kiikutan mokkulan takaisin puotiin ja vaadin ehjän tilalle.

xc-pyöräilijä
11.10.2012, 20.49
Mites tota kun mulla on tuo Pinnacle studio 15 ultimate, joka vähän takkuilee. Tarttis tehrä jotain. Ei avaa joitain editoreja, vaan tulee jotenkin näin: "Sorry, unable to launch xxx aplication. En ole poistanut mitään tähän liittyvää joten ei auta kuin ladata koko Pinnacle uudestaan? Mitenköhän se rekisteröinti meni, että monestikko sai koodin kirjoittaa..?

Jopo Juoppo
11.10.2012, 20.59
Kysäses tuolta (http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewforum.php?f=2&sid=2104b6ab1c9fb440e58ae4d7449b4ee8), siellä joitain käyttäjiä.

xc-pyöräilijä
12.10.2012, 20.12
No ilmeni toinen ongelma joka on ennenkin tullut esille. Pinnacle ilmoittaa että ei ole riittävästi keskusmuistia käytettävissä eli en voi tehdä uusia projekteja. Sain sentään pinnaclen redownloattua ilman ongelmia. Mites tota ram muistia oikein ostettiin? Koneen tiedoissa on: asenettu muisti= Ram muisti: 4.00gt. Taitaa olla vähän? Kone Acer aspire M3203.

kolistelija
12.10.2012, 20.21
Tuo ei todennäköisesti johdu fyysisen muistin vähyydestä. 32bit windows ei edes ymmärrä yli 4gb muistimäärää, joten varmista onko sinulla 32- vai 64bit windows ennen muistikaupoille lähtöä.

En kyllä osaa antaa ratkaisua ongelmaan, muuten kuin toteamalla tuon softarajoituksen mahdollisuuden.

Juha Jokila
12.10.2012, 20.22
Ram muisti: 4.00gt. Taitaa olla vähän? Kone Acer aspire M3203.
Mikä käyttöjärjestelmä? Luulis 4 Gt riittävän mihin vaan. Onko kiintolevyllä tilaa ja swappi käytössä?

xc-pyöräilijä
12.10.2012, 20.30
Mikä käyttöjärjestelmä? Luulis 4 Gt riittävän mihin vaan. Onko kiintolevyllä tilaa ja swappi käytössä?

Windows 7 home premium 64bit. Mikä on swap? :D

Edit. Kiintolevyllä vapaana 360gt/458gt.

Marsusram
12.10.2012, 20.32
No ilmeni toinen ongelma joka on ennenkin tullut esille. Pinnacle ilmoittaa että ei ole riittävästi keskusmuistia käytettävissä eli en voi tehdä uusia projekteja. Sain sentään pinnaclen redownloattua ilman ongelmia. Mites tota ram muistia oikein ostettiin? Koneen tiedoissa on: asenettu muisti= Ram muisti: 4.00gt. Taitaa olla vähän? Kone Acer aspire M3203.

1. Varmista että käyttis on Windows 7 64bit versio
2. Katso montako muistipaikkaa on vapaana
3. Tarkista muistin laatu
Systeemin tiedot saa vaikka Speccyllä (http://www.piriform.com/speccy)
Jos saat emolevyn tiedot selville, voit hakea millaista muistia se tukee. Muuten uusi muisti mieluummin samanlaista nopeudeltaan kuin entiset. Yleensä väylä toimii kuitenkin hitaimman mukaan.
Koneen näytönohjain käyttää jaettua muistia, eli lohkaisee siitä enimmillään 1GB.

xc-pyöräilijä
12.10.2012, 20.46
1. Varmista että käyttis on Windows 7 64bit versio
2. Katso montako muistipaikkaa on vapaana
3. Tarkista muistin laatu
Systeemin tiedot saa vaikka Speccyllä (http://www.piriform.com/speccy)
Jos saat emolevyn tiedot selville, voit hakea millaista muistia se tukee. Muuten uusi muisti mieluummin samanlaista nopeudeltaan kuin entiset. Yleensä väylä toimii kuitenkin hitaimman mukaan.
Koneen näytönohjain käyttää jaettua muistia, eli lohkaisee siitä enimmillään 1GB.

Wow, nyt meni vähän yli :D. 1. Onko tämä koneen vai uuden muistin järjestelmä? Veikkaan että koneen eli on windows 7 64bit, järjestelmän tiedoista.2. Muistipaikkaa jäljellä...? Löytynee tietokoneen sisältä?
3. Mites muistin laatu katotaan? Eli mitä palikkaa koneessa on kiinni? speccy on maksullinen, löytyykö tähän ilmaista ohjelmaa?

drop
12.10.2012, 21.02
Luulis 4 Gt riittävän mihin vaan.

No ei kyllä luulisi, mutta kuvittelisi kuitenkin että sillä peruskäyttö onnistuisi...

xc-pyöräilijä
12.10.2012, 21.04
No ei kyllä luulisi, mutta kuvittelisi kuitenkin että sillä peruskäyttö onnistuisi...

Mikä on peruskäyttöä. Jossain vaiheessa on tullut ladattua kaikenlaista ja sitten on muutama näitä raskaampia ohjelmia. Lisämuistin pitäisi nopeuttaa muutakin käyttöä joten ei kai ramin lisäyksestä olisi haittaa..?

kolistelija
12.10.2012, 21.26
Haittaa siitä lisämuistista ei ole, kunhan suurempi muistimäärä toimii samalla nopeudella. Aika kovaa vääntöä saa kuitenkin olla että menee yli neljän gigan. Muistin loppumisen huomaa siitä kun kone yhtäkkiä hidastuu ja takeltelee samalla kun se raksuttaa kovalevyä käyttäessään swap-tiedostoa.

Minulla on suorastaan naurettavat 12gb muistia, kun se taannoin oli aika halpaa. Hyötyä siitä ei oikein ole, parhaillaan olen nähnyt n.7gb olevan käytössä. Se vaatii jo samanaikaista videoeditointia, kuvankäsittelyä, nettiselausta kymmenellä tabilla, ym...

xc-pyöräilijä
12.10.2012, 21.33
Minulla on suorastaan naurettavat 12gb muistia, kun se taannoin oli aika halpaa. Hyötyä siitä ei oikein ole, parhaillaan olen nähnyt n.7gb olevan käytössä. Se vaatii jo samanaikaista videoeditointia, kuvankäsittelyä, nettiselausta kymmenellä tabilla, ym...

Eihän tuo käyttö nyt kovin ihmeelliseltä kuulosta, itsellä on ihan samanlaista käyttöä. Videoeditointi päällä, netissä pyörimistä. Vielä kun tuo pinnacle on tunnetusti erittäin raskas harrastus editoriksi. Eli voisi kuvitella että täällä(kin) tuo nousisi tuonne kuuden gigan paikkeille?

kolistelija
12.10.2012, 21.52
Eihän tuo käyttö nyt kovin ihmeelliseltä kuulosta, itsellä on ihan samanlaista käyttöä. Videoeditointi päällä, netissä pyörimistä. Vielä kun tuo pinnacle on tunnetusti erittäin raskas harrastus editoriksi. Eli voisi kuvitella että täällä(kin) tuo nousisi tuonne kuuden gigan paikkeille?
Ctrl+Alt+Del ja tehtävienhallinta. Siellä pitäisi olla välilehti jolta näkee muistinkäytön. Ei muuta kuin seuraamaan. Samalla voit katsella tehtävienhallinnasta kuinka paljon muistia kukin ohjelma käyttää.

xc-pyöräilijä
12.10.2012, 21.53
Mites toi näennäismuistin kasvattaminen? Lisäsin arvoja mutta edelleen tulee tuo sama ilmoitus esim. Pinnaclessa..

Juha Jokila
13.10.2012, 00.16
Jos tehtävien hallinnasta näkee, että muistia on vapaana, niin lisämuistin ostaminen ei auta mitään. Näennäismuisti eli swap on yleensä automaatilla, jolloin käyttöjärjestelmä tarvittaessa laajentaa sitä. Tämähän tarkoittaa sitä, että nopean ram-muistin loppuessa yli menevä osuus kirjoitetaan hitaalle kovalevylle eli kone swappaa. Tämä näkyy koneen hidastumisena, mutta ei siitä pitäisi tulla mitään muistin loppumis herjoja. Ite en ole Win 7:lla touhunnut, mutta voikohan siinä rajoittaa yksittäiselle ohjelmalle annettavia resursseja? Joku ohjelmallinen rajoitus tuo voisi olla. Tuleeko Pinaclen muistiherjat, vaikka uudelleenkäynnistyksen jälkeen ei avaa mitään muita ohjelmia?

drop
13.10.2012, 00.48
Jos muistia on riittävästi ei näennäismuistia pitäisi juurikaan olla käytössä.

Pikaisella googletuksella 4GB muistia on minimi 64bittisellä windowsilla ja versiolla 16 pinnacle studiosta. Jos koneessa on 4GB muistia ja osa jaettu näytönohjaimelle se ei siis riitä.

Lisäksi vaatimuksena oli 128MB muista näytönohjaimessa, 256MB HD kuvalle, voi olla ettei jaettu muisti kelpaa. Lisäksi näytönohjaimessa on oltava vähintään directx 9 ja pixel shader 3 tuki.

drop
13.10.2012, 00.50
Minulla on suorastaan naurettavat 12gb muistia, kun se taannoin oli aika halpaa. Hyötyä siitä ei oikein ole, parhaillaan olen nähnyt n.7gb olevan käytössä. Se vaatii jo samanaikaista videoeditointia, kuvankäsittelyä, nettiselausta kymmenellä tabilla, ym...

Muistin tarve kasvaa koko ajan vauhdilla, kyllä tuollekin varmaan joskus tulee käyttöä. Mä jouduin uusimaan koneen kotoa kun vanhaan sai vain 4GB, nyt 8GB ja on sekin joskus loppunut (harvoin onneksi). Töissä on 12GB ja jatkuvasti lopussa, onneksi sain lisää tilaukseen.

juminy
13.10.2012, 18.38
No ei kyllä luulisi, mutta kuvittelisi kuitenkin että sillä peruskäyttö onnistuisi...Todellakin peruskäyttö, mullon ollut viimeiset seitsemän vuotta 1 Gt ja riittää mainiosti edelleen. Omassa käytössäni ei ole tuo muistintarve muuttunut oikeastaan miksikään. En tosin pahemmin editoi videoita, mutta sen mitä olen sitä tehnyt on muisti riittänyt, tosin vain DV-kuvaa Kinolla. Toisaalta näyttäis, että Win7 tarvii sen neljä aika helposti jouhevaan käyttöön.

Nyt näyttää System Monitor, että 400 Mt on käytössä (josta 220 Mt Firefoxilla, eipä pahemmin muuta yleensä tekeillä olekaan). Hyötykäytössä on topin mukaan ~850 Mt tosin (siis just nyt, aika lähelle gigaahan tuo yleensä nousee). Eli 450 Mt kamaa välivarastossa, jota ei just nyt tarvita, mutta ehkä kohta. tjsp, kunnolliset nörtit osaavat selittää paremmin.

Edit: on viimeaikoina tullut vähän tarvetta videoeditointiin ja kokeilin nyt kdenliveä. Muisti ei loppunut ensin, vaan prossuteho, 100% tikkaa kun yrittää edes katsoa. Samahan se on muidenkin videoiden kanssa, vähän niin ja näin pyörii. AMD Athlon 64 3000+ ei oikein enää riitä... on se nyt perhana. Yhtään huvittais ostaa uuttakaan.

drop
13.10.2012, 21.43
Ainakin osx'ssä jossain 10.5 tai 10.6 paikkeilla kasvoi muistinsyönti räjähdysmäisesti. 10.4'ssä pärjäs varovaisena gigalla, pian sen jälkeen 4GB oli minimi jos meinas tehdä muuta kuin lukea meiliä ja surffata kevyellä selaimella.

Nykyisin selainkin voi helposti viedä pari gigaa muistia jos on useampi täbi auki...

juminy
14.10.2012, 09.11
Olin huomaavinani jotain syöppöyttä myös Ubuntussa jossain Mavericin tai Nattyn tienoilla ja siksi vaihdoin Debianiin. Kunnes mäkki, jossa se oli hajos ja mutsilta jäi vanha kone tabletin tieltä vapaaksi ja siinä oli Lucid Lynx. Tuki jatkuu vielä huhtikuuhun asti ja sitte vissiin palaan Debianiin. Tää Lucid Lynx on kyllä loistava. Nopea, vaikka kone on vuodelta 2004. Silti, joissain jutuissa prossutehoa vaan tarttis lisää, joten täytynee katella joku käytetty, mistähän?

Mullon muuten Firefox 16 (ainoa softa, jossa en mene Lucidin repolan mukaan) ja kyllä täbejä välillä enempi kuin tarttis eikä se montaa satasta vie muistia.


Edit: uus saattais palvella semmoset seuraavat kaheksan vuotta toki; tommosessa (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39508/dgvff/Acer-Aspire-X1470-AMD-A6-3620-4-GB-500) sais Windowsinkin 7/8 maun mukaan samaan rahaan. En ole seitsemään vuoteen pahemmin tarvinnut, mutta joskus voi olla siitäkin iloa, että eihän se haittais. Vois kyllä hankkia oldskool-tornin, kohta tommosia saa mistään!

JiiPee
14.10.2012, 14.56
^meillä on just tommonen läjä, 8gb muistia. Kohta vuoden pyörittäny erinäiset viteo/kuvansössimissoftat + poikien pelit. Nyt alkaa kovot pullistella ja muutamaan otteeseen herjannu jostain näyttiksen muistista (on aika mopo). Siirsin +200gt tiedostoja ulkoiselle levylle ja muutenkin siivosin masiinaa, kai toi hitusen keveni? Parasiittien pelihimon myötä meinasin päivittää ainakin aluksi ton näyttiksen, tuntuu kone aika pahasti puhisevan jo kuorman alla. Ennen oli atari ja hokkarit ja hyvin pärjättiin?

juminy
14.10.2012, 21.14
Ennen oli Sopwith (http://en.wikipedia.org/wiki/Sopwith_%28video_game%29)! Täytyypä katella, vähän innostuin jonku tommosen muutaman satasen läjän ostosta... onneks ei ole sitä muutamaa satasta tähän hätään, niin ei tuu kiire.

Hahaa! Sopwith on edelleen! Onneksi on dosbox!
http://sopwith.org/
(ja sorsat kanssa!)

drop
16.10.2012, 10.02
Mullon muuten Firefox 16 (ainoa softa, jossa en mene Lucidin repolan mukaan) ja kyllä täbejä välillä enempi kuin tarttis eikä se montaa satasta vie muistia.


Varmaan riippuu myös paljon siitä minkälaisia sivuja lataa... Meillä on jotain paskoja sisäisiä työkaluja joissa yhdelle sivulle voi tulla tuhansien rivien dynaamisia taulukoita ja tuntuvat vievän älyttömästi muistia. Chromessa jokainen täbi on myös omassa prosessissaan joka lisää muistinkulutusta reilusti.

No nyt tuli lisämuistia työkoneeseen, jos 16GB riittäisi.

xc-pyöräilijä
17.10.2012, 11.39
No jos nyt toimisi paremmin. Keskusmuistia lisätty 4gt->8gt ja näytönohjain vaihdettu nvidia geforce 320-> PALIT geforce 440. Kerron myöhemmin miten hyrrää noilla palikoilla.

Edit. Nyt on kyllä muualla ongelmaa, tuli tuo pinaclen avauksen yhteydessä taas tuo keskumuistin vähyys ilmoitus. Mitä asetuksia voin korjata? Eiköhän tuo ole ohjelman oma ongelma..?

xc-pyöräilijä
17.10.2012, 16.51
Lisätietoa: kattelin muistinkäyttöä eri ohjelmien ollessa päällä, ja tulin siihen tulokseen että siitä tuo ilmoitus ei johdu. Muistia on operan selaimen kanssa n. 2 gt käytössä, kahdella tabilla. Kun Pinaclen avaa käyttö kasvaa vain 2.3gt tasolle, ja editoidessa n. 2.5-2.8gt tasolle.

Suoritin pomppii 0-30% normaalissa käytössä, mutta kun pinaclen avaa, suoritin nousee 100% ja pomppii 85-100%. Tämä vissiin iihan normaalia. Tarkempi tarkastelu sanoo pinaclen käyttävän 60-80%. Näistä tiedoista nyt ei hirveästi ole tietoa kun tuo ilmoitus tulee aina silloin tällöin ja ei päästä muokkailemaan.

tempokisu
19.10.2012, 17.50
APUA! mik' auttaa t'h'n ongelmaan, elikk' yht'kki' tietyt kirjaimet h'visi ja tulee ihan outoja, kuten jos haluaa t'hden tulee \| ja viiva on ? , ja kaksoispiste > ja nuoli yl;s } kuten huomaatte pari kirjainta h'visi,
painoin kyyn'rp''ll' vahinkossa jotain nappulaa ja ny t'm' on t'mm;ist'!!

Mist' saa takas normaaliksi!!! apua!!

Tu0sary
19.10.2012, 19.00
Näppäinasettelu vaihtunut jostain syystä ameriikan malliseksi. Asetuksista näppäinasettelu Suomenkieliseksi ja homma pelaa taas.

Itse saan duunikoneella saman aikaan jollakin tuntemattomaksi jäänellä näppäinyhdistelmällä..

dirtyrider
20.10.2012, 11.13
Näppäinasettelu vaihtunut jostain syystä ameriikan malliseksi. Asetuksista näppäinasettelu Suomenkieliseksi ja homma pelaa taas.

Itse saan duunikoneella saman aikaan jollakin tuntemattomaksi jäänellä näppäinyhdistelmällä..

Vasen Alt+Shift pohjaan samaan aikaan on näppäinyhdistelmä noiden näppäimistölayotien välillä vaihtoon. Suomi<->Jenkki varmaan tässä tapauksessa, toki voi olla muitakin tuolla kieliasetuksissa asetettu.

Tämä siis sillä oletuksella, että kyseessä on Windows käyttis.

tempokisu
20.10.2012, 18.10
Kiitos, se palautui jostain syystä itekseen kun suljin ohjelmat ja avasin. Tää on menny nyt kaksi kertaa näin enkä ekasta muistanu miten se tuli takas.
Eli ääät löytyy oikeasta paikasta ny :)

juho_u
29.10.2012, 18.49
Auttakaas vähän. Pitäis paypal tili avata, sähköpostiin tuli vahvistusviesti ja sen kun avasi, niin valitti:

We have detected an error in the link that you just used. This error is often caused when a link is split between two lines. To function properly, the full link must be entered into your browser window.

To properly enter the link:Copy and paste the first line of the URL into the address bar of your browser window.
Copy and paste the second line in the address bar of the same browser window, directly after the first line.
Make sure there are no spaces in the newly formed link.

Message 3019

En saa vain pelaamaan...

Esko
30.10.2012, 19.06
Auttakaas vähän. Pitäis paypal tili avata, sähköpostiin tuli vahvistusviesti ja sen kun avasi, niin valitti:

We have detected an error in the link that you just used. This error is often caused when a link is split between two lines. To function properly, the full link must be entered into your browser window.

To properly enter the link:Copy and paste the first line of the URL into the address bar of your browser window.
Copy and paste the second line in the address bar of the same browser window, directly after the first line.
Make sure there are no spaces in the newly formed link.

Message 3019

En saa vain pelaamaan...
Elikkäs... Toimitko niin kuin tuosa ohjeessa neuvottiin? Kun pitkä linkki jakaantuu kahdelle tai useammalle riville, voi olla, että klikatessa selainikkunaan kopioituu vain ensimmäisellä rivillä ollut osa. Mikä ei tietystikään toimi. Jos taas yrittää kopioida koko linkin kerralla, voi olla, että jakokohtaan ilmestyy esimerkiksi välilyönti tai mahdollisesti(?) jokin silmälle näkymätön ohjausmerkkikin (tyyliin rivinvaihtomerkki). Joten linkki pitää kopioida uuteen selainikkunaan rivi kerrallaan, ja silloinkin varmistaa, ettei tuohon jatkokohtaan ilmesty esimerkiksi välilyöntiä tai jotain muuta näkyvää merkkiä. Jos ilmestyy niin sitten jälkeen linkki ei toimi.

Jos linkki ei ole aivan hirveän pitkä, niin sen voi saada tietysti mahdutettua yhdellekin riville kun leventää sähköposti-ikkunaa. Silloin pitäisi toimia klikkaamallakin.

fob
02.11.2012, 15.07
Pannaas vielä tähänkin ketjuun:
Apua! Tehtävänä olisi tänään kopioida minun win7 läppäriltä noin sata kuvaa kaverin ipad2:lle. Kotona on kaapelimodeemi, jossa on langaton verkko. Molemmat laitteet saatiin nettiin. Mutta kuvia emme osaa kopioida. Tarkoitus olisi katsoa kuvia eräkämpällä, joten pilvipalvelut eivät riitä, vaan kuvat pitää saada ipadin muistiin. Vinkkejä?

lansive
02.11.2012, 16.05
Otetaan käyttöön Ubuntu One (pilvee, pilvee... (https://www.youtube.com/watch?v=np3Ik66qv38)) molemmille ja asennetaan clientti kummallekin. Ladataan sinne pilveen ne kuvat ja jaetaan siellä kaverin tunnukselle. Ladataan kuvat Ubuntu One clientilla Ipadille. Valmis.

K.Visto
02.11.2012, 21.53
Olisiko mitään hyvää varmistusohjelmaa, joka polttelisi tiedostoja ja käyttiksen asetuksia jonnekin netin syövereihin verkkolevylle. Minulla ei siis ole palvelintilaa käytettävissäni vaan haluaisin tiedot fyysisesti johonkin muualle kuin oman kotini seinien sisälle. Helppokäyttöisyys on taikasana tässä kohtaa, eli jos minun tarvitsee esim. kytkeä kaapeli koneeseen varmistuksen takia, niin se on jo sellainen manööveri joka on liian vaivalloista. En ymmärrä koneista juurikaan mitään joten käyttäisittekö kansantajuista kieltä, jos vastaatte viestiini..:) Ilmaiset tai edulliset softat kiinnostavat erityisesti.

Cycledrophis
02.11.2012, 22.36
^Eipä taida löytyä, jos tiedostoja on vähänkin enemmän. Yleensä ADSL nopeudet liian hitaita. Paras kosnti lienee edelleen ulkoinen levy, jonka voi roudata johonkin muualle.

drop
03.11.2012, 00.45
No onhan noita verkkovarmistuspalveluita vaikka kuinka, suomessakin isot operaattorit tarjoaa ainakin f-securen palvelua uudelleen brändättynä. Ulkomailta ehkä mozy?

juminy
03.11.2012, 12.39
lansive juuri mainitsi yhden tällaisen eli Ubuntu Onen. Muitakin jo tuossa mainittiin ja tässä lisää: Google Drive, Dropbox... ok, eivät ole markkinoitu ehkä varmuuskopiointiin, mutta mitä sitten? Käytät vielä kahta päällekkäin, niin olet melko seiffi. Nuo pitävät taustalla huolen synkkauksesta, joten helppoa on. Käyttiksen asetuksista en tiedä, riippuu varmaan systeemistä miten kannattaa tehdä ja maksaako vaivan.

Menet vain katsomaan noiden palvelujen sivuilta ohjeet. Ovat helppoja. Jos sivut eivät nimillä löydy tai ohjeita et ymmärrä, niin sitten lienee liian vaikeata, mutta kannattaa kokeilla ensin!

Ite backuppaan usbilevylle, joka tosin on samassa talossa. Jos palaa, niin jos en ite pala myös, on se puhdas alku sitten. Voisihan sitä suhtautua vakavamminkin, mutta kuolen kuitenkin enkä niin huoli siitä jääkö jotain jälkeen.

Ose
06.11.2012, 23.01
Kertokaas sen verran ubuntusta että saako siitä nappia painamalla siirryttyä windowssiin?

Jani R.
07.11.2012, 06.12
Kertokaas sen verran ubuntusta että saako siitä nappia painamalla siirryttyä windowssiin?

Jos et virtuaalikoneeseen ole asentanut, niin vaatii tietokoneen uudelleen käynnistyksen, jos Windows on asennettu toiselle osiolle.

Oksanen
23.11.2012, 23.08
En nyt apua käyttöön tarvi, vaan hankintaan. Elikkäs tarkoitus olisi hankkia n. 600€ kannettava + tarvittavat ohjelmat. Käyttö olisi netissä surffailua ja wordin vaihtelevaa käyttöä. Välillä ehkä jotain rasittavampaakin käyttöä. Tabletti ei ole vaihtoehto. Ite olen Jimm`s :ltä ja verkkokauppa.comista kattellut Asuksen koneita. Kuitenkaan en ole merkkiuskollinen, joten kaikkia merkkejä voi suositella. Niin ja windows- käyttiksellä.

Jopo Juoppo
24.11.2012, 10.09
Tommonen pulma, jotta kone kilahti ja uusi tilalle. Laitoin uuteen koneeseen myös sen vanhan kovalevyn ja nyt haluaisin sieltä vanhat sähköpostitiedostot käyttöön. Sähköpostijärjestelmä on Office2007
Hakutoiminnolla olen saanut paikallistettua osoitteen mahdolliselle (en ole oikein varma missä kansiossa postit sijaitsee) kansiolle, mutta kansio ei tule näkyviin. Olen poistanut rastin kohdasta, joka piilottaa joitain järjestelmäkansioita.
Vanha järjestelmä oli XP ja nyt WIN7.

Marsusram
24.11.2012, 10.36
Tommonen pulma, jotta kone kilahti ja uusi tilalle. Laitoin uuteen koneeseen myös sen vanhan kovalevyn ja nyt haluaisin sieltä vanhat sähköpostitiedostot käyttöön. Sähköpostijärjestelmä on Office2007
Hakutoiminnolla olen saanut paikallistettua osoitteen mahdolliselle (en ole oikein varma missä kansiossa postit sijaitsee) kansiolle, mutta kansio ei tule näkyviin. Olen poistanut rastin kohdasta, joka piilottaa joitain järjestelmäkansioita.
Vanha järjestelmä oli XP ja nyt WIN7.

Olisiko käyttäjäprofiilin alla
C:\Documents and Settings\<User Profile>\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\Outlook.pst

Käyttäjäprofiilit ovat käyttäjäkohtaisia, joten vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia päästä toisen tai vanhaan profiiliin.

pätkä
24.11.2012, 18.45
Olisiko käyttäjäprofiilin alla
C:\Documents and Settings\<User Profile>\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\Outlook.pst

Käyttäjäprofiilit ovat käyttäjäkohtaisia, joten vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia päästä toisen tai vanhaan profiiliin.

Win7 piilotetut kansiot näkyviin: Hiiren oikealla käynnistystäpän päällä ->avaa resurssienhallinta, ylhäältä vasemmalta järjestä pudotusvalikko -> kansion ja haun asetukset -> näytä -> yhdeksän klikkausta alaspäin avautuneessa valikossa -> täplä ruutuun näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat.

Edit: lainasin väärää viestiä, Jopo Juopolle oli tietysti tämä vastaus osoitettu.

Jopo Juoppo
24.11.2012, 19.34
Juu, löysin Outlook kansion käyttämällä Outlook.pst hakua.
Kansiossa puolenkymmentä 1-2 k kokoista tiedostoa, sekä lisäksi Outlook ja archive tiedostot, joissa tavaraa enemmänkin. Lienevät ne hakemani, mutta kuinkas eteenpäin??

Itseasiassa pulma liittyy suoraan fillarointiin! Tämä jo vuosi sitten alkanut napadynamo hanke polkee pahasti vaiheessa, vanteen valmistajan laittamat mittatiedot kun ovat jumissa tuolla... toistamiseen en tietoja ole ilennyt udella. Vastasivat Italiasta muuten vajaan viikon viiveellä!

Työn puolesta kokemukseni asioinnista Italiaan, nyrkkisääntö on, jotta jos oikeasti vastauksen sähköpostiisi haluat, kysy sama asia keskimäärin kolme kertaa...! Se vain kuuluu kuttuuriin ...?

dirtyrider
24.11.2012, 20.25
Juu, löysin Outlook kansion käyttämällä Outlook.pst hakua.
Kansiossa puolenkymmentä 1-2 k kokoista tiedostoa, sekä lisäksi Outlook ja archive tiedostot, joissa tavaraa enemmänkin. Lienevät ne hakemani, mutta kuinkas eteenpäin??

Nuo pst-tiedostot saa auki Outlookissa valikosta Tiedosto>Avaa>Outlook datatiedosto.

Jopo Juoppo
24.11.2012, 20.36
Tommonen pulma vielä, toi oikolukija, se kun viivaa kaiken punasella.
On välillä se toiminutkin, mutta pitkään aikaan ei.
Selaimen asetuksissa on kieleksi määritelty Suomi, mutta selain ilmoittaa samaan hengenvetoon: Tällä kielellä ei voi käyttää oikeinkirjoituksen tarkistusta

Tätä täällä aieminkin ihmetellyt, mutta mitään selkeätä syytä tai pysyvää ratkaisua ei ole löytynyt.

dirtyrider
24.11.2012, 22.54
Tommonen pulma vielä, toi oikolukija, se kun viivaa kaiken punasella.
On välillä se toiminutkin, mutta pitkään aikaan ei.
Selaimen asetuksissa on kieleksi määritelty Suomi, mutta selain ilmoittaa samaan hengenvetoon: Tällä kielellä ei voi käyttää oikeinkirjoituksen tarkistusta

Tätä täällä aieminkin ihmetellyt, mutta mitään selkeätä syytä tai pysyvää ratkaisua ei ole löytynyt.


Vielä kun kerrot, mistä selaimesta on kyse ja mistä asetuksista olet tuon kielen määritellyt?

Jopo Juoppo
25.11.2012, 10.03
Juu, Chrome on se selain ja jonka myötä pulmat alkoivat ja sieltä asetuksista jostain.
Nyt kun hiukan testailin, niin ainoastaan Englanti USA on ainoa tuettu vaihtoehto oikoluvulle.

vema60
25.11.2012, 10.26
Tommonen pulma vielä, toi oikolukija, se kun viivaa kaiken punasella.
Oletko kokeillut sieltä kieletvälilehdeltä ottaa ”täppiä" pois kohdasta”: Ota oikolukukäyttöön
Asetukset, Näytä lisäasetukset, Kielet jne. (vas. alhaalla ruutu, Ota oikoluku käyttöön) väkänen pois.

Jopo Juoppo
25.11.2012, 12.00
Nyt on väkänen poissa, eikä tule alleviivauksia, mutta ei sillonkaan kun tulee näppiksellä hutilyönti.
Mitä tilalle?

vema60
29.11.2012, 07.37
"A disk read error occurred" teksti tuli läppärin näyttöön. Onkohan mitään tehtävissä?

kolistelija
29.11.2012, 07.48
"A disk read error occurred" teksti tuli läppärin näyttöön. Onkohan mitään tehtävissä?
Toivottavasti ainakin varmuuskopioiminen on mahdollista, olettan että virhe koskee kovalevyä. Sen jölkeen levyn tarkistus ja diagnoosin mukaan joko uusi levy koneeseen (ja käyttiksen uudelleen asennus) tai pään rapsuttelua.

Vepa
29.11.2012, 08.07
^ Tähän pohjautuva työkalu kertoo lisätietoja ongelmasta, katso http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
Kovalevyn valmistajan nettisivulta voi löytyä joko Suoraan Windowsissa toimiva tai sitten DOS:ssa ajettava ohjelma. Itse korjasin viime viikolla yhden läppärin kovalevyn bad-sector-ongelman ajamalla ohjelman USB-tikulta, jolle oli asennettu FreeDOS ja tarvittava työkaluohjelma.

vema60
29.11.2012, 08.10
Toivottavasti ainakin varmuuskopioiminen on mahdollista, olettan että virhe koskee kovalevyä.
Kuikahan sen pystyis tekemään. Winukka ei ainakaan aukea. Yritin GParted ohjelmalla osioida asemaa, mutta ei pysty osioimaan. Koitin asentaa Ubuntun, mutta ois asentanu sen Winukan tilalle. Peuutin asennuksen vielä tässä vaiheessa. Mutta ollaanko näillä tiedoilla sitä mieltä, että kovalevy on paskana ja syy ei ole missään muualla?

kolistelija
29.11.2012, 08.21
Kuikahan sen pystyis tekemään. Winukka ei ainakaan aukea. Yritin GParted ohjelmalla osioida asemaa, mutta ei pysty osioimaan. Koitin asentaa Ubuntun, mutta ois asentanu sen Winukan tilalle. Peuutin asennuksen vielä tässä vaiheessa. Mutta ollaanko näillä tiedoilla sitä mieltä, että kovalevy on paskana ja syy ei ole missään muualla?
Vepan mainitsemilla keinoilla voi tsekata. Google on tässä ystävä. Linuxeja löytyy myös sellaisena versiona jonka saa käyntiin ilman levylle asennusta.

Vaihtoehtona on myös kovalevyn laittaminen pöytäkoneeseen adapterin (oli ainakin muinoin saatavilla) avulla. Samalla selviäisi että vika on varmasti levyssä eikä esim. väyläpiirissä.

JackOja
29.11.2012, 08.35
Läppäri pitäisi päivittää tuoreempaan nyt äkkiä vielä kun niitä saa Win7:lla... kumpis se olikaan se välteltävä merkki, Acer vai Asus :seko:

Vepa
29.11.2012, 08.43
Kuikahan sen pystyis tekemään. Winukka ei ainakaan aukea. Yritin GParted ohjelmalla osioida asemaa, mutta ei pysty osioimaan. Koitin asentaa Ubuntun, mutta ois asentanu sen Winukan tilalle. Peuutin asennuksen vielä tässä vaiheessa. Mutta ollaanko näillä tiedoilla sitä mieltä, että kovalevy on paskana ja syy ei ole missään muualla?

Tee näiden ohjeiden (http://www.sysresccd.org/SystemRescueCd_Homepage) mukaan boottaava CD tai USB-tikku. Käynnistä koneesi tekemältäsi medialta ja aja 'smartctl' (tälle löytyy ohjeita googlaamalla)

Ja sitten esmes WD:lle löytyy seuraavalta sivulta Wintoossassa ja Dossissa ajettavaa softaa, kaho http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&lang=en

Ja tosiaankin yksi turvallinen tapa on irrottaa kovalevy ja liittää se toiseen tietokoneeseen tämän kaltaisella adapterilla, http://www.inline-info.de/art/en/76670S/USB3.0toSATAconverter%2CInLine%2Cwithpowersupply.h tml

vema60
29.11.2012, 12.46
Meni vähän liian vaikeaks mulle. Onneks tolla koneella ei mitään niin hirmutärkeää ollu. Muutamat kuvat ois ollu kiva saada talteen.
Mitä pitää tietää kun tilaa uuden kovon. (sata-2, 320Gb, 5400rpm, 2,5") tarviiko muuta?

dirtyrider
29.11.2012, 15.53
Meni vähän liian vaikeaks mulle. Onneks tolla koneella ei mitään niin hirmutärkeää ollu. Muutamat kuvat ois ollu kiva saada talteen.
Mitä pitää tietää kun tilaa uuden kovon. (sata-2, 320Gb, 5400rpm, 2,5") tarviiko muuta?

Vaihtoehdot (aiemmin mainittujen tarkennusta):
1. Lataa Ubuntu live-cd ja käynnistät sen koneella asentamatta. Kovalevyyn pitäisi päästä tällöin käsiksi, mikäli se on luettavassa kunnossa. Tuolloin tarpeellisen voi kopioida vaikka muistitikulle tai ulkoiselle kovalevylle.
http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html
2. Irroitat kovalevyn ja siirrät sen ulkoiseen koteloon tai adapterilla pöytäkoneeseen, olettaen että tuollainen hankitaan ensin

Ei noita bad sectoreita millään korjailla, ne vaan voidaan ottaa pois käytöstä sopivalla softalla, se kertoo vaan että levyssä on vikaa ja nuo bad sectorit tulevat tod.näk. lisääntymään. Pari kovoa olen takuuaikana vaihtanut ko. syystä.

Mitään testejä tuolle kovolle ai kannata alkaa ajamaan, ennenkuin tarpeellinen on turvassa.

Uutta ostaessa riittää tieto sata-2 (sata-II) ja 2,5".

Vepa
29.11.2012, 16.11
Mitään testejä tuolle kovolle ai kannata alkaa ajamaan, ennenkuin tarpeellinen on turvassa.

Ei pelkkä levyn lukeminen ja sitä kautta viallisen sektorin tai muun vian selvittäminen "riko" tai tuhoa levyä. Eri asia on sitten, jos käytettävä testiohjelma kirjoittaa levylle. Varmuuskopiointi kannattaa toki suorittaa ensimmäisenä toimenpiteenä.

dirtyrider
29.11.2012, 16.21
Ei pelkkä levyn lukeminen ja sitä kautta viallisen sektorin tai muun vian selvittäminen "riko" tai tuhoa levyä. Eri asia on sitten, jos käytettävä testiohjelma kirjoittaa levylle. Varmuuskopiointi kannattaa toki suorittaa ensimmäisenä toimenpiteenä.

Ei riko, muttei siitä varsinaisesti ole hyötyäkään.. Turha rasittaa levyä, jos se on mahdollisesti leviämässä käsiin. SMART-testistä ei taida mahdottomasti olla haittaa, mutta kaiken maailman diagnostiikka softat voi jättää väliin.
Serkkupojalla kyykähti läppärissä kovalevy, eikä lähtenyt ulkoisessa kotelossakaan pyörimään, naksutteli vain. Kun testattiin vielä yhdessä, niin muutaman yrityksen jälkeen saatiin levy pyörimään ja pidin kovoa kädessä koko sen ajan, että valokuvat yms. saatiin pelastettua. Tämän jälkeen sitä ei enää saatu toimimaan +10 yrityksestä huolimatta. Mahdoton tuuri kävi.

vema60
29.11.2012, 19.46
Lataa Ubuntu live-cd ja käynnistät sen koneella asentamatta. Kovalevyyn pitäisi päästä tällöin käsiksi, mikäli se on luettavassa kunnossa.
Ei pystyny Ubuntukaan lukemaan mitään, joten uutta kovalevyä sitten vaan. 2 vuotta vanha kone, niin ei vielä kannata romuttaa

kolistelija
29.11.2012, 19.52
Ei pystyny Ubuntukaan lukemaan mitään, joten uutta kovalevyä sitten vaan. 2 vuotta vanha kone, niin ei vielä kannata romuttaa
Varmista että sinulla on Windowsin asennuslevyt (läppärin tapauksessa levyn nimi voi olla melkein mitä vain...) ennen kuin ostat uuden kovalevyn. Ettei käy niin hassusti että sinulla on ehjä kovalevy, muttei mitään käyttistä jota asentaa sille.

Vepa
29.11.2012, 20.54
Ei pystyny Ubuntukaan lukemaan mitään, joten uutta kovalevyä sitten vaan. 2 vuotta vanha kone, niin ei vielä kannata romuttaa

Onko Unix/Linux-järjestelmät tuttuja? Yrititkö mountata kovalevyn partitioita, esimerkiksi tyyliin "sudo mount /dev/sda1 /mnt"?

dirtyrider
29.11.2012, 21.35
Ei pystyny Ubuntukaan lukemaan mitään, joten uutta kovalevyä sitten vaan. 2 vuotta vanha kone, niin ei vielä kannata romuttaa

Tästä ymmärtäisin, että se on mountattu kuten pitäisikin, mutta ei lue oikein.

vema60
29.11.2012, 21.53
Moutanttu on vähän outo sana. Siis Ubuntun live cd llä yritin selata tiedostoja ja ei onnistunut. Kaikenlaista herjaa vaan, ehdotti Windows direct jotain, mutta jos ei Widowsiin pääse kiinni niin aika mahdotonta.

vema60
29.11.2012, 22.00
Varmista että sinulla on Windowsin asennuslevyt (läppärin tapauksessa levyn nimi voi olla melkein mitä vain...) ennen kuin ostat uuden kovalevyn. Ettei käy niin hassusti että sinulla on ehjä kovalevy, muttei mitään käyttistä jota asentaa sille.
No tuota meinasinkin kysyä seuraavaksi. Tossahan ollu seiska mutta ei oo asennuslevyä. XP.n levy löytyy ja jostain luin, että kun asentaa niillä, niin vois päivittää seiskaks seiskan avaimella.

xc-pyöräilijä
29.11.2012, 22.01
Jos joku pohtii windows 7:n päivittämistä 8 pro:hon niin suosittelen, jopa pöytäkoneelle jossa ei ole kosketusnäyttöä. Itsellä alkoi 7 tökkimään ja onhan tämä nopeampi. Samoin Windows marketin tulo helpottaa ohjelmien asentelua ja hyödyllisiä ohjelmia löytyy vaikka millä mitalla.

dirtyrider
29.11.2012, 22.12
No tuota meinasinkin kysyä seuraavaksi. Tossahan ollu seiska mutta ei oo asennuslevyä. XP.n levy löytyy ja jostain luin, että kun asentaa niillä, niin vois päivittää seiskaks seiskan avaimella.

Tarvitset silti sen Win7 asennusmedian. Mikäli läppärin mukana tuli tuo Win7 eikä siihen ole mitään palautuslevykkeitä (recovery media) joko valmistajan puolesta tai itse tehtynä, niin olen kuullut, että jossain tapauksissa valmistajalta on saanut nuo tilattua.


Jos joku pohtii windows 7:n päivittämistä 8 pro:hon niin suosittelen, jopa pöytäkoneelle jossa ei ole kosketusnäyttöä. Itsellä alkoi 7 tökkimään ja onhan tämä nopeampi. Samoin Windows marketin tulo helpottaa ohjelmien asentelua ja hyödyllisiä ohjelmia löytyy vaikka millä mitalla.

Täytyy sanoa, että mitä itse tuota pyöritellyt virtuaalikoneelta ensin preview versiota ja nyt muutama viikko sitten lopullista versiota, niin en ole hetkeen aikaan vielä siirtymässä. Ensinnäkin tuo metro-ui on täysin turha hiirellä käytettäessä ja pelkästään tuon marketin takia en taida asentaa. Jos hankkisin kosketusnäytöllisen läppärin tai tabletin, niin Win8 olisi ehdoton valinta. Mutta juuri pari kuukautta sitten Win7:n uudelle ssd levylle asentaneena mennään varmaan aika pitkään ilman ja virtuaalikoneella testaillessa.

Ja kyllähän se kone nopeutuu, kun se asennetaan uudelleen, oli käyttöjärjestelmä mikä tahansa..

contest
03.12.2012, 15.10
Kertokaas nörtit kun vasta hommasin uuden läppärin, jossa on 500gb kovalevy ja vaan c-asema jossa siis kaikki tila... Saako tähän jotenkin helposti jaettua vaikkapa muistia tuosta c-asemalta niin että tekisin sille rinnakkaisaseman eli vaikkapa d-aseman? Vanhassa koneessa oli näin mut en pikasella etsinnällä löytänyt työkalua millä sen vois jakaa kätsysti.

duris
03.12.2012, 15.25
Kertokaas nörtit kun vasta hommasin uuden läppärin, jossa on 500gb kovalevy ja vaan c-asema jossa siis kaikki tila... Saako tähän jotenkin helposti jaettua vaikkapa muistia tuosta c-asemalta niin että tekisin sille rinnakkaisaseman eli vaikkapa d-aseman? Vanhassa koneessa oli näin mut en pikasella etsinnällä löytänyt työkalua millä sen vois jakaa kätsysti.
Onnistuu ihan windowsin omalla työkalulla. Computer -> Manage -> Disk Management. Ensiksi pienentää tuota C-osiota ja sitten luo uuden osian tuosta jäljelle jäävästä tilasta.

janne68
03.12.2012, 19.27
Yrityn etsiä,kuinka saisin laitettua viestin joukkoon valokuvan,mutta en siihen vastausta löytänyt!Saiskos apua?

miku80
03.12.2012, 19.45
Jos kuva on netissä niin kopioi sen url ja tuossa pikavastaus tekstinsyöttökentän oikeassa yläreunassa on lisää kuva painike ja liität sen url:n siihen kenttään mikä tulee sitä kuvaketta painamalla..

vema60
03.12.2012, 20.10
Yrityn etsiä,kuinka saisin laitettua viestin joukkoon valokuvan,mutta en siihen vastausta löytänyt!Saiskos apua?


http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?36766-Kuvan-lisääminen

OJ
08.12.2012, 19.22
Mikähän olisi hyvä DLNA-client ohjelma Macille?

Jopo Juoppo
08.12.2012, 19.51
Kummalista. Yritin päivittää Lumia800 numero & osoitetiedot Lumia920. Luutuutit kättelivät ja sitten ilmoittivat jotta eivät halua seurustella, käsklvät hoitaa operaatio jonkin helkutin microsoft tilin ja syncronoinnin kautta. Päivähän tuossa meni näihen kanssa vehatessa. Ymmärsin, jotta luutuutti olisi onnistunut jonkin muun valmistajan puhelimella napin painalluksella. Kaipa MS hemmot halusivat pakotetusti perustamaan jonkin V-tuksen microsoft tilin.
Kiessu näitä vehkeitä.
Oma hommansa on tyhjätä vanha puhelin, kaikki sähköposti ja ties mitkä tilit. Ei ole tehdasasetus nappia, joka nollaa luurin, vai onko?

Vaikka 920 onkin kooltaan "rohjo" (itse asiassa hetken käpistelyn jälkeen 800 tuntuu aivan loistavalta käpälässä!) , on näyttö aivan toiselta planeetalta ja langaton lataus on juurikin SE!
Langattoman latauksen tähden juurikin lähdin liikkeelle. Vanha äly"lanka"puhelin kun piti jatkuvasti olla kaapelin päässä.

Tuli vielä mieleen, jotta viitataanko termillä älypuhelin jotenkin käyttäjältä itseltään vaadittuihin henkisiin voimavaroihin?

EDIT (KVG):
Luuri tyhjenee: Asetukset > Tietoja > Tehdasasetukset.

Pekka L
17.12.2012, 22.08
Aika liukkaan tuntuisesti kone pyörii Ubuntulla jopa USB-tikulta. Ja varmasti nopeutuu varsinaisella asennuksella.
Vaan WLAN-asetusten kanssa meinaa ns. pälli levitä. Ei mun osaaminen kyllä riitä ja googlella voi päätellä että asian kanssa on paininut yksi jos toinenkin.

Eikö nää s44t4n4n linux-nörtit tämmösiä osaa tehdä helpommaksi meille, joita ei tää "konffiminen" niin hirveesti kiinnosta?
Parjatussa Windowsissa sen kun valitset verkon mihin yhdistetään > salasana ja pim!
Käyttis kuitenkin tunnistaa raudan ihan oikein, broadcom 802.11blaablaablaa kortti löytyy.

Piuhan päässä netti toimii moitteetta, mutta perseestähän se johdon käyttö kannettavassa on.

Hiihaa! Annoin kaikessa rauhassa jokusen kuution vettä virrata Kokemäenjoessa.
Ny, ~10kk myöhemmin, latasin tänään uudemman version Ubuntusta usb-tikulle, töks koneeseen, käyntiin -> wlan toimii!
Ei ku täys asennus kaiken päälle ja toimii:) Elikkäs tätä kirjoittaessa wanha läppäri on herännyt henkiin.

No, katotaan ny onko tälle vehkeelle mitään käyttöä.
Jossei muuta niin nöösi saa katsoa juutuubista Hirveää Henriä:p

Grandi66
17.12.2012, 22.28
Nyt tartis apuja kuvankäsittelyssä. Alkuperäinen kuva (logo) on jpg muodossa ja pitäs saada vektorigrafiikaksi eps muotoon. Ei riitä pelkkä päätteen vaihto vaan kuva pitää saada vektorigrafiikaksi. Miten? Omat taidot ei riitä (nostan kädet pystyyn ja lähden kaljalle).

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2

Vepa
17.12.2012, 22.58
^ jpg-kuvan muunto eps-muotoon onnistuu esimerkiksi Linuxissa komennolla convert.

Ja jos ei muuten onnistu, niin lähetä logosi mulle niin saat paluupostissa eepeeässää.

juminy
17.12.2012, 23.06
Koklaa (http://bit.ly/Tsec0W). Ite tekisin jotenkin vaikeesti Inkscapella. Mut josse jpg on joku 2-värinen selkeä, niin eiköhän joku tommonen konvertteri osaa.

No niin, Vepahan sen tiesi.

Asiasta toiseen, Windowsin käyttäjille vinkiksi, että kun sen cygwinin olette kuitenkin asentaneet, niin kannattaa vielä tehä tää (http://lifehacker.com/362316/use-unix-commands-in-windows-built+in-command-prompt).

Marsusram
18.12.2012, 00.05
Convert vaan upottaa rasterin Postsciptiin, eli laatu sama kuin tulostaisi PDF -tiedostoon.
Jos haluaa oikeasti vektoroida pitää tehdä tuolla vaikealla tavalla.
Inkscape osaa tehdä Trace -vektoroinnin ja tallentaa epsin kun Ghostscript on asennettu.
"Jäljitä bittikartta" :) ..hauskoja valikoita tuossa.
Itte tein vastaavan Adobe Flashin kautta, on aika raskas softa tuohon verrattuna, mutta laatua voi säätää helpolla.

Vepa
18.12.2012, 00.33
Kaivelin vähän lisää: http://potrace.sourceforge.net/ potrace komento löytyy suoraan Ubuntun pakettinakin. Googlaamalla "convert jpg to vectorized eps" näyttää löytyvät online-palvelujakin, joilla konvertoinnin voi tehdä asentamatta Linuxia tai muitakaan työkaluja koneelle.

potrace: one-dollar.jpg: file format not recognized
Possible input file formats are: pnm (pbm, pgm, ppm), bmp.

Jahas, eipä tuo potrace tuo jpg:tä, eli ei siitä ollut apua tähän ongelmaan. Jos logon tekijällä on antaa valmiiksi vektorimuodossa oleva tiedosto, niin sitä kannattanee pyytää.